Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İngiltere’de havacılık krizi: Bine yakın uçuş iptal edildi Döviz kurlarında son durum (9 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (9 Eylül 2026) ABD ile İran arasında 'yasak bölge' gerilimi Polonya'da robotlar yapay zekaya karşı protesto düzenledi: İş yerlerini koruyun Instagram'da yeni dolandırıcılık yöntemi: Sahte telif şikayetleri Kraliyetten Harry ve Meghan'a resmi sınır: Sade vatandaş muamelesi görecekler Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Eylül 2026) Fransa'da Renoir Müzesi'nde soygun: Tahmini değeri 9 milyon euro olan tablolar çalındı Yılın futbolcusuna verilen "Altın Top" ödülü için adaylar açıklandı İngiltere'de uçuşlar aksadı Üstel Ankara temasları çerçevesinde Fidan ile bir araya geldi Başbakan Üstel TC Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu ile görüştü Borsa günü yüzde 1,79 değer kazanarak tamamladı Boğulma tehlikesi geçiren şahıs hastaneye sevk edildiği sırada yaşamını yitirdi! “Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul'un gündemine sevk edildi Sonbahar patates beyanları için son tarih açıklandı KTSÇHB “Sivrisinekle mücadelede kurumlar görevlerini yerine getirmelidir” Brent petrol 98,47 dolardan işlem görüyor Gürlek “Kazayla ilgili adli işbirliği süreci Adalet Bakanlığındaki ilgili birimlerce hassasiyetle takip ediliyor” İngiltere’de havacılık krizi: Bine yakın uçuş iptal edildi Döviz kurlarında son durum (9 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (9 Eylül 2026) ABD ile İran arasında 'yasak bölge' gerilimi Polonya'da robotlar yapay zekaya karşı protesto düzenledi: İş yerlerini koruyun Instagram'da yeni dolandırıcılık yöntemi: Sahte telif şikayetleri Kraliyetten Harry ve Meghan'a resmi sınır: Sade vatandaş muamelesi görecekler Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Eylül 2026) Fransa'da Renoir Müzesi'nde soygun: Tahmini değeri 9 milyon euro olan tablolar çalındı Yılın futbolcusuna verilen "Altın Top" ödülü için adaylar açıklandı İngiltere'de uçuşlar aksadı Üstel Ankara temasları çerçevesinde Fidan ile bir araya geldi Başbakan Üstel TC Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu ile görüştü Borsa günü yüzde 1,79 değer kazanarak tamamladı Boğulma tehlikesi geçiren şahıs hastaneye sevk edildiği sırada yaşamını yitirdi! “Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul'un gündemine sevk edildi Sonbahar patates beyanları için son tarih açıklandı KTSÇHB “Sivrisinekle mücadelede kurumlar görevlerini yerine getirmelidir” Brent petrol 98,47 dolardan işlem görüyor Gürlek “Kazayla ilgili adli işbirliği süreci Adalet Bakanlığındaki ilgili birimlerce hassasiyetle takip ediliyor”
Dolar
Euro
Sterlin

Çeler, Basın Sen'i ziyaret etti

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Çeler, Basın Sen'i ziyaret etti
Reklam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, bugün Basın Sen’i ziyaret ederek, sendika temsilcileri ile basın sektörünün sorunlarını görüştü. 

Basın özgürlüğünün önemine vurgu yapan Çeler, “Bir ülkede basın ne kadar özgür olursa, toplum da o kadar bilinçli olur” ifadelerini kullandı. Çeler, basının ülke için büyük önem taşıdığına dikkat çektiği konuşmasında, bakanlığının görev alanının çok geniş olduğunu ve her kesimin haklarını savunması gerektiği üzerinde durdu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çeler, “Sadece işverenin değil işçinin de haklarını savunmak görevimiz. İşçi haklarını savunurken işverenin ülke ekonomisine yaptığı katkıyı göz ardı etmeyeceğiz ama insanların sömürülmesine de müsaade etmeyeceğiz” dedi.  Basın özgürlüğünün önemini vurgulayan Bakan Zeki Çeler, “Bir basın çalışanının haklarının verilmesi, kaleminin özgür olduğunu bilmesi ve baskı altında tutulmaması ülkenin geleceği için çok önemlidir. Çünkü bir ülkede basın ne kadar özgür olursa, toplum da o kadar bilinçli olur” ifadelerini kullandı. Zeki Çeler, BRT yasasının geçirilmesi ve Basın-İş Yasası’nın tam anlamıyla uygulanması için elinden geleni yapacağını da kaydetti. Sivil toplum örgütlerine  düzenlediği ziyaretler ile herkesle istişare edeceğini ve  her sektörün  sorununu anlamak istediğini kaydeden Çeler;  "Bakanlığımız için tüm sektörlerin sorunları eşit önemdedir. Ziyaretlerimizi yapıp elimizden geleni yapmaya  çalışacağız. Tüm  paydaşlarla birlikte katılımcı bir şekilde tüm kurumlarla istişare içinde çalışacağız” şeklinde konuştu. Kişmir, sorunları anlattı  Basın İş Yasası’nın önemi üzerinde durulan görüşmede söz alan Basın Sen Başkanı Ali Kişmir,  ilk ziyaretini Basın-Sen gerçekleştirdiği için Çalışma Bakanı Çeler’e teşekkür etti.   Çeler’in muhalefet olduğu dönemde özel sektörde sendikalaşma ile ilgili dik duruşunun  memnuniyetle karşılandığını ve  her fırsatta mücadelesini  sürdürdüğünü  belirten Kişmir, Çeler’e Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  görevinin hayırlı olmasını diledi. Basın emekçilerinin yaşadığını sıkıntıları Bakan Çeler’in  geçmiş dönemlerden  beri yakından takip ettiğini ve basın çalışanlarının sorunlarının çözümü için kişisel olarak bir çok kez  duyarlılık gösterdiğini kaydeden Kişmir, basın sektöründe yaşanan ve çözüm bekleyen öncelikli sorunları Bakan Çeler’e aktardı.  Basın  İş Yasası’nın uygulanmaması, basındaki özel sektör çalışanlarının sosyal haklarının korunmaması ; bazı kurumlarda çalışanlara mobbing uygulanması ve uzun saatlere  kadar  basın emekçilerinin çalıştırılması gibi sorunlarla ilgili bilgi aktaran Kişmir,  basın çalışanlarının İş Yasası’na aykırı bir şekilde bahanesiz olarak  işten çıkarıldığını; aldıkları maaşlar üzerinden sosyal yatırımlarının yapılması konusunda sorunlar yaşadıklarını ve bu sorunların çözülmesi için mücadele verdiklerini anlattı. Kişmir, BRT Yasası’nın hala geçirilmemesi ve TAK’taki olumsuz çalışma koşullarının sorunlar arasında yer aldığına da işaret ederek, “Tüm bu sorunların bir anda çözümlenemeyeceğinin bilinci içinde sabır göstermeye hazırız” dedi.

Benzer haberler

Featured
İngiltere’de havacılık krizi: Bine yakın uçuş iptal edildi 9 Eyl 2026 08:49 Döviz kurlarında son durum (9 Eylül 2026) 9 Eyl 2026 08:18 Bugün hava nasıl olacak? (9 Eylül 2026) 9 Eyl 2026 08:14 ABD ile İran arasında 'yasak bölge' gerilimi 8 Eyl 2026 22:02 Polonya'da robotlar yapay zekaya karşı protesto düzenledi: İş yerlerini koruyun 8 Eyl 2026 21:55 Instagram'da yeni dolandırıcılık yöntemi: Sahte telif şikayetleri 8 Eyl 2026 21:45 Kraliyetten Harry ve Meghan'a resmi sınır: Sade vatandaş muamelesi görecekler 8 Eyl 2026 21:40 Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Eylül 2026) 8 Eyl 2026 21:34 Fransa'da Renoir Müzesi'nde soygun: Tahmini değeri 9 milyon euro olan tablolar çalındı 8 Eyl 2026 21:18