Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
KKTC Futbol Milli Takımı Conifa Euro 2026’da şampiyon oldu Putin, Zelenski'nin mektubuna yanıt verdi ''Görüşmenin şimdilik anlamı yok'' Kolejlere Giriş Sınavları KGS-2 sınav sonuçları açıklandı! ABD'de doğumla vatandaşlık hakkı kritik eşikte: Diğer ülkelerde durum ne? Türkiye'de birçok ili sel vurdu: Dereler taştı, araçlar suya kapıldı NASA'nın "sessiz" süpersonik jeti X-59 ses duvarını ilk kez aştı FIFA'dan bilet iptali: Sistemi atlatıp bedavaya almışlardı Rusya'da çocuk işçi tartışması Cumhurbaşkanı Erhürman "Kolej sınavında arzu ettiği sonuca ulaşan çocuklarımızı kutlarım" Trump'ın damadının projesi halkı sokağa döktü "Arnavutluk satılık değil" Ölüm bölgesinde kayboldu, buz yiyerek hayatta kaldı! Cumhurbaşkanlığı Çoksesli Çocuk Korosu ilk konserine hazırlanıyor AB, aday ülkelere tam üyelik öncesi sınırlı entegrasyon seçeneğini değerlendiriyor Okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan 9 kadın sertifikalarını aldı Ermenistan halkı parlamento seçimleri için yarın sandık başına gidecek “Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü” gelecek ay resmen faaliyete geçiyor Biçerdöver elektrik direğine çarptı, 30 dönümlük alan yanarak zarar gördü! KTGB Yönetim Kurulu belirlendi Ülkenin farklı bölgelerinde üç ayrı yangın olayı meydana geldi! CTP "Ezber yarışına değil, düşünerek üreten insanı yetiştirecek bir eğitim sistemine ihtiyaç var" KKTC Futbol Milli Takımı Conifa Euro 2026’da şampiyon oldu Putin, Zelenski'nin mektubuna yanıt verdi ''Görüşmenin şimdilik anlamı yok'' Kolejlere Giriş Sınavları KGS-2 sınav sonuçları açıklandı! ABD'de doğumla vatandaşlık hakkı kritik eşikte: Diğer ülkelerde durum ne? Türkiye'de birçok ili sel vurdu: Dereler taştı, araçlar suya kapıldı NASA'nın "sessiz" süpersonik jeti X-59 ses duvarını ilk kez aştı FIFA'dan bilet iptali: Sistemi atlatıp bedavaya almışlardı Rusya'da çocuk işçi tartışması Cumhurbaşkanı Erhürman "Kolej sınavında arzu ettiği sonuca ulaşan çocuklarımızı kutlarım" Trump'ın damadının projesi halkı sokağa döktü "Arnavutluk satılık değil" Ölüm bölgesinde kayboldu, buz yiyerek hayatta kaldı! Cumhurbaşkanlığı Çoksesli Çocuk Korosu ilk konserine hazırlanıyor AB, aday ülkelere tam üyelik öncesi sınırlı entegrasyon seçeneğini değerlendiriyor Okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan 9 kadın sertifikalarını aldı Ermenistan halkı parlamento seçimleri için yarın sandık başına gidecek “Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü” gelecek ay resmen faaliyete geçiyor Biçerdöver elektrik direğine çarptı, 30 dönümlük alan yanarak zarar gördü! KTGB Yönetim Kurulu belirlendi Ülkenin farklı bölgelerinde üç ayrı yangın olayı meydana geldi! CTP "Ezber yarışına değil, düşünerek üreten insanı yetiştirecek bir eğitim sistemine ihtiyaç var"
Dolar
Euro
Sterlin

Çeler'den işverenlere hatırlatma

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Çeler'den işverenlere hatırlatma

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, “çalışma şartları dolayısıyla, tarih boyunca çok önemli sıkıntılarla mücadele eden emekçilerin, en anlamlı günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı”nı kutladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, 1 Mayıs nedeniyle yayımladığı mesajda, tüm sektör çalışanlarının bayramını kutlayabilmesi için göreve geldikleri günden bu yana uğraş verdiklerine dikkat çekti. İşçisinin, emekçisinin gerçekten hakkettiği gibi bayramını kutlayabilmesi için yaptıkları çağrılara kulak veren, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Çeler, bunun son derece sevindirici olduğunu kaydetti. Çeler “Günümüzde hiç kuşkusuz giderek artan bilinci görüyoruz ve bu bilincin daha da kökleşmesi ve bir kültür haline gelmesi bizler için vazgeçilmez bir unsurdur. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak, özellikle iş yasasında, yapılacak yeni düzenlemelerle, işçi ve emekçinin hakkını korumada adım atma yönünde, son derece kararlıyız” dedi. Özellikle sigorta, ihtiyat sandığı ve çalışma yaşamı ile ilgili geçmişte hiç yapılmayan denetimlerin yerini, sıkça yapılan denetimlerin aldığını kaydeden Çeler, bundan sonraki dönemlerde bu gibi konuların  kimsenin iki dudağı arasında kalmaması ve yapılan denetimlerin hasır altı edilmemesi için de özelde sendikalaşmayı ısrarla savunmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Çeler, özelde sendikalaşmanın sadece işçiyi değil, işvereni haksız rekabetten koruyacağını dile getirdi. Bakanlık müfettişlerinin rutin denetimlerinin yanında, 1 Mayıs’ta da gerekli denetimleri yapacaklarını belirten Çeler, 1 Mayıs’ta işçi çalıştıracak olan işverenlerin gereğini yapmaması halinde, ceza yaptırımı uygulanacağını da bir kez daha hatırlattı. Bakan Çeler,  “Yasal yükümlülüğünü yerine getirmeyen iş yerlerine Bakanlık tarafından Haziran ayı ortasında yapılacak sosyal güvenlik yatırımları denetimlerinde ceza yaptırımı uygulanarak, Sosyal Sigortalar’dan kişi başı bir asgari ücret, İhtiyat Sandığı Dairesi’nden bir asgari ücret ve Çalışma Dairesi’nden de bir asgari ücret olmak üzere her çalışan başına 3 asgari ücret ceza kesilecek” dedi. Emeğin en yüce değer olduğunun bilinciyle bir kez daha, dini, dili, ırkı, cinsel yönelimi farketmeksizin, tüm emekçilerin yanında olduğunu vurgulayan Çeler, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı. (TAK)

Benzer haberler

Featured
KKTC Futbol Milli Takımı Conifa Euro 2026’da şampiyon oldu 2026-06-06 21:48:00 Putin, Zelenski'nin mektubuna yanıt verdi ''Görüşmenin şimdilik anlamı yok'' 2026-06-06 21:40:00 Kolejlere Giriş Sınavları KGS-2 sınav sonuçları açıklandı! 2026-06-06 20:55:00 ABD'de doğumla vatandaşlık hakkı kritik eşikte: Diğer ülkelerde durum ne? 2026-06-06 20:32:00 Türkiye'de birçok ili sel vurdu: Dereler taştı, araçlar suya kapıldı 2026-06-06 20:16:00 NASA'nın "sessiz" süpersonik jeti X-59 ses duvarını ilk kez aştı 2026-06-06 20:10:00 FIFA'dan bilet iptali: Sistemi atlatıp bedavaya almışlardı 2026-06-06 18:51:00 Rusya'da çocuk işçi tartışması 2026-06-06 18:36:00 Cumhurbaşkanı Erhürman "Kolej sınavında arzu ettiği sonuca ulaşan çocuklarımızı kutlarım" 2026-06-06 18:12:00