Cumhurbaşkanı Erhürman, Guterres’e mektup gönderdi

Voice Kıbrıs Haber
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’e verilmek üzere Kıbrıs Özel Temsilcisi Khassim Diagne’ye mektup takdim etti.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erhürman, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü Misyon Şefi Khassim Diagne’yi kabulünde, BM Genel Sekreteri Guterres’e verilmek üzere mektup takdim etti.
Cumhurbaşkanı Erhürman, Guterres’in 27 Ekim 2025 tarihli tebrik mektubuna cevaben yazdığı mektupta, “Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik süregelen kişisel ilginiz ve katkılarınızdan dolayı duyduğum memnuniyet ve minnettarlığımı ifade etmek isterim.” dedi.
Kıbrıs’ta adil, yaşayabilir ve kalıcı bir çözüme ulaşmak amacıyla Guterres ile yakinen ve kararlılıkla çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini yazan Erhürman, “Böyle bir çözümün bölgemize de olumlu etkileri olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
Benzer haberler
Featured
Nöbetçi eczaneler (30 Ekim 2026)
DAÜ-SEN, Rektörlük uygulamaları nedeniyle eylem ve basın açıklaması yaptı
UBP milletvekilleri adayları başvurularını yaptı
Holguin Kıbrıs sorununda iyimser
Gıda denetimlerinde tüm numuneler temiz
Bağımsızlık Yolu, Milletvekilliği Erken Genel Seçimi için YSK’ya adaylık başvurusunu yaptı
“Gelecek Bensem, Umut Benim” projesi devam ediyor
Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
HP YSK’ya başvurdu... Özersay "Ülkedeki bütün sorunlar çözülebilirdir. Çözmeye talibiz"




