Çavuşoğlu "Kıvılcımlar ışık saçmaya başladı”

Voice Kıbrıs Haber
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu Genel Kurul'da söz alarak spordaki başarılara değindi.
Çavuşoğlu, altyapı konusunda arzu edilen noktada olunmadığını, yedi yıldır birçok iş yapıldığını, bunlar yapıldıkça diğer eksikliklerin ortaya çıktığını kaydetti.
Ülkede spora olan ilginin de günden güne arttığını belirten Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sorunların çözülmesinde fayda getirebileceğini belirtti.
Çavuşoğlu, Başbakan’ın bu konudaki açıklamasının hükümetin kararlılığını gösterdiğini vurguladı.
Okulların federasyonlarla iletişim içinde olduklarını söyleyen Nazım Çavuşoğlu, ancak ihtiyaçların giderilmesi için zamana ve bütçeye ihtiyaç olduğunu belirtti.
Okul saatleri dışında okul tesislerinin federasyonlara açık olduğunu da kaydeden Çavuşoğlu, bazı girişimcilerle halı sahalar için iş birliği içinde çalışıldığını ifade etti.
Okul harcamalarında özellikle “güvenliğin” öncelik olduğunu da söyleyen Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, okullarda sahaya ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
Okul sporlarında beslenme ve ulaşım giderlerinde ilerleme olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, ulaşımın bakanlık tarafından karşılandığını, okul bütçelerindeki gelir artışlarıyla da beslenmenin karşılandığını belirtti.
Çavuşoğlu, bunun yanında spor malzemelerinin belli bir standartta tüm okullara sağlandığını vurguladı.
Türkiye’ye giden takımlarda KYK Yurtlarında ücretsiz konaklama da sağladıklarını kaydeden Nazım Çavuşoğlu, günlük harcırahlarda da artış yaptıklarını; ekiplerin uçak biletlerinin de karşılandığını ifade etti.
Okul takımı veya bireysel olarak öğrencilerin basketbol, hentbol, jimnastik, dövüş sporları gibi alanlarda Türkiye’de elde ettiği şampiyonluklara değinen Çavuşoğlu, “Bu çocuklara harcadığımız eforla, halk kaynaklarının doğru yönetilmesiyle kıvılcımlar ışık saçmaya başlamıştır.” dedi.
Okullarda sporcu lisansı çıkaran öğrenci sayısında artış yaşandığını da işaret eden Nazım Çavuşoğlu, bir yılda yaklaşık 2 bin daha öğrencinin lisans aldığını vurguladı.
Benzer haberler
Featured
Borsa günü yüzde 0,70 değer kazanarak tamamladı
Kıbrıs Türk Genç Hekimler Derneği, Türkiye ve Avrupa’da temsilcilik açtı
Bilinçli ve verimli klima kullanımı enerji tüketimini azaltıyor
Küresel piyasalar yön arayışında
İskele’de, ilk kez uluslararası maraton düzenleniyor
Bakanlık’tan yasağa aykırı uygulamalara tanık olan vatandaşlara ihbar çağrısı
KTTB “Ülkede adeta sevkler üzerine kurulu bir sağlık sistemi oluştu”
Girne'deki cinayete ilişkin detaylar ortaya çıktı!
Euro banknotları yeniden tasarlanıyor


