Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Atatürk Stadyumu ve Çok Amaçlı Spor Kompleksi tanıtıldı Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, ABD’ye gitti KKTC Geleneksel Okçuluk Spor Derneği, Altınordu Dünya Kupası’nda KKTC’yi temsil etti Geçiş kapılarında Kıbrıslı Türklere yönelik “Photo Radar List” uygulaması başlatılıyor Nöbetçi eczaneler (19 Eylül 2026) Güzelyurt-Lefke Çevre Yolu yarın 2 saat trafiğe kapatılacak Küçük, gemi faciasının ardından Meclis’te oluşturulan komite çalışmaları hakkında bilgi verdi Süratin ilk sırada olduğu denetimlerde 24 araç trafikten men edildi Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı” Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu'nun bir bölümü trafiğe kapatıldı “Anadolu’nun İzleri Sergisi” Lefkoşa’da sanatseverlerle buluşacak Erhürman "Kıbrıs Türk halkının verdiği varoluş mücadelesi ve yaşadığı acılar görmezden gelinemez, yok sayılamaz" Atatürk Stadyumu ve Çok Amaçlı Spor Kompleksi tanıtıldı Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, ABD’ye gitti KKTC Geleneksel Okçuluk Spor Derneği, Altınordu Dünya Kupası’nda KKTC’yi temsil etti Geçiş kapılarında Kıbrıslı Türklere yönelik “Photo Radar List” uygulaması başlatılıyor Nöbetçi eczaneler (19 Eylül 2026) Güzelyurt-Lefke Çevre Yolu yarın 2 saat trafiğe kapatılacak Küçük, gemi faciasının ardından Meclis’te oluşturulan komite çalışmaları hakkında bilgi verdi Süratin ilk sırada olduğu denetimlerde 24 araç trafikten men edildi Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı” Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu'nun bir bölümü trafiğe kapatıldı “Anadolu’nun İzleri Sergisi” Lefkoşa’da sanatseverlerle buluşacak Erhürman "Kıbrıs Türk halkının verdiği varoluş mücadelesi ve yaşadığı acılar görmezden gelinemez, yok sayılamaz"
Dolar
Euro
Sterlin

Çin uzay aracı Ay'ın karanlık yüzüne başarıyla iniş yaptı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Çin uzay aracı Ay'ın karanlık yüzüne başarıyla iniş yaptı
Reklam

Çin Merkezi Televizyonu (CCTV), geçen ay uzaya gönderilen Çang'ı-4 insansız uzay keşif aracının Ay'ın dünyadan görünmeyen karanlık yüzüne yerel saatle 10.26'da başarılı şekilde iniş yaptığını duyurdu.

Keşif aracı iniş yaptığı yerden ilk fotoğrafları da gönderdi.
Ay'ın karanlık tarafına inen ilk keşif aracı olan Çang'ı-4, derin uzay gözlemi ve Ay'ın diğer bölgesinde daha fazla araştırma imkanı sağlayacak. Bununla birlikte keşif aracı Ay'da çeşitli minerallerin incelenmesi ve örnekler toplanması için de kullanılacak.​​Çin Ulusal Uzay İdaresi (CNSA), Çang'ı-4'ün geçen hafta Ay'ın karanlık tarafına iniş hazırlığı yaptığını ve bu kapsamda Çinli bilim adamlarının iniş hazırlıkları için görüntüleme aygıtlarını ve ölçüm dedektörlerini kontrol ettiğini açıklamıştı. CNSA, Çang'ı-4'ün geçen hafta Ay'ın karanlık tarafına iniş hazırlığı yaptığını ve bu kapsamda Çinli bilim adamlarının iniş hazırlıkları için görüntüleme aygıtlarını ve ölçüm dedektörlerini kontrol ettiğini açıklamıştı. https://twitter.com/twitter/statuses/1080696005710962689
Ay, radyo sinyallerinin karanlık tarafa erişimini engellediği için o bölgeyle dünya arasında doğrudan iletişim kurulamıyor. Bu nedenle uzay keşif aracının başarılı inişi derin uzay araştırmaları için dönüm noktası olarak görülüyor.
CNSA da bu engeli ortadan kaldırmak ve Çang'ı-4 ile iletişim kurabilmek için Çüeçiao İletişim Uydusu'nu mayıs ayında dünyadan 455 bin kilometre uzaklıktaki İkinci Lagrangian (L2) noktasında bulunan yörüngeye göndermişti.Çin, geçen kasım ayında da Ay'ın karanlık tarafını görüntülemiş, yer şekillerinin fotoğraflarını dünyaya aktarmıştı. Çang'ı-3 insansız keşif aracını da Ay'a 2013'te gönderen Çin, sıradaki insansız keşif aracı Çang'ı-5'i de bu yıl Ay'a göndermeyi planlanıyor. https://twitter.com/twitter/statuses/1080704604810035202 (Sputnik)  

Benzer haberler

Dünya
Pentagon, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayınladı 19 Eyl 2026 10:26 İran'da İsrail adına casuslukla suçlanan bir kişi idam edildi 19 Eyl 2026 10:21 Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı imzaladı 19 Eyl 2026 09:18 Güney Afrika’da son 5 haftada 13 M çiçeği vakası kaydedildi 19 Eyl 2026 09:09 Yapay zeka hatası ABD’yi Çin’le savaşa sürüklüyordu 19 Eyl 2026 08:43 ABD'de felçli hastaların iletişim kurmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi 19 Eyl 2026 08:38 Volkswagen 208 binden fazla aracını geri çağırıyor 18 Eyl 2026 21:55 Bolivya'da yeni bir kedi türü keşfedildi 18 Eyl 2026 21:42 İsveç'te seçimleri merkez sol kazandı: Başbakan Kristersson istifa etti, koalisyon pazarlıkları başlıyor 18 Eyl 2026 10:38