Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
CTP, Meclis’i “Toplum Güvenliği” gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırdı EMO "Elektrik talebi sürekli artıyor, mevcut üretim altyapısı ise artan talebi karşılamakta zorlanıyor" İngiltere'de yaban arıları bir ofisi istila etti Öztürkler "Mekke Anlaşması sadece askeri değil, birçok noktada da devam edecek bir güç birliğidir" Limasol'daki yangını çıkarmakla suçlanan kişinin 3 yıl hapis yattıktan sonra masum olduğu ortaya çıktı Peksever “KIB-TEK’te hüküm giymiş personelin görevde tutulması kabul edilemez” Moda devlerinden Z Kuşağı'na çağrı "Atma, tamir et" Taçoy “Mülkiyet sorunu tehditlerle çözülemeyecek kadar ciddi bir konu” Larnaka Belediyesi ile Manama Belediyesi kardeş belediye ilan edildi Baykal Tüneli Belgeseli seyirciyle buluşuyor Belçika'da ülke geneli sıcak hava alarmı verildi Menelau "Federasyondan başka model yok" A-Level sonuçlarıyla YTB kontenjan başvuruları cuma günü başlıyor Güney Kıbrıs'ta yasadışı çöp alanlarıyla kameralı mücadele Genç işsizliği son bir yılda arttı, sebebi ise yapay zeka Güney basını "F-16 rahatsızlığı gündelik fenomen haline geldi” Borsa güne 0,46 puan artışla başladı Ertuğruloğlu “Kıbrıs’taki temel mesele statü sorunudur” “Turan Yaz Akşamı” etkinliği Lefkoşa’da yapıldı Akpınar "Polis denetimleri artırılmalı,'Karanlık Noktalar ve Riskli Alanlar Haritası' oluşturulmalı" CTP, Meclis’i “Toplum Güvenliği” gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırdı EMO "Elektrik talebi sürekli artıyor, mevcut üretim altyapısı ise artan talebi karşılamakta zorlanıyor" İngiltere'de yaban arıları bir ofisi istila etti Öztürkler "Mekke Anlaşması sadece askeri değil, birçok noktada da devam edecek bir güç birliğidir" Limasol'daki yangını çıkarmakla suçlanan kişinin 3 yıl hapis yattıktan sonra masum olduğu ortaya çıktı Peksever “KIB-TEK’te hüküm giymiş personelin görevde tutulması kabul edilemez” Moda devlerinden Z Kuşağı'na çağrı "Atma, tamir et" Taçoy “Mülkiyet sorunu tehditlerle çözülemeyecek kadar ciddi bir konu” Larnaka Belediyesi ile Manama Belediyesi kardeş belediye ilan edildi Baykal Tüneli Belgeseli seyirciyle buluşuyor Belçika'da ülke geneli sıcak hava alarmı verildi Menelau "Federasyondan başka model yok" A-Level sonuçlarıyla YTB kontenjan başvuruları cuma günü başlıyor Güney Kıbrıs'ta yasadışı çöp alanlarıyla kameralı mücadele Genç işsizliği son bir yılda arttı, sebebi ise yapay zeka Güney basını "F-16 rahatsızlığı gündelik fenomen haline geldi” Borsa güne 0,46 puan artışla başladı Ertuğruloğlu “Kıbrıs’taki temel mesele statü sorunudur” “Turan Yaz Akşamı” etkinliği Lefkoşa’da yapıldı Akpınar "Polis denetimleri artırılmalı,'Karanlık Noktalar ve Riskli Alanlar Haritası' oluşturulmalı"
Dolar
Euro
Sterlin

Çiftçiler Birliği'nden eleştiri...!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Çiftçiler Birliği'nden eleştiri...!

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, tohumluk fiyatlarını eleştirerek, 16 kuruş prim desteği verilerek açıklanan 95 kuruşluk fiyatın üreticiyi “kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaş durumuna soktuğunu” iddia etti.

Birlikten yapılan açıklamada, “Ülkemizin üreticisinin maliyetleri göz ardı edilerek, ülke gerçeklerinden uzak maliyetler ile çalışılan hesaplama yöntemi ile bulunan sözde üretim maliyetine ülkemizde yeterli miktarda tohumluk ürün olmayacağı dikkate alınarak, 16 kuruş da prim desteği verilerek açıklanan 95 kuruşluk fiyat, üreticimizi kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaş durumuna sokmuştur” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, “Ukrayna’dan ithal edilen arpanın maliyeti 1.10 TL iken ve bu Ukrayna’lı çiftçilere 30 kuruş sübvansiye yapılarak arpaları 80 kuruşa satılırken, yerli üreticinin üstelik böyle kurak bir yılda tohum bulma çabasındaki çiftçimizin ürününe 79 kuruş fiyat biçilmiştir. Bu ürünü bu fiyatla alamayacaksınız diye yaptığımız feryattan sonra 16 kuruş da prim verilmiştir. Yani Ukraynalıya 30 kuruş ülkemizin çiftçisine 16 kuruş” denildi. Çiftçiler Birliği açıklamasında hükümete bazı sorular yöneltilerek, “Tohumluk olarak satılacak yerli arpayı 79 + 16 fiyat açıklarken verilen 16 kuruş ithal malda neden 30 kuruş?95 kuruşa alacağı tohumluk arpayı kaça satacak?İthal fiyatı 2 TL’yi bulacak olan tritikale ve buğdayı da 95 kuruşa alıyorlar. Bunlar kaça satacaklar? Bu yıl tahıl üreticisine kaç kuruş sübvansiye var?Sübvansiye yoktur, aslında primde yoktur. 95 kuruşa alırız 1.75’e satarızbizden para çıkmaz demektir. Dıştan gelene de 30 kuruş veririz” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, yerli arpanın fiyatının ithal arpaya eşitlenmesi ve ithal arpaya verilen sübvansiyon kadar sübvansiye edilmesi gerektiği belirtildi.  Kaynak:TAK

Benzer haberler

Featured
CTP, Meclis’i “Toplum Güvenliği” gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırdı 12 Ağu 2026 14:42 EMO "Elektrik talebi sürekli artıyor, mevcut üretim altyapısı ise artan talebi karşılamakta zorlanıyor" 12 Ağu 2026 14:31 İngiltere'de yaban arıları bir ofisi istila etti 12 Ağu 2026 14:23 Öztürkler "Mekke Anlaşması sadece askeri değil, birçok noktada da devam edecek bir güç birliğidir" 12 Ağu 2026 14:18 Limasol'daki yangını çıkarmakla suçlanan kişinin 3 yıl hapis yattıktan sonra masum olduğu ortaya çıktı 12 Ağu 2026 14:11 Peksever “KIB-TEK’te hüküm giymiş personelin görevde tutulması kabul edilemez” 12 Ağu 2026 13:39 Moda devlerinden Z Kuşağı'na çağrı "Atma, tamir et" 12 Ağu 2026 13:32 Taçoy “Mülkiyet sorunu tehditlerle çözülemeyecek kadar ciddi bir konu” 12 Ağu 2026 13:26 Larnaka Belediyesi ile Manama Belediyesi kardeş belediye ilan edildi 12 Ağu 2026 12:49