"Çalışmalar en kısa zamanda tamamlanacak"

Voice Kıbrıs Haber
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Meryem Özkurt, Türksat uydu merkezine uydu aracılığı ile gönderilen yayınlarda meydana gelen arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü ve en kısa zamanda tamamlanacağını açıkladı.
Özkurt, televizyon uydu yayınlarındaki arızayla ilgili açıklamasında, 24 Aralık Perşembe akşamı Lefkoşa Transmisyon Merkezi’nde meydana gelen elektrik enerji arızasına bağlı olarak, saat 22.30’da Ankara Gölbaşı’ndaki Türksat uydu merkezine uydu aracılığı ile gönderilen yayınlarda aksamalar meydana geldiğini kaydetti.
O anda tamir çalışmalarına başlandığını ve sinyallerin uydu merkezine internet üzerinden gönderilmeye başlandığını belirten Özkurt, uplink arızasının giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
İnternet üzerinden gönderilen KKTC paketi yayınlarında, birtakım gecikmeler, mozaiklenmeler, senkron bozuklukları gibi hatalar oluşabildiği bilgisi veren BRTK Müdürü Meryem Özkurt, çalışmaların en kısa zamanda tamamlanmasına çalıştıklarını ifade etti.
TAK
Benzer haberler
Featured
Altın fiyatları yeniden tırmanışta
Haftalık burç yorumları (5- 11 Ekim 2026)
Döviz kurlarında son durum (5 Ekim 2026)
Bugün hava nasıl olacak? (5 Ekim 2026)
Rusya'dan olası salgın nedeniyle 5 hastane kapatıldı
Antibiyotik kullanımı sırasında şeker tüketmek bağırsak bakterilerine zarar verebilir
Adana'da 4,4 büyüklüğünde üçüncü deprem
İspanya'da şiddetli yağışlar can aldı
Kalibaf "İran'ın sunduğu 7 şart uygulanmadıkça Hürmüz Boğazı açılmayacak"



