Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erhürman yarın Holguin ile görüşecek Minareliköy ve Gazimağusa'da yangın! Açık artırma usulüne geçiş Kıbrıs Türk mallarının idaresini değiştiriyor Ocak yanında bulunan karton ve tahta parçaları yangına neden oldu! Berlin'de araçla düzenlenen saldırının şüphelisi aranıyor Trafiğe bir can daha: Necibe Yılmaz hayatını kaybetti! İtalyan Büyükelçi Antonella Cavallari'ye göre “Kıbrıs sorunu için yıldızlar hizalandı” Yarın Lefkoşa’da bazı yollar trafiğe kapatılacak Trafik ekipleri göz açtırmadı: 2 bin 347 sürücü denetlendi, 38 araç trafikten men edildi! Cumhurbaşkanı Erhürman "Çalışmalarımızı, istişarelerimizi sonuçlandırdık, başlayacak sürece hazırız" Baf’ta dünyanın en eski bira fabrikasına ait yeni kalıntılar bulundu Pakistan, Çin'in teşvikiyle ABD ve İran arasında devreye girdi Mavroyannis “Çözümle ilgili siyasi iradeye ikna etmek için yegane fırsat” Marvel duyurdu: Black Panther 3 için tarih belirlendi YKP "Kumyalı’da çöken sadece bir silo değil, yıllardır işletilmeyen İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yasası’dır" Guterres yarın adaya geliyor Noul Tayfunu 715 binden fazla kişiyi yerinden etti Kıbrıs sorununda bundan sonra olacaklara dair iki senaryo NASA'nın İspanya'daki tesisi tahliye edildi Nilden Bektaş Erhürman “Kadınsanız çok başlı olmak zorundasınız" Cumhurbaşkanı Erhürman yarın Holguin ile görüşecek Minareliköy ve Gazimağusa'da yangın! Açık artırma usulüne geçiş Kıbrıs Türk mallarının idaresini değiştiriyor Ocak yanında bulunan karton ve tahta parçaları yangına neden oldu! Berlin'de araçla düzenlenen saldırının şüphelisi aranıyor Trafiğe bir can daha: Necibe Yılmaz hayatını kaybetti! İtalyan Büyükelçi Antonella Cavallari'ye göre “Kıbrıs sorunu için yıldızlar hizalandı” Yarın Lefkoşa’da bazı yollar trafiğe kapatılacak Trafik ekipleri göz açtırmadı: 2 bin 347 sürücü denetlendi, 38 araç trafikten men edildi! Cumhurbaşkanı Erhürman "Çalışmalarımızı, istişarelerimizi sonuçlandırdık, başlayacak sürece hazırız" Baf’ta dünyanın en eski bira fabrikasına ait yeni kalıntılar bulundu Pakistan, Çin'in teşvikiyle ABD ve İran arasında devreye girdi Mavroyannis “Çözümle ilgili siyasi iradeye ikna etmek için yegane fırsat” Marvel duyurdu: Black Panther 3 için tarih belirlendi YKP "Kumyalı’da çöken sadece bir silo değil, yıllardır işletilmeyen İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yasası’dır" Guterres yarın adaya geliyor Noul Tayfunu 715 binden fazla kişiyi yerinden etti Kıbrıs sorununda bundan sonra olacaklara dair iki senaryo NASA'nın İspanya'daki tesisi tahliye edildi Nilden Bektaş Erhürman “Kadınsanız çok başlı olmak zorundasınız"
Dolar
Euro
Sterlin

Büyük Av sezonu yarın başlıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Büyük Av sezonu yarın başlıyor
"Büyük Av" sezonu yarın başlıyor. Avcılar, 4 Ocak’ta sona erecek büyük av sezonunda 11 tür av hayvanı avlayabilecek. Öte yandan, av sezonu öncesinde “cep bölgeleri” ( koruma altına alınan, avlanmanın yasak olduğu, sadece geçişe izin verilen alanlar) Resmî Gazete’de yayımlandı. “Av ve Avla İlgili Yaban Hayatını Düzenleme Yasası” kapsamında hazırlanan “Av Günleri, Avlanacak Av Hayvanları ve Av Bölgeleri (Değişiklik) Tüzüğü” uyarınca, 2, 9, 16, 23 ve 30 Kasım 2025; 7, 14, 21, 24, 28 Aralık 2025 ile 1 ve 4 Ocak 2026 tarihlerinde olmak üzere toplam 12 gün avlanılabilecek. - Sadece 11 tür avlanabilecek Büyük Av’da bu yıl sadece ova tavşanı, keklik, turaç, sülün, çulluk, bıldırcın, yaban güvercini, fassa, cikla, karga ve saksağan olmak üzere 11 tür avlanabilecek. Bir avcı ise, her av günü için en fazla 1 tavşan, 5 keklik veya turaç, 8 çulluk, 5 sülün, 8 fassa ve 20 cikla olmak üzere toplamda en fazla 40 av hayvanı avlayabilecek. - 15 bölge “cep bölge” ilan edildi Bakanlar Kurulu’nun “Av ve Avla İlgili Yaban Hayatını Düzenleme Yasası”nın 5’inci maddesi uyarınca yayımladığı “Cep Bölgeler (Değişiklik) Tüzüğü” ile 15 bölge “cep bölge” olarak belirlendi. “KKTC Av Haritası ve Cep Bölgeleri Haritası”nı da içeren Tüzük, dün Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Benzer haberler

Featured
Cumhurbaşkanı Erhürman yarın Holguin ile görüşecek 2026-07-26 18:34:21 Minareliköy ve Gazimağusa'da yangın! 2026-07-26 18:27:48 Açık artırma usulüne geçiş Kıbrıs Türk mallarının idaresini değiştiriyor 2026-07-26 18:20:24 Ocak yanında bulunan karton ve tahta parçaları yangına neden oldu! 2026-07-26 18:14:49 Berlin'de araçla düzenlenen saldırının şüphelisi aranıyor 2026-07-26 17:57:31 Trafiğe bir can daha: Necibe Yılmaz hayatını kaybetti! 2026-07-26 17:43:09 İtalyan Büyükelçi Antonella Cavallari'ye göre “Kıbrıs sorunu için yıldızlar hizalandı” 2026-07-26 17:33:47 Yarın Lefkoşa’da bazı yollar trafiğe kapatılacak 2026-07-26 17:19:00 Trafik ekipleri göz açtırmadı: 2 bin 347 sürücü denetlendi, 38 araç trafikten men edildi! 2026-07-26 17:14:03