Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Hasipoğlu "İşyerine gerekli işlemler uygulandı, çalışanın alacağı ödendi" Öztürkler "Meclis’in doğru tarihte olağanüstü toplanması önemli, istişarelerimiz sürüyor" Belçika'da cezaevi çalışanları 5 günlük greve gitti Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Eylül 2026) Endonezya'da bir çarşıda çıkan yangında altısı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti Yunanistan’ın Konitsa bölgesinde çıkan orman yangını 8 gündür kontrol altına alınamadı Gülgün Betmezoğlu belgeselinin çekimleri tamamlandı Meteoroloji ve Posta Dairesi müdürleri görevden alındı! Berova "Kayıplara ulaşmak için tüm imkanlar seferber edildi" Borsa, günü yüzde 0,99 değer kazanarak tamamladı Lefkoşa'daki bir evde çıkan yangın ciddi zarara neden oldu Bilim dünyası, DAÜ işbirliğinde Kuzey Kıbrıs’ta buluşuyor Erdoğan “KKTC ile iş birliği içerisinde 9 gemi ve 11 hava aracıyla arama çalışmalarına destek veriyoruz" Çelik “Güngör’deki depolama alanı derhal rehabilite edilmeli” Jaguar Land Rover yaklaşık binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor Meteoroloji Dairesi 8-14 Eylül tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı İncirli “Meclis olağanüstü toplanmalı, sorular belgeleriyle açıklığa kavuşturulmalı” Güney Kıbrıs-ABD ilişkilerinde yeni dönem İsrail Cumhurbaşkanı Herzog perşembe günü Güney Kıbrıs’a gidiyor Nöbetçi eczaneler (7 Eylül 2026) Hasipoğlu "İşyerine gerekli işlemler uygulandı, çalışanın alacağı ödendi" Öztürkler "Meclis’in doğru tarihte olağanüstü toplanması önemli, istişarelerimiz sürüyor" Belçika'da cezaevi çalışanları 5 günlük greve gitti Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Eylül 2026) Endonezya'da bir çarşıda çıkan yangında altısı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti Yunanistan’ın Konitsa bölgesinde çıkan orman yangını 8 gündür kontrol altına alınamadı Gülgün Betmezoğlu belgeselinin çekimleri tamamlandı Meteoroloji ve Posta Dairesi müdürleri görevden alındı! Berova "Kayıplara ulaşmak için tüm imkanlar seferber edildi" Borsa, günü yüzde 0,99 değer kazanarak tamamladı Lefkoşa'daki bir evde çıkan yangın ciddi zarara neden oldu Bilim dünyası, DAÜ işbirliğinde Kuzey Kıbrıs’ta buluşuyor Erdoğan “KKTC ile iş birliği içerisinde 9 gemi ve 11 hava aracıyla arama çalışmalarına destek veriyoruz" Çelik “Güngör’deki depolama alanı derhal rehabilite edilmeli” Jaguar Land Rover yaklaşık binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor Meteoroloji Dairesi 8-14 Eylül tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı İncirli “Meclis olağanüstü toplanmalı, sorular belgeleriyle açıklığa kavuşturulmalı” Güney Kıbrıs-ABD ilişkilerinde yeni dönem İsrail Cumhurbaşkanı Herzog perşembe günü Güney Kıbrıs’a gidiyor Nöbetçi eczaneler (7 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Cemil Meriç Kütüphanesi’nde  KKTC Köşesi de olacak

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Cemil Meriç Kütüphanesi’nde  KKTC Köşesi de olacak
Reklam

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Antalya’nın Kepez ilçesindeki Dokumapark bünyesinde açılacak bir müzede KKTC köşesi de olacağını açıkladı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu yaptığı açıklamada, çok değerli bir geçmişi bulunan eski bir pamuk dokuma fabrikası olan Dokumapark bünyesinde, Kepez ilçesi Belediye Başkanı Avukat Hakan Tütüncü’nün girişimleriyle, 19 Mayıs’ta açılacak olan Cemil Meriç Kütüphanesi’nde  KKTC Köşesi olacağını da açıkladı.

DOKUMAPARK’IN ÖYKÜSÜ

Bakan Amcaoğlu, Antalya iplik ve pamuklu dokuma fabrikası olarak 1950’li yıllarda, dönemin Türkiye Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Başbakanı Adnan Menderes tarafından temeli atılan fabrikanın, dokunaklı bir öyküsü olduğunu belirtti.

Amcaoğlu, “Bizlere verilen bilgiye göre, bu dokuma fabrikası, 7 gün 24 saat ve 43 yıl kesintisiz üretim yaptı. Binlerce ailenin geçim kapısı oldu. Zarar ettiği gerekçesiyle Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası’nın faaliyetlerine 13 Ocak 2003’te son verildi. 2009 yılında Kepez Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Sayın Tütüncü adını Dokumapark olarak değiştirdi. 2015’ten beri müzeler kenti haline dönüşen bu tesiste, Cemil Meriç Müze Kütüphanesi de 19 Mayıs günü hizmete girecek” dedi.

Cemil Meriç Kütüphanesi’nde, Kıbrıs Türk mücadele lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın büstlerinin de bulunacağını açıklayan Amcaoğlu, büstlerin heykeltıraş Tahsin Albulut tarafından yapılmakta olduğunu, Denktaş’ın büstünün hazır olduğu, Dr. Küçük’e ait büstün ise birkaç güne hazır olacağını ve Antalya’ya gönderileceğini ifade etti.

Bakan Amcaoğlu, Kepez ilçesi Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şubesi Başkanı Vural Önal, KKTC Antalya Başkonsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram,  KKTC Antalya Kültür Ataşesi Mehmet Kortay, Kültür Dairesi Müdür’ü Kerim Akpolat ve katkı koyanlara teşekkür etti.

Voice Kıbrıs Haber

Benzer haberler

Featured
Hasipoğlu "İşyerine gerekli işlemler uygulandı, çalışanın alacağı ödendi" 7 Eyl 2026 21:50 Öztürkler "Meclis’in doğru tarihte olağanüstü toplanması önemli, istişarelerimiz sürüyor" 7 Eyl 2026 21:39 Belçika'da cezaevi çalışanları 5 günlük greve gitti 7 Eyl 2026 21:33 Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Eylül 2026) 7 Eyl 2026 21:30 Endonezya'da bir çarşıda çıkan yangında altısı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti 7 Eyl 2026 21:17 Yunanistan’ın Konitsa bölgesinde çıkan orman yangını 8 gündür kontrol altına alınamadı 7 Eyl 2026 21:06 Gülgün Betmezoğlu belgeselinin çekimleri tamamlandı 7 Eyl 2026 20:52 Meteoroloji ve Posta Dairesi müdürleri görevden alındı! 7 Eyl 2026 20:47 Berova "Kayıplara ulaşmak için tüm imkanlar seferber edildi" 7 Eyl 2026 20:30