"Çözüm istemediklerini söylemenin başka bir şekli"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, “KKTC’nin Türkiye’ye gayrı resmi ilhakının hâlihazırda gerçekleştiğini; yalnızca resmen ilan edilmediğini” öne sürdü.
Fileleftheros gazetesine röportaj veren Elcil, Kıbrıs Türk toplumunun demografik yapısının değiştiğini ve Kıbrıslı Türklerin kültürünün de değiştirilmeye çalışıldığını iddia ederken, kuzeydeki Kıbrıslı Türk sayısının 130 bin civarında olduğunu; toplam nüfusun ise 600 bin civarında bulunduğunu söyledi.
Habere göre Elcil, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la ilgili eleştirilerde de bulundu.
Elcil, AB vatandaşı olan Kıbrıslı Türklerin, AB kurumları tarafından yeterince desteklenmediğini ve Güney Kıbrıs’ın bu konuya kayıtsız kaldığını söyledi.
Elcil ayrıca, “iki devletli çözüm” söyleminin gerçekte, “çözüm istemediklerini söylemenin başka bir şekli olduğunu ve kuzeyde hiçbir zaman bağımsız bir devlet olamayacağını” savundu.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Döviz kurlarında son durum (13 Ekim 2026)
En son hava durumu tahminleri (13 Ekim 2026)
Yeni rapora göre İngiltere Avrupa Birliği'ne hızlı giriş yapabilir
Fransa'da süpermarketlere siber saldırı: Sıcaklıklara müdahale edildi, donmuş ürünler bozuldu
Kunduzun kemirdiği kablolar nedeniyle 1600 hane elektriksiz kaldı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Ekim 2026)
Euro-Med "Gazze'de 3 yıllık soykırımda 10 binden fazla çocuk uzuv kaybı yaşadı"
Cumhurbaşkanı Erhürman’ın Ankara programı ertelendi
“Kıbrıs’ta Osmanlı İzleri” Fotoğraf Sergisi açılıyor



