Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Belçika'da grev nedeniyle uçuş iptalleri ve ulaşımda aksamalar bekleniyor Üstel "Kimse bizi ölüm tehditleriyle, asma tehditleriyle ve ucuz siyasi eylemlerle sindiremez" Nepal'de selde kaybolanlar için arama kurtarma çalışmaları sona eriyor OpenAI, yapay zekanın çözdüğü 377 matematik problemine ilişkin sonuçları yayımladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ekim 2026) Bakanlar Kurulu grevi yasakladı, EL-SEN uymama kararı aldı Gemi faciasında yaşamını yitiren Özgür Gönül ve Mahmut Demir'in cenazeleri defnedildi 7. Güneşköy Nar Panayırı iptal edildi Borsa günü yüzde 2,03 değer kaybederek tamamladı TAÇEM’de 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı başladı KTOEÖS, Gazimağusa okullarında yarın öğleden sonra grev yapacak LTB Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu için LTB önünde kayıt noktası oluşturulacak Gemi Faciasını Araştırma Komitesi toplandı Cumhuriyet Meclisi yaz tatilinin sona ermesinin ardından yarın toplanacak Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu sezonunu Robin oyunuyla açıyor Erhürman “Gençlerimizin dünyayla buluşmasını sağlamak için çalışmaya, diyalog ve diplomasiye devam edeceğiz” Meteoroloji Dairesi 8-14 Ekim tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı DİSİ, Kıbrıs Rum yönetimi başkan adayını ilk kez sandıkta belirleyecek “Athienu (Kiracıköy) Ekmeği ve Lokumu" için coğrafi işareti korumalı ürün tescil başvurusu GAÜ Rektörlüğü "Ölüm veya kalıcı sakatlık riski bulunan bir insana tıbbi müdahale yapılmaması kabul edilemez" Belçika'da grev nedeniyle uçuş iptalleri ve ulaşımda aksamalar bekleniyor Üstel "Kimse bizi ölüm tehditleriyle, asma tehditleriyle ve ucuz siyasi eylemlerle sindiremez" Nepal'de selde kaybolanlar için arama kurtarma çalışmaları sona eriyor OpenAI, yapay zekanın çözdüğü 377 matematik problemine ilişkin sonuçları yayımladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ekim 2026) Bakanlar Kurulu grevi yasakladı, EL-SEN uymama kararı aldı Gemi faciasında yaşamını yitiren Özgür Gönül ve Mahmut Demir'in cenazeleri defnedildi 7. Güneşköy Nar Panayırı iptal edildi Borsa günü yüzde 2,03 değer kaybederek tamamladı TAÇEM’de 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı başladı KTOEÖS, Gazimağusa okullarında yarın öğleden sonra grev yapacak LTB Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu için LTB önünde kayıt noktası oluşturulacak Gemi Faciasını Araştırma Komitesi toplandı Cumhuriyet Meclisi yaz tatilinin sona ermesinin ardından yarın toplanacak Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu sezonunu Robin oyunuyla açıyor Erhürman “Gençlerimizin dünyayla buluşmasını sağlamak için çalışmaya, diyalog ve diplomasiye devam edeceğiz” Meteoroloji Dairesi 8-14 Ekim tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı DİSİ, Kıbrıs Rum yönetimi başkan adayını ilk kez sandıkta belirleyecek “Athienu (Kiracıköy) Ekmeği ve Lokumu" için coğrafi işareti korumalı ürün tescil başvurusu GAÜ Rektörlüğü "Ölüm veya kalıcı sakatlık riski bulunan bir insana tıbbi müdahale yapılmaması kabul edilemez"
Dolar —
Euro —
Sterlin —

CTP Kadın Örgütü ilçeleri dolaşarak bildiri dağıttı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
CTP Kadın Örgütü ilçeleri dolaşarak bildiri dağıttı
Reklam
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında, Lefkoşa ve Girne'den sonra Mağusa ve Güzelyurt'ta da bildiri dağıtarak, yurttaşlarla buluştu. "Eşitlik Solda, Direniş Yolda" temasıyla sokağa çıkan CTP’li kadınlar, şiddetle mücadelenin yanı sıra, ekonomik krizle derinleşen kadın yoksulluğunu durdurma, dayanışmacı bir ekonomi modeli olan kooperatifleşme ve bakım hizmetlerine vurgu yaptı. CTP’den verilen bilgiye göre, Kadın Örgütü Mağusa İlçesi, geçtiğimiz Cuma günü Gazimağusa’da bildiri dağıtarak, yurttaşlarla buluştu. Kadın kooperatiflerinin önemine dikkat çeken kadınlar, ekonomik krizin etkisiyle artan kadın yoksulluğuna karşı kooperatifleşmenin dayanışmacı bir model olarak öne çıktığını belirtti, CTP Kadın Örgütü’nün kadına yönelik şiddeti sonlandırmak için geliştirdiği somut politikaları paylaştı. Bildiride, kadın istihdamının artırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi hedefi vurgulandı. CTP Kadın Örgütü Güzelyurt İlçesi ise Güzelyurt Açık Pazar ve çarşısında bildiri dağıtarak yurttaşlarla bir araya geldi. Etkinliğe, CTP Kadın Örgütü Başkanı ve Milletvekili Doğuş Derya, Milletvekili Armağan Candan, Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir ve Güzelyurt Kadın Örgütü temsilcileri katıldı. Görüşmelerde, halkın yaşadığı ekonomik sıkıntılar ön plana çıkarken, kamusal kreşler, etüt merkezleri ve yaşlı bakım evleri önerileri dile getirildi. Temsilciler, “bakım hizmetleri” konusunun bir devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, CTP iktidarında bu projelerin öncelikli olarak ele alınacağını belirtti.

Benzer haberler

Dünya
Belçika'da grev nedeniyle uçuş iptalleri ve ulaşımda aksamalar bekleniyor 7 Eki 2026 22:10 Nepal'de selde kaybolanlar için arama kurtarma çalışmaları sona eriyor 7 Eki 2026 21:50 Rusya, veba laboratuvarı çalışanının ölümüne ilişkin açıklama yaptı 7 Eki 2026 14:37 ABD'de idam edilen mahkum Christa Pike hastanede uyandı ve konuştu 7 Eki 2026 09:46 1950'den bu yana görülen en büyük El Nino'nun daha şiddetlisi geliyor 7 Eki 2026 07:56 Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi belli oldu 6 Eki 2026 22:05 Fransa'da eylemler nedeniyle liselerde eğitime ara verildi 6 Eki 2026 21:58 Kenya'da ilk Ebola vakası doğrulandı 6 Eki 2026 15:10 Nijerya'da askeri uçak kazası nedeniyle 3 günlük "ulusal yas" ilan edildi 6 Eki 2026 09:40