CiviCon 2025: Uluslararası Sivil Toplum Konferansı, 31 Ekim – 1 Kasım 2025 tarihlerinde Lefkoşa’da gerçekleşecek

Voice Kıbrıs Haber
31 Ekim – 1 Kasım 2025 tarihlerinde Lefkoşa’da gerçekleşecek olan CiviCon 2025: Sivil Alanın Eleştirel Yeniden Kavramsallaştırılmasına Doğru Konferansı, sivil toplum aktörlerini, aktivistleri, akademisyenleri ve politika yapıcıları bir araya getirerek sivil alanların dayanıklılık, direniş ve yenilenme alanlarına nasıl dönüşebileceğini tartışmaya davet ediyor.
Avrupa genelinde ve dünyanın birçok yerinde sivil alan; dezenformasyon, kutuplaşma ve örgütlenme ile ifade özgürlüklerinin daralması gibi benzeri görülmemiş baskılarla karşı karşıya. CiviCon 2025, paneller ve paralel oturumlar aracılığıyla bu zorlukları yalnızca tanımlamakla kalmayıp, ilgilenen herkesi dayanışma, diyalog ve kolektif eylem için yeni çerçeveler geliştirmeye çağırıyor.
Avrupa Birliği’nin Kıbrıs Türk toplumuna yönelik Yardım Programı tarafından finanse edilen Sivil Alan tarafından düzenlenen CiviCon, Avrupa Birliği’nin sivil özgürlükleri savunma, sivil toplumu destekleme ve demokratik yenilenme, uzlaşı ve iş birliğini güçlendirme konusundaki kararlılığını yansıtıyor.
Bu uluslarası konferans aracılığıyla, Lefkoşa, iki gün boyunca fikirlerin ve dayanışmanın buluşma noktası olacak. Bedesten, panellerin ve resespsiyonların ana mekânı olarak belirlenirken, Rüstem Kitabevi, Naci Talat Vakfı ve Ledra Palas Oteli de paralel oturumlara ev sahipliği yapacak. Konferans kapsamında çeşitli sivil toplum örgütleri de stantlarıyla yer alacak; katılımcılar bu alanlarda ilgili örgüt ve inisiyatiflerle doğrudan temas kurarak detaylı bilgi edinebilecektir.
Benzer haberler
Featured
KTMMOB "Facianın nedenleri, bağımsız, kapsamlı ve şeffaf bir şekilde araştırılmalı"
El-Sen, Güç-Sen ve KITSAB kazanın meydana gelmesine neden olan unsurların araştırılmasını istedi
Tatar “Burada bir ihmal söz konusu, olay tüm yönleriyle araştırılmalı"
KTGB "Bir felaketin görüntüsüne ulaşmak, onu olduğu gibi yayımlama hakkı vermez"
Diagne feribot kazısıyla ilgili taziye mesajı yayımladı
Üstel "Soruşturma başlatıldı, kaptan dahil 8 kişi gözaltına alındı"
Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Uzun “Lefke’ye alternatif bir elektrik hattı oluşturmaya çalışıyoruz”
Erdoğan "Kıbrıs Türk halkına başsağlığı diliyorum, çalışmalar için devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik"
Feribot faciasında can kaybı 8'e yükseldi, 17 kişiyi arama çalışmaları sürüyor


