Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Uzun yolculuklarda hareketsizlik "pıhtı" riskini artırıyor Mehmet Akif Caddesi'ni (Dereboyu) kullanacak sürücülerin dikkatine! Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Jackson Hole Sempozyumu ve ABD'deki büyüme ile istihdam verilerine çevrildi İngiltere'de polis aracı ile otomobilin çarpıştığı kazada çok sayıda kişi öldü Güney Kıbrıs’ta güneş enerji sistemindeki arıza elektrik kesintisine neden oldu Moral "Ünal Bey, 'güvenli ülke' söylemiyle değil, deport edilenler ve muhaceret aflarıyla anılacak" Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı yarın geçici olarak trafiğe kapalı olacak TikTok, çocukların gizliliği davasında ABD ile 400 milyon dolarlık anlaşmaya vardı Atatürk Öğretmen Akademisi yazılı giriş sınav sonuçları açıklandı Baykallı “Diplomatik alanı Kıbrıs Rum tarafına teslim edenler toplumdan özür dilemeli” Gram altın 7 bin 100 lirayı geçti Amcaoğlu “GABFEST'in 8 haftalık yolculuğu başladı” 2 yılda 145 ton balon balığı avlandı Ülke genelindeki denetimlerde 28 araç trafikten men edildi, 2 sürücü tutuklandı Nöbetçi eczaneler (22 Ağustos 2026) Arnavutluktaki maç için 11 yaşındaki kızını evde yalnız bırakan babaya dava okundu “Hristodulidis BM’yi neden ikna edemiyor” Seyir halindeki tırda yangın çıktı Atatürk Öğretmen Akademisi sınavı başladı Bostancı'da kaza: Aracın çarptığı yaya yaralandı! Uzun yolculuklarda hareketsizlik "pıhtı" riskini artırıyor Mehmet Akif Caddesi'ni (Dereboyu) kullanacak sürücülerin dikkatine! Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Jackson Hole Sempozyumu ve ABD'deki büyüme ile istihdam verilerine çevrildi İngiltere'de polis aracı ile otomobilin çarpıştığı kazada çok sayıda kişi öldü Güney Kıbrıs’ta güneş enerji sistemindeki arıza elektrik kesintisine neden oldu Moral "Ünal Bey, 'güvenli ülke' söylemiyle değil, deport edilenler ve muhaceret aflarıyla anılacak" Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı yarın geçici olarak trafiğe kapalı olacak TikTok, çocukların gizliliği davasında ABD ile 400 milyon dolarlık anlaşmaya vardı Atatürk Öğretmen Akademisi yazılı giriş sınav sonuçları açıklandı Baykallı “Diplomatik alanı Kıbrıs Rum tarafına teslim edenler toplumdan özür dilemeli” Gram altın 7 bin 100 lirayı geçti Amcaoğlu “GABFEST'in 8 haftalık yolculuğu başladı” 2 yılda 145 ton balon balığı avlandı Ülke genelindeki denetimlerde 28 araç trafikten men edildi, 2 sürücü tutuklandı Nöbetçi eczaneler (22 Ağustos 2026) Arnavutluktaki maç için 11 yaşındaki kızını evde yalnız bırakan babaya dava okundu “Hristodulidis BM’yi neden ikna edemiyor” Seyir halindeki tırda yangın çıktı Atatürk Öğretmen Akademisi sınavı başladı Bostancı'da kaza: Aracın çarptığı yaya yaralandı!
Dolar
Euro
Sterlin

Çevre Koruma Dairesi 'Çevre' konulu fotoğraf yarışması düzenliyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Çevre Koruma Dairesi 'Çevre' konulu fotoğraf yarışması düzenliyor
Reklam

Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl “Çevre” konulu fotoğraf yarışması ve sergisi düzenliyor.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ilk kez organize edilen ve tek kategoriden oluşacak yarışmada değerlendirmeyi Kuzey Kıbrıs'ta fotoğraf sanatçıları Buket Özatay, Mustafa Evirgen ve Hasan Bağlar yapacak. Yarışmaya, tek kategoride siyah/beyaz ve/veya renkli eseler kabul ediliyor. Seçici kurulun ödül vermeye ve sergilemeye değer bulacağı eserler 5-8 Haziran tarihleri arasında Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda sergilenecek. TEK KATEGORİ “ÇEVRE” Çevre Koruma Dairesi, “Çevre” konulu fotoğraf yarışması ve sergisi için 8 Mayıs Salı günü mesai bitimine kadar eser kabul etmeye devam ediyor. Açıklamada, ilk kez düzenlenecek fotoğraf yarışması ve sergisinin, ülkedeki çevre sorunlarının doğal hayata etkisi, kuraklık, katı atık (çöp), katı atıkların geri dönüşümü, taş ocakları, iklim değişikliği, gürültü, su kaynakları, çarpık yapılaşmanın yarattığı çevre sorunları, hava kirliliği, atık su, denizler, çevrenin tarım, sağlık, turizm, ulaşım, şehircilik, enerji gibi diğer konularla ilişkisine dikkat çekmek ve fotoğraf sanatına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirildiği kaydedildi. ŞARTNAME ÇEVRE DAİRESİNDEN TEMİN EDİLEBİLİR Yarışma şartnamesinin, www.cevrekorumadairesi.org adresinden indirilebileceği, [email protected] adresine e-posta atılarak da talep edilebileceği veya daireden elden temin edilebileceği belirtildi. “Çevre” konulu fotoğraf yarışması ve sergisine eser verecek katılımcıların, en az üç, en çok sekiz eser vererek, ücretsiz olarak yarışmaya katılabilecekleri duyuruldu. DERECEYE GİREN ESERLER ÖDÜLLENDİRİLECEK Seçici kurulun yapacağı değerlendirme sonucunda, fotoğrafı sergilenmeye değer bulunacak katılımcılara katılım belgesi verilecek. Yarışma sonucunda Turizm ve Çevre Bakanlığı özel ödülü ile Jüri Özel Ödülü’nü almaya hak kazanacak eserlerin de belirleneceği yarışmada bu eserlerin sahiplerine Kaya Artemis Otel’de 2 kişilik 2 gece konaklama ödülü verilecek. Sergilenmeye değer bulunacak eserler içerisinden belirlenecek birinci gelen esere 3 bin TL Başarı Ödülü ve ikinci gelen esere 2 bin TL, üçüncü gelecek esere ise bin TL para ödülü verilecek. Yarışmayla ilgili daha fazla bilgi ve sorular için 6112000- 3307 numaralı telefonun aranabileceği kaydedildi.

Benzer haberler

Kültür Sanat
Amcaoğlu “GABFEST'in 8 haftalık yolculuğu başladı” 22 Ağu 2026 14:19 Yeniboğaziçi’nde yemek yarışması düzenlendi 22 Ağu 2026 11:13 Yeniboğaziçi Pulya Festivali Koray Avcı konseriyle sona erecek 21 Ağu 2026 15:34 Işık Kitabevi 38. Kitap Fuarı, 26 Ağustos’ta başlıyor 21 Ağu 2026 14:53 Tuncay Çağatay Belgeseli büyük ilgi gördü 20 Ağu 2026 14:26 34. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni yapıldı 20 Ağu 2026 09:52 15. Yeniboğaziçi Pulya Festivali'nde gala gecesi ve müzik coşkusu yaşandı 19 Ağu 2026 15:10 “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı 18 Ağu 2026 20:04 LTB Kadın Sığınma Evi yararına seramik etkinliği düzenlendi 18 Ağu 2026 11:31