Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Mısır'da katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 24 kişi yaralandı Baf açıklarında ticari gemi battı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü İncirli "Kişisel çıkarlara karşı memleket sevgisiyle, karanlığa karşı aydınlıkla geleceğiz" Mağusa 3. Kitap ve Üretim Festivali açıldı Aliriza Çolakoğlu için acil trombosit ve kan aranıyor ABD'nin, Körfez ülkelerini İran'a saldırıların 4 Kasım'da başlayabileceği konusunda uyardığı iddia edildi Bilim dünyasında bir ilk: İnsan beyin hücreleriyle çalıştırılan robot köpek geliştirildi Vücudunuz için en büyük lif kaynakları çöp kutunuzda olabilir Paris'teki kısmi sokağa çıkma yasağı kararı yargıya taşındı Sandık Seçmen Listeleri yarın askıya alınacak Gürdallı "Dezenformasyonla mücadele etmek için yavaş kalmamalı, hızlı ve doğru haber yayımlamalıyız" Güney Kıbrıs'ta doğrudan vergi geliri arttı, turizm geliri azaldı Nöbetçi eczaneler (31 Ekim 2026) Avrupa Komisyonu GSI projesine desteğini yeniden teyit etti TDT Aile ve Kadın Konseyi için lider eşlerinden destek Süratin ilk sırada olduğu trafik denetimlerde 20 araç trafikten men edildi, 1 kişi tutuklandı DAAK, yeni eğitim sahasında ilk kez “Enkazda Arama ve Kurtarma Eğitimi” gerçekleştirdi Kıbrıslı Türklerin tazminat başvuruları İçişleri Bakanlığı için "baş ağrısı" Hristodulidis’in “19 ‘yeni’ fikri durağanlığa mazeret” Mısır'da katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 24 kişi yaralandı Baf açıklarında ticari gemi battı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü İncirli "Kişisel çıkarlara karşı memleket sevgisiyle, karanlığa karşı aydınlıkla geleceğiz" Mağusa 3. Kitap ve Üretim Festivali açıldı Aliriza Çolakoğlu için acil trombosit ve kan aranıyor ABD'nin, Körfez ülkelerini İran'a saldırıların 4 Kasım'da başlayabileceği konusunda uyardığı iddia edildi Bilim dünyasında bir ilk: İnsan beyin hücreleriyle çalıştırılan robot köpek geliştirildi Vücudunuz için en büyük lif kaynakları çöp kutunuzda olabilir Paris'teki kısmi sokağa çıkma yasağı kararı yargıya taşındı Sandık Seçmen Listeleri yarın askıya alınacak Gürdallı "Dezenformasyonla mücadele etmek için yavaş kalmamalı, hızlı ve doğru haber yayımlamalıyız" Güney Kıbrıs'ta doğrudan vergi geliri arttı, turizm geliri azaldı Nöbetçi eczaneler (31 Ekim 2026) Avrupa Komisyonu GSI projesine desteğini yeniden teyit etti TDT Aile ve Kadın Konseyi için lider eşlerinden destek Süratin ilk sırada olduğu trafik denetimlerde 20 araç trafikten men edildi, 1 kişi tutuklandı DAAK, yeni eğitim sahasında ilk kez “Enkazda Arama ve Kurtarma Eğitimi” gerçekleştirdi Kıbrıslı Türklerin tazminat başvuruları İçişleri Bakanlığı için "baş ağrısı" Hristodulidis’in “19 ‘yeni’ fikri durağanlığa mazeret”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Çin’den Kıbrıs için olumlu ve yapıcı rol sözü

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Çin’den Kıbrıs için olumlu ve yapıcı rol sözü
Reklam

BM Güvenlik Konseyi daimi üyelerinden olan Çin’in, Kıbrıs sorunun çözümünde olumlu ve yapıcı rol oynayacağı bildirildi. Çin’in Kıbrıs Büyükelçisi Liu Yantao, BM Genel Sekreteri’nin kişisel temsilci atamasının Kıbrıs sorununun halli için yeni bir fırsat yarattığı görüşünü ortaya koydu. Liu Yantao, tarafların, görevini yerine getirebilmesi için Holguin’e destek vermesi dileğinde bulundu. Liu Yantao “Çin her zaman olduğu gibi, Kıbrıs sorununun hallinde olumlu ve yapıcı rol oynayacak” ifadesini kullandı. “KIBRIS , ÇİN-AB İLİŞKİLERİNDE KÖPRÜ” Fileleftheros’a yaptığı açıklamada Yantao, Güney Kıbrıs’ın Çin-AB ilişkilerinde köprü rolü oynadığını söyledi. Yantao, “ortak ilke ve değerlere sahip iki iyi dost” olarak nitelediği Güney Kıbrıs-Çin arasındaki ilişkilerin 2023’te daha da geliştiğini anlatarak, karşılıklı siyasi güvenin derinleşmeye devam ettiğini belirtti. Liu Yantao, Çin Cumhurbaşkanı Hi Jinping ile Kıbrıslı Rum Başkan Nikos Hristodulidis’in yıl içerisinde iyi bir irtibat içerisinde olduğunu anlattı. TEK ÇİN, TEK KIBRIS İLKESİ Liu Yantao Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Han Ceng’in Hristodulidis ile New York’ta görüştüğünü, Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komite Başkanı Zheng Jianbang ve diğer üst düzey yetkililerin Güney Kıbrıs’ı ziyaret ettiğini hatırlatarak, “Her iki ülke de birbirlerinin ana çıkarları ve kaygılarıyla ilgili konularda birbirlerine destek veriyor ve her ikisi de tek Çin ve tek Kıbrıs ilkesini benimsiyor” dedi.

Benzer haberler

Featured
Mısır'da katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 24 kişi yaralandı 31 Eki 2026 18:12 Baf açıklarında ticari gemi battı 31 Eki 2026 17:55 Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü 31 Eki 2026 17:50 İncirli "Kişisel çıkarlara karşı memleket sevgisiyle, karanlığa karşı aydınlıkla geleceğiz" 31 Eki 2026 17:43 Mağusa 3. Kitap ve Üretim Festivali açıldı 31 Eki 2026 17:33 Aliriza Çolakoğlu için acil trombosit ve kan aranıyor 31 Eki 2026 15:04 ABD'nin, Körfez ülkelerini İran'a saldırıların 4 Kasım'da başlayabileceği konusunda uyardığı iddia edildi 31 Eki 2026 14:57 Bilim dünyasında bir ilk: İnsan beyin hücreleriyle çalıştırılan robot köpek geliştirildi 31 Eki 2026 14:47 Vücudunuz için en büyük lif kaynakları çöp kutunuzda olabilir 31 Eki 2026 14:36