CTP Kadın Örgütü "Rehberlik hizmetleri güçlendirilmeli"

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü, Girne Anafartalar Lisesi’nde bir öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaydan derin üzüntü duyduğunu belirterek, rehberlik hizmetlerinin güçlendirilmesi ve kapsayıcı eğitim politikalarının geliştirilmesi çağrısında bulundu.
CTP Kadın Örgütü tarafından yapılan açıklamada, “Çocuklarımızın güvenle büyüdüğü, anlaşıldığı ve destek gördüğü bir toplum yaratmak hepimizin ortak sorumluluğudur.” ifadelerine yer verilerek, yaşanan olayın çocuklar üzerindeki akademik baskı, eğitim sistemindeki eksiklikler ve ruh sağlığına yönelik destek mekanizmalarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ortaya koyduğu belirtildi.
“Bugün sorulması gereken, bir çocuğun kaç zayıf aldığı değil; kendisini neden yalnız, çaresiz veya destekten yoksun hissedebildiğidir.” denilen açıklamada, yaralanan öğrenciye acil şifalar, ailesine ve okul camiasına geçmiş olsun dilekleri iletilirken, son yıllarda farklı dil ve kültürlerden gelen öğrencilerin eğitim sistemine uyum sürecinin önemli bir konu olarak öne çıktığı kaydedildi.
Yabancı uyruklu öğrencilerin Türkçe öğrenebilmeleri için daha etkili ve erişilebilir destek programlarının hayata geçirilmesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada, “Konuyu ilgili kurumlar nezdinde takip edecek ve hiçbir çocuğun dil, kültür veya köken farklılığı nedeniyle eğitimde geride kalmaması için mücadele edeceğiz. Çocukların sosyal, kültürel ve duygusal olarak okula aidiyet geliştirebilmeleri için kapsayıcı politikaların geliştirilmesini savunacağız.” ifadelerine yer verildi.
Okullarda psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin güçlendirilmesi çağrısında da bulunan CTP Kadın Örgütü, çocukların yaşadığı sorunların erken dönemde fark edilmesini sağlayacak mekanizmaların oluşturulması ve aileleri de kapsayan destek çalışmalarının yaygınlaştırılmasının önemine işaret etti.
Çocukların başarısının yalnızca notlarla değerlendirilmemesi gerektiği belirtilen açıklamada, fırsat eşitliğini esas alan kapsayıcı ve destekleyici bir eğitim anlayışının savunulmaya devam edileceği ifade edildi.
Benzer haberler
Featured
İtalya Rekabet Kurumu, Apple'ın "iCloud" hizmetlerine ilişkin soruşturma başlattı
Trump "Nükleer silah üretimine dönmesi halinde İran inanılmaz sonuçlarla karşılaşacak"
Lefkoşa'ya bağlı iki bölgede elektrik kesintisi yapılacak
Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Haziran 2026)
“Muhafız Meydanı Yenileme Projesi” AB desteğiyle hayata geçiriliyor
Borsa günü yüzde 0,32 değer kazanarak tamamladı
Girne Limanı’nda insan kaçakçılığı: 13 kişi tutuklandı!
Şerife Kırcıoğlu için kan aranıyor!
İki ayrı trafik kazasında 27 yaşındaki yaya yaralandı!


