Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Varol "Maliye Bakanlığı hak sahibi kişileri mağdur etti ve hatalı davrandı" Haldun Taner’in epik şaheseri “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” oyunu büyük beğeni topladı Lapta Turizm Festivali başlıyor Nöbetçi eczaneler (25 Haziran 2026) Üstel “Yaşlı yaşam merkezi ülke için güzel bir yatırım” Venezuela'daki depremlerde can kaybı 164'e yükseldi Güney Kıbrıs'ta, trafik cezalarının tebliğ edilmesi yöntemi konusu mecliste ele alındı Acapulco kavşağı ile Alevkayası kavşağı arasında kalan yol trafiğe kapatıldı Öztürkler “Azerbaycan ile ortak projeleri daha da ileriye taşıyacağız” Filipinler'de lise saldırısının şüphelisinin oynadığı iddia edilen video oyun “Gorebox” yasaklandı KTAMS “Geçici ve sözleşmeli personelin sınavsız üst kademe yöneticisi atanması kabul edilemez” TC MSB “Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan hiçbir girişim kabul edilemez" Güney Kıbrıs'taki Şap hastalığına rağmen inek sütü üretiminde artış Taçoy ve Candan, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Alain Berset ile görüştü “Doğaya Dokun, İz Bırakma” etkinliği gerçekleştirildi Son 24 saatte dünyada 4 büyük deprem oldu Yeldener "Cezaevinde açlık grevi başlatıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor” Letimbiotis "İkinci beşli konferansın toplanması konusunda bilgilendirme yok" Fransa'da ebola alarmı: 5 kişi karantinaya alındı Barış Kurulu toplantısı Güney Kıbrıs’ta yapılacak Varol "Maliye Bakanlığı hak sahibi kişileri mağdur etti ve hatalı davrandı" Haldun Taner’in epik şaheseri “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” oyunu büyük beğeni topladı Lapta Turizm Festivali başlıyor Nöbetçi eczaneler (25 Haziran 2026) Üstel “Yaşlı yaşam merkezi ülke için güzel bir yatırım” Venezuela'daki depremlerde can kaybı 164'e yükseldi Güney Kıbrıs'ta, trafik cezalarının tebliğ edilmesi yöntemi konusu mecliste ele alındı Acapulco kavşağı ile Alevkayası kavşağı arasında kalan yol trafiğe kapatıldı Öztürkler “Azerbaycan ile ortak projeleri daha da ileriye taşıyacağız” Filipinler'de lise saldırısının şüphelisinin oynadığı iddia edilen video oyun “Gorebox” yasaklandı KTAMS “Geçici ve sözleşmeli personelin sınavsız üst kademe yöneticisi atanması kabul edilemez” TC MSB “Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan hiçbir girişim kabul edilemez" Güney Kıbrıs'taki Şap hastalığına rağmen inek sütü üretiminde artış Taçoy ve Candan, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Alain Berset ile görüştü “Doğaya Dokun, İz Bırakma” etkinliği gerçekleştirildi Son 24 saatte dünyada 4 büyük deprem oldu Yeldener "Cezaevinde açlık grevi başlatıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor” Letimbiotis "İkinci beşli konferansın toplanması konusunda bilgilendirme yok" Fransa'da ebola alarmı: 5 kişi karantinaya alındı Barış Kurulu toplantısı Güney Kıbrıs’ta yapılacak
Dolar
Euro
Sterlin

Candan "Kıbrıslı Türk gençlerin Avrupa Konseyi’nin hiçbir programına erişim imkânı bulunmaması ciddi bir eksiklik"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Candan "Kıbrıslı Türk gençlerin Avrupa Konseyi’nin hiçbir programına erişim imkânı bulunmaması ciddi bir eksiklik"

Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi’nin (AKPA) Genel Kurulu'na hitap eden CTP Milletvekili Armağan Candan Kıbrıslı Türk gençlerin Avrupa Konseyi’nin hiçbir programına erişim imkânı bulunmamasının ciddi bir eksiklik olduğunun altını çizdi.

Kıbrıs sorununun devam etmesinin Kıbrıslı Türk gençlerin Avrupa ve uluslararası gençlik girişimlerinden dışlanmasına gerekçe olmaması gerektiğini vurgulayan Candan, Kıbrıslı Türk gençlerin, Kıbrıslı Rum yaşıtları gibi Avrupa Konseyi faaliyetlerine katılabilecekleri kapsayıcı bir çözümü hak ettiğine dikkat çekti.

Cumhuriyet Meclisi’ni temsilen AKPA kış dönemi Genel Kurul toplantısına katılmak üzere Strazburg’da bulunan CTP Milletvekili Armağan Candan AKPA Genel Kurulu’na hitap etti.

Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre, Candan “Gençlerle demokrasilerin güçlendirilmesi: Katılımdan ortak sorumluluğa” başlıklı gündem maddesi kapsamında konuştu.

Konuşmasında raportör Ghazaryan’a çalışmasından dolayı teşekkür eden Candan, gençlerin demokratik yaşamda daha fazla yer almasının hem ulusal düzeyde hem de Avrupa genelinde ortak bir görüş olduğunu belirtti. Candan hazırlanan raporun, gençlik katılımının demokrasi açısından taşıdığı hayati önemi açık biçimde ortaya koyduğunu ifade etti.

Demokrasinin yalnızca seçimlerden ibaret olmadığını vurgulayan Candan, gençlerin sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel karar alma süreçlerinin tamamına etkin biçimde dahil edilmesinin gerçek katılım anlamına geldiğini kaydetti. Taslak kararda yer alan “gençlik katılımının danışma düzeyinden çıkarılarak ortak sorumluluğa dönüştürülmesi” çağrısına dikkat çeken Candan, gençlerin kendilerini etkileyen kararlarda söz sahibi olabilmeleri için hem haklara hem de araçlara sahip olmaları gerektiğini söyledi.

Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi bünyesindeki Gençlik Delegesi girişimini, gençlerin kamusal yaşama ve karar alma mekanizmalarına katılımını teşvik eden olumlu bir örnek olarak değerlendiren Candan, buna karşın Kıbrıslı Türk gençlerin Avrupa Konseyi’nin hiçbir programına erişim imkânı bulunmamasının ciddi bir eksiklik olduğunu dile getirdi.

Raporda da vurgulandığı üzere, kurumsal katılım kanallarına erişimi olmayan gençlere özellikle ulaşılması gerektiğini ifade eden Candan, Kıbrıs sorununun devam etmesinin Kıbrıslı Türk gençlerin Avrupa ve uluslararası gençlik girişimlerinden dışlanmasına gerekçe olmaması gerektiğini vurguladı. Candan, Kıbrıslı Türk gençlerin, Kıbrıslı Rum yaşıtları gibi Avrupa Konseyi faaliyetlerine katılabilecekleri kapsayıcı bir çözümü hak ettiğini söyledi.

Kıbrıslı Türk gençlerin siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel karar alma süreçlerinde sorumluluk almaya hazır olduğunu vurgulayan Candan, bunun için öncelikle bu gençlere katılım fırsatları sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmasının sonunda raportörü Avrupa gençliği için ortaya koyduğu net yol haritası nedeniyle bir kez daha tebrik eden Candan, artık söz sırasının gençlerde olduğunu belirtti ve “Onlara alan açalım” çağrısında bulundu.

Benzer haberler

Featured
Varol "Maliye Bakanlığı hak sahibi kişileri mağdur etti ve hatalı davrandı" 2026-06-25 17:11:00 Haldun Taner’in epik şaheseri “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” oyunu büyük beğeni topladı 2026-06-25 15:21:00 Lapta Turizm Festivali başlıyor 2026-06-25 15:18:00 Nöbetçi eczaneler (25 Haziran 2026) 2026-06-25 15:10:00 Üstel “Yaşlı yaşam merkezi ülke için güzel bir yatırım” 2026-06-25 14:41:00 Venezuela'daki depremlerde can kaybı 164'e yükseldi 2026-06-25 14:37:00 Güney Kıbrıs'ta, trafik cezalarının tebliğ edilmesi yöntemi konusu mecliste ele alındı 2026-06-25 14:29:00 Acapulco kavşağı ile Alevkayası kavşağı arasında kalan yol trafiğe kapatıldı 2026-06-25 13:57:00 Öztürkler “Azerbaycan ile ortak projeleri daha da ileriye taşıyacağız” 2026-06-25 13:54:00