CTP, iki tüzüğü Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), eğitim ve ekonomi alanında kamuoyunun tepkisini çeken iki düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.
CTP Genel Sekreteri Erkut Şahali, “Ortaokullar ile Ortaöğretim Kurumları İçinde ve Dışında Uyulacak Kurallar ve Disiplin (Değişiklik) Tüzüğü” ile “2025 Gümrük ve İstihsal (Harçlar ve Ücretler) (Oran ve Miktarları) Tüzüğü”nün, anayasal ilkelere aykırı olduğu gerekçesiyle bugün Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.
Başvuru sonrası kısa bir açıklama yapan CTP Genel Sekreteri Erkut Şahali, “Anayasal çerçeve, laiklik, Hukukun üstünlüğü gibi temel ilkelerden taviz vermeyeceğiz. Hükümetin Topluma meydan okunmasına izin vermeyecek, paydaşlarımızla dayanışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Şahali, kamusal alanda keyfi uygulamaların önüne geçmek için yasal mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.
Benzer haberler
Featured
Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi
Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek
Patlayan roket için kritik karar
Sevgi Atailer için acil kan aranıyor!
İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir"
Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı
Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu
KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi
KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor


