Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Folk-Der Macaristan'dan ödülle döndü Toyota'dan örnek hamle, zararları karşılayacak Petrol fiyatlarında 70 dolarlık gerileme FIFA'dan 2026 Dünya Kupası sırasında sosyal medyada artan "ırkçılık" uyarısı Lefkoşa'da bazı bölgelerde elektrik kesintisi olacak! ABD'de dehşet evi: 4 yıl boyunca odada tutulan 16 çocuk kurtarıldı Enkaz altında 168 saat: Yedi ülkeden ekipler tek bir hayat için zamanla yarışıyor Altın fiyatlarına Fed desteği Afganistan'da 5,5 büyüklüğünde deprem Döviz kurlarında son durum (2 Temmuz 2026) En son hava durumu tahminleri (2 Temmuz 2026) İngiltere kayıtlardaki en sıcak haziran ayını yaşadı Turizm polisi uygulaması Gazimağusa'da da başladı Damla Dönmez, U16 Türkiye şampiyonu… Döviz piyasalarında günün son rakamları (1 Temmuz 2026) Yunanistan'dan Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 67 bin euro bağış MDP cezaevindeki kötü muamele iddialarına ilişkin Bakanı Oğuz’a şikayet ve taleplerini iletti YTB’nin 2026-2027 kontenjanları belirlendi Borsa günü yüzde 1,62 değer kazanarak tamamladı Toplu Taşımacılar Birliği “Hak ettiğimiz ödemeler yapılmazsa, her türlü eylemi hayata geçireceğiz" Folk-Der Macaristan'dan ödülle döndü Toyota'dan örnek hamle, zararları karşılayacak Petrol fiyatlarında 70 dolarlık gerileme FIFA'dan 2026 Dünya Kupası sırasında sosyal medyada artan "ırkçılık" uyarısı Lefkoşa'da bazı bölgelerde elektrik kesintisi olacak! ABD'de dehşet evi: 4 yıl boyunca odada tutulan 16 çocuk kurtarıldı Enkaz altında 168 saat: Yedi ülkeden ekipler tek bir hayat için zamanla yarışıyor Altın fiyatlarına Fed desteği Afganistan'da 5,5 büyüklüğünde deprem Döviz kurlarında son durum (2 Temmuz 2026) En son hava durumu tahminleri (2 Temmuz 2026) İngiltere kayıtlardaki en sıcak haziran ayını yaşadı Turizm polisi uygulaması Gazimağusa'da da başladı Damla Dönmez, U16 Türkiye şampiyonu… Döviz piyasalarında günün son rakamları (1 Temmuz 2026) Yunanistan'dan Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 67 bin euro bağış MDP cezaevindeki kötü muamele iddialarına ilişkin Bakanı Oğuz’a şikayet ve taleplerini iletti YTB’nin 2026-2027 kontenjanları belirlendi Borsa günü yüzde 1,62 değer kazanarak tamamladı Toplu Taşımacılar Birliği “Hak ettiğimiz ödemeler yapılmazsa, her türlü eylemi hayata geçireceğiz"
Dolar
Euro
Sterlin

"Crans Montana tipi beşli konferans ihtimal dahilinde"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

"Crans Montana tipi beşli konferans ihtimal dahilinde"

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Kıbrıs sorunu, ABD’ye gerçekleştireceği ziyaret ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin dış politikasına ilişkin konularda “Kathimerini” gazetesine röportaj verdi.

Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis “Kathimerini” gazetesinde yer alan röportajında, Berlin’de gerçekleştirilecek üçlü zirveden beklentilerinin, Temmuz 2017 tarihinde kesilen Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin kaldığı yerden devam etmesinin yolunun açılmasını sağlaması olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in 9 Ağustos tarihinde gerçekleştirdikleri görüşmenin sonuçlarına bakıldığında, olumlu sonuçlara ulaşılmasını sağlayacak gerekli altyapının var olduğunun görüldüğünü savunan Hristodulidis, Berlin’deki üçlü görüşmenin başarılı olması durumunda Aralık ayında CransMontana tipi gayrı resmi beşli bir konferansın yapılması ihtimalinin doğabileceğini öne sürdü. Hristodulidis, özlü müzakerelerin başlayabilmesi için uygun ortamın sağlanması gerektiğinin herkes tarafından gözlemlenebildiğini ve müzakerelerin yeniden başlayacağının ilan edileceği CransMontana tipi gayrı resmi bir konferansta, “tahrik ve ihlallerin gerçekleşmeyeceği” uygun ortamın oluşturulacağı garantisinin de verilmesi gerektiğini savundu. Bu çerçevede, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, “müzakere etmek adına müzakerelere başlanamayacağı” görüşüne katıldığını ifade eden Hristodulidis, işte tam da bu yüzden, müzakerelerin yeniden başlayabilmesi ve başarıya ulaşabilmesi için uygun ortamın oluşturulmuş olmasının gerektiğini belirtti. Hristodulidis, Kıbrıs sorununa bulunacak bir çözümün Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarında bölgesel işbirliği yapılmasının önünü açacağını belirtirken, Türkiye’nin sadece Kıbrıs'ın güneyi ile değil bölgedeki tüm komşularıyla sorunlar yaşadığını öne sürdü. Kıbrıs sorununun çözüm temelinin veya kendilerinin arzu ettiği çözüm şeklinin değişmesinin söz konusu olamayacağını, böyle bir ihtimalin müzakereye açık olmadığını vurgulayan Hristodulidis, BM Güvenlik Konseyi daimi üyelerinin bu konuya yaklaşımının da net olduğunu savundu. Hristodulidis, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve hükümet yetkilileriyle temaslarda bulunmak amacıyla “bugün” ABD’ye gideceğini ve iki ülke arasında imzalanan “niyet anlaşması” çerçevesindeki işbirliği konularını görüşeceğini ifade ederek, ABD tarafından uygulanan silah ambargosunun kaldırılmasının kendileri için daha ziyade siyasi öneme sahip olduğunu vurguladı. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Folk-Der Macaristan'dan ödülle döndü 2026-07-02 10:04:18 Toyota'dan örnek hamle, zararları karşılayacak 2026-07-02 09:59:47 Petrol fiyatlarında 70 dolarlık gerileme 2026-07-02 09:45:08 FIFA'dan 2026 Dünya Kupası sırasında sosyal medyada artan "ırkçılık" uyarısı 2026-07-02 09:39:02 Lefkoşa'da bazı bölgelerde elektrik kesintisi olacak! 2026-07-02 09:35:20 ABD'de dehşet evi: 4 yıl boyunca odada tutulan 16 çocuk kurtarıldı 2026-07-02 09:15:07 Enkaz altında 168 saat: Yedi ülkeden ekipler tek bir hayat için zamanla yarışıyor 2026-07-02 08:55:47 Altın fiyatlarına Fed desteği 2026-07-02 08:43:16 Afganistan'da 5,5 büyüklüğünde deprem 2026-07-02 08:38:20