Çin'de dört gezi teknesi alabora oldu: 9 ölü

Voice Kıbrıs Haber
Çin'in güneyindeki Guicou eyaletinde, 4 gezi teknesinin fırtınada alabora olması sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin kaybolduğu bildirildi.
Çin devlet televizyonu CCTV'nin haberinde, Liuçong Nehri'ndeki Donfıng su toplama havzasında seyreden 4 gezi teknesinin, dün öğleden sonra aniden çıkan fırtınanın etkisiyle alabora olduğu belirtildi.
Kazada teknelerde bulunan 80'den fazla kişi suya düşerken, 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 1 kişinin kayıp olduğu kaydedildi.
Kazaya ilişkin ilk haberlerde, 2 gezi teknesinin alabora olduğu belirtilmişti. Daha sonra yolcu taşımayan 2 teknenin daha alabora olduğu, o sırada teknelerde bulunan 7 kişilik mürettebatın kendi imkanlarıyla kurtulduğu aktarıldı.
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, olay sonrası kayıpların bulunması ve yaralıların tedavisi için tüm çabaların seferber edilmesi çağrısında bulundu.
Kaza, Çin'de 1 Mayıs İş Bayramı'nı takip eden tatil dönemine denk geldi.
Ülkenin doğusundaki Cıciang eyaletinde dün gezi helikopterinin düşmesi sonucu 1 kişi ölmüş, 4 kişi yaralanmıştı.
Benzer haberler
Dünya
Trump, "bir noktada İran'a çekiçle vurmaları gerekeceğini" söyledi
AB "İngiltere'nin olası yeniden üyeliğine ilişkin müzakereler kolay olmayacak"
İran, savaşı sona erdirmek için 7 şartta ısrar ediyor
Avrupa ülkelerinde marketlerin soğutma sistemlerinde siber saldırı alarmı
ABD'de ara seçimler için nefesler tutuldu: Trump için kritik viraj
Bulgaristan'da cumhurbaşkanı seçimini İliyana Yotova kazandı
ABD halkı valilik seçimleri için 36 eyalette sandık başına gidiyor
Florida’da özel jet yerleşim yerine düştü: 9 kişi hayatını kaybetti
ChatGPT'nin yanlış yönlendirmesi sonucu nöbet geçirerek ölen kadının ebeveynleri OpenAI'a dava açtı




