Cezaevinde online görüşmeler başladı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
İçişleri Bakanlığı olarak ilk günden itibaren Merkezi Cezaevinde hem çalışanların hem de mahkum ve tutukluların sağlığının korunmasına yönelik ciddi tedbirler alındığını hatırlatan Baybars, uzun bir aradan sonra bugün itibariyle mahkum ve tutukluların da cezaevinde kurulan online sistemle aileleriyle, görüntülü görüşmelere başladığını söyledi.
COVİD-19 mücadelesi kapsamında Sağlık Bakanlığı uzmanlarının görüşleri doğrultusunda hareket edildiğini belirten Baybars, mahkum hakları açısından bazı kısıtlamaların olağanüstü koşullardan kaynaklandığını fakat açık ve kapalı görüşlerin durdurulduğu dönemde de tutuklu ve mahkumlara aileleriyle telefoniyen görüşme imkanlarının 24 saat esasına göre genişletildiğini söyledi.
Bundan sonraki süreçte de yine Sağlık Bakanlığı uzmanlarının görüşleri doğrultusunda, tedbiri elden bırakmadan, hem bakanlığın hizmetlerinin nasıl verileceği hem de cezaevinde atılacak adımların kamuoyuna önceden duyurulacağını açıkladı. COVİD-19 salgınına karşı verilen mücadelede teknolojik imkanların kullanılmasının oldukça önemli olduğunu ifade eden Baybars, COVİD-19 süreciyle ülke olarak teknik altyapılarımızı hızla geliştirmemiz gerektiğini de bir kez daha görüyoruz. Bundan sonraki yıllarda ülke olarak yaşanması ihtimal dahilinde olan sıkıntılara karşı da daha hazırlıklı olmak için planlama yapılmasının kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.
COVİD-19 salgınına karşı hükümetin aldığı doğru kararlar ve halkımızın toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmesi sonucunda yakalanan başarının, bu yeni mücadele evresinde de devam edeceğine inandığını ifade eden Baybars, bu süreçten de toplum olarak başarılı bir şekilde alnımızın akıyla çıkacağımıza inancının tam olduğunu belirtti
(Voice of the Island) Benzer haberler
Featured
Domates,havuç ve dereotları imha edildi, salatalıkların hasadı durduruldu
Erdoğan “Barışa giden yolu açmanın gayreti içerisindeyiz"
YSK "Adaylık başvurularının 30 Ekim’e kadar yapılması gerekiyor"
Kültürel Miras Teknik Komitesi, ada genelinde koruma ve restorasyon çalışmalarını sürdürüyor
Polatpaşa Bulvarı hafta sonu araç trafiğine kapatılacak
Meteoroloji Dairesi son tahminleri açıkladı: Hava sıcaklığı 4 derece düşecek
Troya'da 2 bin 800 yıllık kemik flüt ve 4 bin 500 yıllık idol başı bulundu
İki ayrı trafik kazasında teminat şartlarını yerine getiremeyen alkollü sürücü cezaevine gönderildi
Petrolde son 5 ayın rekoru kırıldı




