CTP "Bahçeli'nin açıklamaları açık bir saldırı ve saygısızlıktır"

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Kıbrıs Türk halkının iradesini değersizleştiren herhangi bir siyasi söylemin kabul edilebilir olmadığına işaret ederek, demokratik olgunluğu koruyup, halkın güvenini ve ilişkileri zedeleyecek açıklamalara izin vermeme çağrısı yaptı.
CTP bugün yaptığı açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “KKTC’nin Türkiye’nin 82. ili olması” yönündeki açıklamalarını eleştirerek, Kıbrıs Türk halkının iradesine, siyasi eşitliğine ve uluslararası hukuk gerçeklerine tamamen aykırı olan bu açıklamaların kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Bu tür söylemlerin “Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini tayin hakkına, yıllardır süregelen kendi kendini yönetme mücadelesine ve uluslararası alanda saygı gören eşit siyasi özne olma talebine açık bir saldırı ve saygısızlık” olduğu vurgusu yapılan açıklamada, sandığa giderek, demokratik iradesini sandığa yansıtan halka teşekkür de edildi.
Açıklamada, “Kıbrıs Türk halkı, 2025 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kez daha kendi geleceğini belirleme hakkını güçlü bir biçimde kullanmış ve demokratik iradesini sandığa yansıtmıştır.
Resmî seçim sonuçlarına göre, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, oyların yüzde 62,76’sını alarak KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Bu sonuç, halkımızın değişim, öngörülebilir bir gelecek ihtiyacı, kardeşlik ruhu, çözüm ve ortak akıl yönündeki talebinin açık ifadesidir” denildi.
-Bahçeli’nin açıklamaları
Halkın iradesine saygı göstermek ve sandıktan çıkan mesajı kabullenmenin tüm kesimlerin önemsemesi gereken ilkeler olduğuna işaret edilen açıklamada, Bahçeli’nin açıklamalarının Kıbrıs Türk halkının iradesine, siyasi eşitliğine ve uluslararası hukuk gerçeklerine tamamen aykırı olduğu belirtildi.
Kabul edilemez olan bu açıklamaların Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini tayin hakkına, yıllardır süregelen kendi kendini yönetme mücadelesine ve uluslararası alanda saygı gören eşit siyasi özne olma talebine açık bir saldırı ve saygısızlık olduğu kaydedildi.
Açıklama şöyle devam etti:
“Kıbrıs Türk halkının iradesini değersizleştiren herhangi bir siyasi söylem bizim için kabul edilebilir değildir. CTP olarak hem toplumsal kardeşlik ruhunun pekişmesine hem de Türkiye Cumhuriyeti ile saygın kardeşlik ilişkilerinin gelişmesine katkı koymaya ve tüm kesimleri bu bilinçle hareket etmeye davet ederiz”
Benzer haberler
Featured
Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu
46 yaşındaki şahsın ölüm nedeni açıklandı!
Fransa'nın Aude ilindeki orman yangınında 225 hektarlık alan küle döndü
Veli Çelik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı!
Yunanistan'da savaş uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti
Moskova'da kritik zirve: ABD heyetinin Putin ile görüşmesi başladı
Bu plajın anahtarı 400 bin dolar: Bir yıldır bekleyen müşteriler var
Gazimağusa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışmaları yapılacak
Bu şehrin altında 1 milyar ton buz var


