Çarşamba günü restoranların dış mekan oturma alanları açılacak

Voice Kıbrıs Haber
Koronavirüsün yayılmasını önlemek için alınan önlemlerin hafifletilmesine bu hafta bazı iş yerlerinin daha açılmasıyla devam ediliyor.
Özel eğitim merkezleri bugünden itibaren, bu merkezlerde çalışanların 7 günde bir PCR testi yaptırmaları şartıyla yeniden hizmete açıldı.
Halen paket servis hizmeti veren restoranlar 10 Mart Çarşamba günü dış mekan oturma alanlarında müşteri kabul edecek. Restoran çalışanlarının da çarşambaya kadar PCR testlerini yaptırmaları koşulu var.
Bakanlar Kurulu kararlarına göre restoranların dış mekanlarında kurulacak masalar arasında 2 metre ve aynı masada sandalyeler arasında da 60 santimetre mesafe olması gerekiyor.
Bu koşullarla ilgili restoran işletmecilerine taahhütname imzalatılacak ve koşulları yerine getirmediği tespit edilen işletmeler kapatılacak.
TAK
Benzer haberler
Featured
Rusya "Ukrayna'nın Rus topraklarına düzenlediği hava saldırıları cevapsız kalmayacak"
İstanbul'un bazı bölgelerinde gök gürültülü sağanak hayatı olumsuz etkiledi
İspanya ve Portekiz orman yangınlarıyla boğuşuyor
Starmer'dan halefine uyarı "Küresel krizler gündemi belirlemeyi sürdürecek"
Efsanenin formasına dudak uçuklatan teklifler
Erdoğan "Savaş bağımlısı İsrail'e fırsat verilmemeli"
BAÜ 2025-26 Akademik Yılı mezuniyet töreni yapıldı
İran'dan Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti ısrarı
Fransa 2027'de sandığa gidiyor



