Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Japonya'nın güneyine ilerleyen Dolphin Tayfunu nedeniyle uçuşlar iptal edildi Nijeryalı genç, çocukluk hayalini kendi otomobilini üreterek gerçeğe dönüştürdü Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ağustos 2026) FAA yüzlerce Boeing 737 Max uçağına inceleme istedi ABD'de tarım dışı istihdam temmuzda beklentilerin aksine geriledi Metehan ve Lokmacı'da geçişler kısa süreliğine durdu Küresel gıda fiyatları 3,5 yılın zirvesinde Çalışma Dairesi, sıcakta çalışma yasağına uymayan 19 iş yerine uyarı verdi Tayland’da okul saldırısı: Sekiz kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı Taçoy “UBP’nin en kötü hali CTP’nin en iyi haliyle yarışabilecek durumdadır” Hasipoğlu “Kadın kooperatiflerinde çalışanların sosyal sigorta primlerinin tamamını karşılayacağız” Hafta sonu Lefkoşa’da ralli heyecanı yaşanacak Brent petrolün varili 83,10 dolardan işlem görüyor Haftalık gıda denetim sonuçları açıklandı: İki yerli ürün imha edilecek Meteoroloji Dairesi açıkladı: Hava sıcaklığı yükselecek KIB-TEK “Ot temizliğiyle ilgili iddialar doğru değil" Nöbetçi eczaneler (7 Ağustos 2026) Ölümlü kazada yeni gelişme: Yalan beyanda bulunan şahıslar tutuklandı! İncirli "Yaşlıların kaliteli ve erişilebilir bakım hizmeti alması en temel önceliğimiz" Girne'de korkutan yangın! Japonya'nın güneyine ilerleyen Dolphin Tayfunu nedeniyle uçuşlar iptal edildi Nijeryalı genç, çocukluk hayalini kendi otomobilini üreterek gerçeğe dönüştürdü Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ağustos 2026) FAA yüzlerce Boeing 737 Max uçağına inceleme istedi ABD'de tarım dışı istihdam temmuzda beklentilerin aksine geriledi Metehan ve Lokmacı'da geçişler kısa süreliğine durdu Küresel gıda fiyatları 3,5 yılın zirvesinde Çalışma Dairesi, sıcakta çalışma yasağına uymayan 19 iş yerine uyarı verdi Tayland’da okul saldırısı: Sekiz kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı Taçoy “UBP’nin en kötü hali CTP’nin en iyi haliyle yarışabilecek durumdadır” Hasipoğlu “Kadın kooperatiflerinde çalışanların sosyal sigorta primlerinin tamamını karşılayacağız” Hafta sonu Lefkoşa’da ralli heyecanı yaşanacak Brent petrolün varili 83,10 dolardan işlem görüyor Haftalık gıda denetim sonuçları açıklandı: İki yerli ürün imha edilecek Meteoroloji Dairesi açıkladı: Hava sıcaklığı yükselecek KIB-TEK “Ot temizliğiyle ilgili iddialar doğru değil" Nöbetçi eczaneler (7 Ağustos 2026) Ölümlü kazada yeni gelişme: Yalan beyanda bulunan şahıslar tutuklandı! İncirli "Yaşlıların kaliteli ve erişilebilir bakım hizmeti alması en temel önceliğimiz" Girne'de korkutan yangın!
Dolar
Euro
Sterlin

Çinli otomotiv devi, kendi kendini süren uçan arabasını tanıttı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Çinli otomotiv devi, kendi kendini süren uçan arabasını tanıttı

Çin merkezli otomotiv üreticisi Chery, tamamen kendi kendini sürebilen ilk uçan aracını tanıttı. Son yıllarda sektörde yaşanan gelişmelerle uçan arabalar, bilimkurgu dünyasından çıkıp gökyüzünde süzülmeye gittikçe daha fazla yaklaşıyor. Özellikle Çin şirketleri alana öncülük ederken, bir hamle de otomotiv devi Chery'den geldi. Şirket, 18 wkimde düzenlenen bir konferansta "Kara ve Hava Aracı" adlı uçan araba prototipini sergiledi. Direksiyonu ve gaz pedalı olmamasıyla göze çarpan elektrikli araç; uçak, akıllı kokpit ve akıllı şasi olmak üzere üç kısımdan meydana geliyor. Halihazırda geliştirilme aşamasındaki Kara ve Hava Aracı, 80 kilometrelik test uçuşunu başarıyla tamamladı. Chery'nin otonom uçuş ve kara sürüş modları arasında geçiş yapabildiğini söylediği aracın, bu sayede sıkışık trafikte sürücülerin imdadına yetişmesi bekleniyor. Araba uçuş modundayken dikey kalkış ve iniş yapıyor. Şirketin daha önce yaptığı açıklamalara göre uçan araba en fazla 1000 metre yüksekliğe çıkıyor. Saatte en fazla 120 kilometreye ulaşabilen aracın uçuş süresiyse yaklaşık 40 dakika. Chery gibi şirketlerin ardı ardına yeni araçlarının test uçuşlarını gerçekleştirdiği göz önüne alınırsa bunlar sanılandan daha erken yaygınlaşabilir. Diğer yandan uzmanlar bu araçların piyasaya sürülmesi durumunda ciddi güvenlik düzenlemelerine ihtiyaç duyulacağını vurguluyor. 10-20 yıldan önce yaygınlaşması beklenmiyor Havacılık ve uzay mühendisliği alanında çalışan Dr. Pat Anderson, uçan arabaların önündeki en büyük engellerden birinin ekonomik temelli olduğunu söylüyor. Dr. Anderson bu araçlara muhtemelen zengin bir azınlığın sahip olacağını düşünüyor. Güvenlik düzenlemeleri ihtiyacına dikkat çeken uzman, bu taşıtların 10 ila 20 yıldan önce yaygınlaşmasını beklemiyor.

Benzer haberler

Featured
Japonya'nın güneyine ilerleyen Dolphin Tayfunu nedeniyle uçuşlar iptal edildi 7 Ağu 2026 22:10 Nijeryalı genç, çocukluk hayalini kendi otomobilini üreterek gerçeğe dönüştürdü 7 Ağu 2026 22:05 Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ağustos 2026) 7 Ağu 2026 21:59 FAA yüzlerce Boeing 737 Max uçağına inceleme istedi 7 Ağu 2026 21:27 ABD'de tarım dışı istihdam temmuzda beklentilerin aksine geriledi 7 Ağu 2026 21:12 Metehan ve Lokmacı'da geçişler kısa süreliğine durdu 7 Ağu 2026 20:24 Küresel gıda fiyatları 3,5 yılın zirvesinde 7 Ağu 2026 19:35 Çalışma Dairesi, sıcakta çalışma yasağına uymayan 19 iş yerine uyarı verdi 7 Ağu 2026 19:27 Tayland’da okul saldırısı: Sekiz kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı 7 Ağu 2026 19:20