"Büyük bir felaket önlendi"

Voice Kıbrıs Haber
Başbakan Ersan Saner, bugün Karşıyaka'da meydana gelen yangına ilişkin açımlamada bulunarak, "yangına gerekli müdahalelerin hızla yapılması neticesi yangın kısa sürede kontrol altına alınarak büyük bir felaket önlenmiştir." dedi.
Saner açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Bilindiği üzere bugün saat 12.30 sıralarında Karşıyaka köyünün güney batı kısmındaki ormanlık alanda yangın meydana gelmiş ve gerekli müdahalelerin hızla yapılması neticesi yangın kısa sürede kontrol altına alınarak büyük bir felaket önlenmiştir.
Yangının başlamasıyla birlikte başta Orman Dairesi, İtfaiye, Belediye, Sivil savunma, Güvenlik güçleri ve halkımız yangın yerine intikal ederek olağanüstü bir çaba ortaya koyarak yangının kısa sürede kontrol altına alınmasını sağlamışlardır. Yangınla ilgili olarak Başbakanlık Afet ve Aci̇l Durum Yönetimi Komitesi’de hızla toplanarak gerekli koordinasyonu sağlamış ve ihtiyaçlar belirlenmiştir.
Ülkemizde bulunan yangın helikopterinin Türkiye Cumhuriyetinde yer alan büyük orman yangınlarına müdahale için gönderildiğinden bu yangına müdahalede kullanılmak üzere yangın helikopteri için Dışişleri Bakanlığımız vasıtasıyla İngiliz Üsleri ile gerekli bağlantı kurulmuştur.
Yangının kontrol altına alınması nedeniyle İngiliz Üslerinden gelen olumlu yanıta rağmen yangın helikopterine ihtiyaç duyulmamıştır. Bu çerçevede yangının kısa sürede kontrol altına alınmasına katkı koyan tüm kurum ve kuruluşlar ile halkımıza, ayrıca yangın helikopteri talebimize kısa sürede olumlu yanıt veren İngiliz Üsleri yetkililerine içtenlikle teşekkür ederiz."
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Belçika'da kayıtlara geçen en sıcak yaz yaşandı
İran "Hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmayız"
ABD "İran’da Devrim Muhafızları Ordusu hedeflerine saldırılar başlattık"
Döviz piyasalarında günün son rakamları (1 Eylül 2026)
GPS sinyalleri güneş fırtınasından etkilendi
Dört örgütten ortak çağrı "Arıklı artık 'gereğini yapacağım' deme. Gereğini yap, istifa et"
Nepal’deki sel felaketi: Ölenlerin sayısı bini, kayıp sayısı üç bini aştı
Borsa günü yüzde 0,73 değer kaybederek tamamladı
Gemi kazasında hayatını kaybeden Reyhan Verim son yolculuğuna uğurlandı


