Büyükkonuk’ta İkon müzesi oluşturulacak
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
MÜZE OLUŞTURMAYLA İLGİLİ PROTOKOL TURİZM BAKANI ATAOĞLU VE BÜYÜKKONUK BELEDİYE BAŞKANI SENNAROĞLU TARAFINDAN İMZALANDI
Büyükkonuk’ta ikon müzesi oluşturulacak. Büyükkonuk Belediyesi ile Turizm ve Çevre Bakanlığı arasında müze için protokol imzalandı.
Müze oluşturmayla ilgili protokola, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu imza koydu.
Bugün imzalanan protokol kapsamında, Vakıflar İdaresine ait St. George Kilisesi, 10 yıllık süreyle Bakanlığa kiralanıp ikon müzesi olarak düzenlenip açılacak. Müzeyi Eski Eserler ve Müzeler Dairesi çalıştıracak.
Bu sabah saat 10.00’da Bakanlıkta düzenlenen imza törenine Bakan Fikri Ataoğlu ve Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu’yla birlikte Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli de katıldı.
SENNAROĞLU
Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, törendeki konuşmasında, Bakanlığın Büyükkonuk’a verdiği öneme vurgu yaparak, açılacak müzenin, gerekse Büyükkonuk’un cittaslow, slow-food ve eko-turizmi anlamında turizme büyük katkı yapacağını söyledi.
Eko-köy olan Büyükkonuk’ta turizme ivme kazandırılması için Bakan Ataoğlu’nun çabalarının önemine değinen Sennaroğlu Belediye Meclis Üyeleri adına Bakan Ataoğlu’na ve ilgili daire müdürlerine teşekkür ederek, verilen bu desteğin ve müzenin açılışının özelde Büyükkonuk, geneldeyse ülkenin tanıtımına büyük katkı yapacağını ifade etti.
ATAOĞLU
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, eko-turizm ve eko-günlerle başlattıkları hareketin ikon müzesiyle daha ileriye götürüldüğünü belirterek, Vakıflar idaresine ait olan bir yerin kiralanarak müze haline getirilmesiyle ülkeye gelen turistlerin alternatif bir ziyaret merkezi olacağını söyledi.
Ataoğlu, Eski Eserler ve Müzeler Dairesiyle yapılan çalışmalar neticesinde hayata geçecek müzenin KKTC’ye hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: TAK
[gallery type="slideshow" ids="19267,19268,19269"]
Benzer haberler
Featured
DSÖ, KDC'de Ebola bulaşan 10 bini aşkın kişinin neredeyse yarısının öldüğünü bildirdi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ekim 2026)
İklim değişikliğinin sağlığa etkileri son 10 yılda arttı
Fed faizi sabit tuttu: İki üyeden artış itirazı
Çin'de yaşlı nüfusu ilk kez çocuk nüfusunu geçti
YÖDAK ile YÖKAK iş birliğinde KKTC’deki üniversitelerin UKAP başvurularına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı
Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, Arjantin üzerinden ABD'ye kaçtı
Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir”
Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek




