"Coğrafi koşullar yüzünden birçok noktaya müdahale etmek çok zor"

Voice Kıbrıs Haber
Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Mersinlik’te dün başlayan yangının, en az on noktada devam ettiğini bildirdi.
Orçan, BRT’de katıldığı programda yaptığı açıklamada, alevlerin doğuya Ardahan Topçuköy tarafına ilerlediğini, en az on noktada yangının devam ettiğini söyledi.
Coğrafi koşullar yüzünden birçok noktaya müdahale etmenin çok zor olduğunu kaydeden Orçan, sabahtan itibaren tüm ilgili birimlerin müdahalesinin sürdüğünü anlattı.
Saat 23.00 itibarıyla Tatlısu’yu tehdit eden bir durum söz konusu olmadığını ancak ilerleyen saatlerde ne olacağının bilinemediğini kaydeden Tatlısu Belediye Başkanı Orçan, bölgenin arazi yapısının çok sarp olduğunu, ekiplerin yetişebildiği, ulaşabildiği yerlerdeki alevlere müdahale ettiğini; daha yükseklere ise hava araçlarının müdahale edeceğini söyledi.
Havanın aydınlanmasıyla hava araçlarının yeniden yangına müdahalenin başlayacağını kaydeden Orçan, “Hakikaten üzüntümüz çok büyük. 1995’te Beşparmak yangını yaşadık inanın bu ondan çok daha büyük bir felaket. Bunu biz yaşayanlar anlayabilir. Tek temennimiz yangının sönmesi…” dedi.
Benzer haberler
Featured
Altında faiz kaygısı öne çıktı
Fergani’nin altıncı uydusu yörüngeye yerleşti
Döviz kurlarında son durum (21 Ekim 2026)
Bugün hava nasıl olacak? (21 Ekim 2026)
Bulaşık makinesi yangına neden oldu
Dünyanın saatinden artık 1 saniye eksilecek
Polonya'da bomba nedeniyle 3 bin kişi tahliye ediliyor
Bakanlar Kurulu grevi yasakları, Merkezi Cezaevi'ndeki grev askıya alındı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (20 Ekim 2026)




