"Covid-19 aşısının Ocak ayı başlarında Kıbrıs'a gelmesi bekleniyor"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum Sağlık Bakanı Konstantinos İoannou, çarşamba günü yaptığı açıklamada, COVID-19 aşılarının ilk bölümünü ocak ayı başlarında Kıbrıs'ın güneyine gelmesinin beklediğini açıkladı.
Basın açıklamasında konuşan İoannou, Kıbrıs’ın tüm AB aşı prosedürlerine katıldığını ve devletin tüm isteyen Kıbrıs vatandaşlarına aşıyı ücretsiz yapmak için tüm gerekli adımları attığını söyledi.
Bakan, zaman çizelgesinin uygulanması durumunda nüfusun önemli bir bölümünün mart ayına kadar aşılanmış olacağını belirtti ve "Şubat ayı sonlarına ya da mart ayı başına kadar 150.000 ile 180.000 kişiye yetecek kadar aşının elimize geçmesini bekliyoruz" dedi.
Bir soruya Bakan, nüfusun %70’i aşılanana kadar aşı sırasında da önlemlerin geçerli olmaya devam edeceği yanıtı verdi ve önlemlerin önümüzdeki üç dört ay daha geçerli olmaya devam edeceğine vurgu yaptı.
Aşıların yapımında önceliğin huzur evlerindeki yaşlılara verileceğine belirten Bakan aşı planı konusunda daha fazla bilginin önümüzdeki hafta açıklanacağını söyledi.
(CNA)
Benzer haberler
Featured
Neil Young Trump'a dava açtı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026)
Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu
Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı
UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı
Borsa günü yatay seyirle tamamladı
Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir”
UBP 50 milletvekili adayını açıkladı
Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak”




