Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek Borsa günü yatay seyirle kapattı Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" Üstel "Ülke nüfusu 500 bin civarında" Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek Borsa günü yatay seyirle kapattı Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" Üstel "Ülke nüfusu 500 bin civarında"
Dolar
Euro
Sterlin

Çelebi’den TC üniversitelerine A-Level sonuçları ile yerleşecek öğrencilere duyuru

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Çelebi’den TC üniversitelerine A-Level sonuçları ile yerleşecek öğrencilere duyuru
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Behcet Çelebi, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki üniversitelere A-Level sonuçlarıyla yerleşecek öğrenciler için başvuru tarihlerinin 15-19 Ağustos olduğunu duyurdu.

Çelebi yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ile TC üniversiteleri arasında imzalanan iş birliği protokolleri kapsamında A-Level sonuçlarına sahip öğrencilere özel kontenjanlar ayrıldığını belirtti.

Çelebi, 2025-2026 akademik yılına yönelik lisans programlarında öğrenim görmek amacıyla ilgili üniversitelerin çevrimiçi başvuru tarihlerinde “Tahmini sınav sonuçlarıyla” uluslararası öğrenci kontenjanlarına başvuran öğrencilerin, başvurularının değerlendirmesinin tamamlanabilmesi için “Kesin sınav sonuçlarına” ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

-Altı üniversite için başvuru tarihleri 15-18-19 Ağustos

Çelebi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi için başvuru tarihlerinin 15-18-19 Ağustos olduğunu bildirdi.

İmzalanan iş birliği protokolleri kapsamında A Level sonuçlarına sahip öğrencilere ayrılan özel kontenjanlara yapılan başvuruların değerlendirilmesinin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin, belirtilen tarihlerde, Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi’ne ulaştırılması gerektiğini ifade eden Çelebi, başvuru tarihinden sonra teslim edilen belgelerin, üniversiteler tarafından dikkate alınmayacağını vurguladı.

Benzer haberler

Featured
Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" 18 Ağu 2026 22:01 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" 18 Ağu 2026 21:48 El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek 18 Ağu 2026 21:41 Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) 18 Ağu 2026 21:29 Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı 18 Ağu 2026 21:22 İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı 18 Ağu 2026 21:18 Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” 18 Ağu 2026 20:31 Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı 18 Ağu 2026 20:26 “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı 18 Ağu 2026 20:04