"Bütçe geçmeden seçime gidilmemesi görüşünde ısrarcı olduk"

Voice Kıbrıs Haber
Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, BRT’de Burası Önemli adlı programda Levent Kutay’ın sorularını yanıtladı.
Meclis Danışma Kurulu toplantısında alınan erken seçim kararını değerlendiren Özersay, “Bizim için erken seçim tarihinden çok bütçenin geçip seçime gidilmesi önemli. Bu konuda çok yapıcı ve sorumlu davrandık ve bütçenin geçmesinde ısrar ettik” dedi.
UBP’nin hükümet kurmak için kendilerini ziyaret ettiğinde seçimden önce bütçe hassasiyetini çok görmediklerini savunan Özersay, “Biz ısrarımızda başarılı olduk, UBP de bizim noktamıza geldi. Ülkemiz için çok iyi oldu” diye konuştu.
Özersay, bütçe ısrarını özetlerken “Bütçe yapılmadan seçime gidilse, yeni gelecek hükümet için çok zor bir planlama süreci olacaktı. Vatandaş yine mağdur olacaktı. Bizler yeni seçim sonrası hükümet ortağı olacağız. Bu nedenle, göreve gelmeden bütçe de hazır olacak” dedi.
Seçim ve Halkoylaması Yasası için kurulan Ad-Hoc Komiteye de değinen Özersay, komitenin seçim takviminin başlayacağı zaman olarak gösterilen 25 Kasım’a kadar çalışacağını belirtti.
Karma oy konusunda ise Özersay, ülkede seçme özgürlüğünün kaldırılmaması gerektiğini söyledi.
“Özersay, Herhangi bir partiye mühür vurmak istemeyen seçmenler de vardır. Özgürlüklerin kısıtlanması veya kesilip atılması doğru değil” dedi.
Özersay, karma oyun basitleştirilebileceğini dile getirerek, “İlçelerdeki en az, en çok kurallları kaldırılabilir” diye ekledi.
(BRT)
Benzer haberler
Featured
Öztürkler “Ortak davamız, ortak kaderimiz her türlü kişisel farklılığın üzerindedir”
7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Panama yaralarını sarıyor
CTP’nin Milletvekili Adayı Belirleme ve Sıralama Kurultayı başladı
Dünya yine Lionel Messi'yi konuşuyor: Şov yaptı, Ronaldo'ya göz kırptı
Günay "Bölgede yaşanan sıkıntılar, KKTC ekonomisini doğrudan etkiliyor"
Pasha Group Girne Yarı Maratonu yoğun katılımla tamamlandı
FODER'in sezon açılışı etkinliği büyük ilgi gördü
Eroğlu “KKTC’nin egemen devlet yapısı güçlendirilmeli”
FOGEM Master Ekibi, Azerbaycan’da Kıbrıs Türk kültürünü tanıttı



