Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Keçeli "Guterres’in Kıbrıs meselesiyle ilgili ortaya koyduğu çabaları takdirle karşılıyoruz" Bilim insanları beyin hızında çalışan çip geliştirdi BMW, yaklaşık 8 bin kişiyi işten çıkaracak Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Temmuz 2026) Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı Ayluga Araştırması: Halkın yüzde 90'ı korunmasını destekliyor, kente kazandırılmasını istiyor CTP "İlerleme kaydetmek için önemli bir fırsat penceresi açıldı" 17. Lefkoşa Gençlik Günleri yarın akşam başlıyor Erdoğan "Kıbrıs Türkünün menfaatlerini yok sayan hiçbir girişimin başarıya ulaşması söz konusu olamaz" MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı hayatını kaybetti Dışişleri Bakanlığı “Ada'da iki egemen devlet gerçeği yok sayılarak yürütülecek bir sürecin başarıya ulaşması mümkün değil” Borsa günü yüzde 1,36 değer kaybederek tamamladı Kıbrıslı Türk gençlerden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e ortak mektup Kaş ve Kumluca’daki yangınlarda boşaltılan 10 ev yandı Muğla'da orman yangını: 600'ün üzerinde kişi ve bir hastane tahliye edildi Ümit İnatçı’nın yeni kitabı “Medeniyet Krizi ve Evrensel Bilinç” yayımlandı Tekin Birinci hayatını kaybetti! Erhürman “Çözüme giden yolda kaldırımları doğru döşemeye başladık” Keçeli "Guterres’in Kıbrıs meselesiyle ilgili ortaya koyduğu çabaları takdirle karşılıyoruz" Bilim insanları beyin hızında çalışan çip geliştirdi BMW, yaklaşık 8 bin kişiyi işten çıkaracak Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Temmuz 2026) Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı Ayluga Araştırması: Halkın yüzde 90'ı korunmasını destekliyor, kente kazandırılmasını istiyor CTP "İlerleme kaydetmek için önemli bir fırsat penceresi açıldı" 17. Lefkoşa Gençlik Günleri yarın akşam başlıyor Erdoğan "Kıbrıs Türkünün menfaatlerini yok sayan hiçbir girişimin başarıya ulaşması söz konusu olamaz" MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı hayatını kaybetti Dışişleri Bakanlığı “Ada'da iki egemen devlet gerçeği yok sayılarak yürütülecek bir sürecin başarıya ulaşması mümkün değil” Borsa günü yüzde 1,36 değer kaybederek tamamladı Kıbrıslı Türk gençlerden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e ortak mektup Kaş ve Kumluca’daki yangınlarda boşaltılan 10 ev yandı Muğla'da orman yangını: 600'ün üzerinde kişi ve bir hastane tahliye edildi Ümit İnatçı’nın yeni kitabı “Medeniyet Krizi ve Evrensel Bilinç” yayımlandı Tekin Birinci hayatını kaybetti! Erhürman “Çözüme giden yolda kaldırımları doğru döşemeye başladık”
Dolar
Euro
Sterlin

Cumhurbaşkanı Akıncı, CNNTürk’ün Sorularını Yanıtladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Cumhurbaşkanı Akıncı, CNNTürk’ün Sorularını Yanıtladı
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakerelerini ve Cenevre sürecinde gelinen son aşamayı CNNTürk’te yayınlanan 5N1K programına değerlendirdi. Harita konusuna değinen Akıncı, Cenevre’de Kıbrıs Türk tarafının sunduğu haritanın yüzde 29 artı oranında olduğunu söyledi. Akıncı, “Meclis kürsülerinde veya orada burada gösterilen haritalarla alakası yoktur. Bu haritalar nereden çıkıyor bilmiyorum. Yüzde 25’lere inen bir toprak söz konusu oluyor. Böyle bir şey yok ve olamaz da. Bizim sunduğumuz harita yüzde 29 artıdır” dedi. Cumhurbaşkanı Akıncı, güvenlik konusunda bir soruyu da yanıtladı. Makul sayıda Türk askerinin Kıbrıs’ta kalması konusunda, Rum tarafıyla uzlaşabileceklerini belirten Akıncı, sorun, Yunanistan ve Rum tarafının sıfır asker, sıfır garantörlük söylemi olduğunu belirtti. Garantiler konusuna da değinen Akıncı şunları kaydetti: “Bir tarafa güvenlik sağlarken diğer tarafa tehdit algısı yaşatmamalıdır. Bizim ve Türkiye açısından bu önemlidir. 1960’taki yapıyı 2017’ye 21. yüzyıl koşullarına nasıl uyarlarız, bunu konuşalım. Biz de Türkiye de buna hazırız” Akıncı, kazan-kazan formülünün Kıbrıs’ta gerçekleşebileceğini belirterek, olayların daha gerçekçi, akıl süzgecinden geçirilip değerlendirilmesi halinde Kıbrıs’ta kaybedecek değil, kazanacak çok şey olduğunun görüleceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Akıncı, gelişmelerin ya bir gerginlik vesilesi olacağını, ya da çözümle birlikte adanın bir işbirliği alanı olacağını kaydederek, kendilerinin çözümle birlikte işbirliği alanı olmasını istediklerini vurguladı. Akıncı, ‘Kıbrıs’ı satıyorlar, veriyorlar’ diye bir şey yok. Kıbrıs’ta makul olan yapılmaya çalışılıyor. Kaybeden değil, tüm tarafların kazançlı çıkacağı bir formül bulunabilir. Türk kamuoyu müsterih olsun. Türkiye’nin zararına hiçbir şey yapılmıyor” dedi.

Benzer haberler

Kıbrıs
Ayluga Araştırması: Halkın yüzde 90'ı korunmasını destekliyor, kente kazandırılmasını istiyor 2026-07-29 21:30:00 CTP "İlerleme kaydetmek için önemli bir fırsat penceresi açıldı" 2026-07-29 21:15:00 Dışişleri Bakanlığı “Ada'da iki egemen devlet gerçeği yok sayılarak yürütülecek bir sürecin başarıya ulaşması mümkün değil” 2026-07-29 20:26:24 Kıbrıslı Türk gençlerden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e ortak mektup 2026-07-29 20:19:49 Tekin Birinci hayatını kaybetti! 2026-07-29 19:21:25 Erhürman “Çözüme giden yolda kaldırımları doğru döşemeye başladık” 2026-07-29 19:14:42 Meteoroloji Dairesi 30 Temmuz – 5 Ağustos tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı 2026-07-29 18:55:08 Gazimağusa’da harup toplama tarihi açıklandı 2026-07-29 18:49:46 Kıbrıs'ta Araştırma: Şiddetli adet ağrısı okul ve iş yaşamını etkiliyor 2026-07-29 18:45:46