Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Keçeli "Guterres’in Kıbrıs meselesiyle ilgili ortaya koyduğu çabaları takdirle karşılıyoruz" Bilim insanları beyin hızında çalışan çip geliştirdi BMW, yaklaşık 8 bin kişiyi işten çıkaracak Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Temmuz 2026) Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı Ayluga Araştırması: Halkın yüzde 90'ı korunmasını destekliyor, kente kazandırılmasını istiyor CTP "İlerleme kaydetmek için önemli bir fırsat penceresi açıldı" 17. Lefkoşa Gençlik Günleri yarın akşam başlıyor Erdoğan "Kıbrıs Türkünün menfaatlerini yok sayan hiçbir girişimin başarıya ulaşması söz konusu olamaz" MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı hayatını kaybetti Dışişleri Bakanlığı “Ada'da iki egemen devlet gerçeği yok sayılarak yürütülecek bir sürecin başarıya ulaşması mümkün değil” Borsa günü yüzde 1,36 değer kaybederek tamamladı Kıbrıslı Türk gençlerden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e ortak mektup Kaş ve Kumluca’daki yangınlarda boşaltılan 10 ev yandı Muğla'da orman yangını: 600'ün üzerinde kişi ve bir hastane tahliye edildi Ümit İnatçı’nın yeni kitabı “Medeniyet Krizi ve Evrensel Bilinç” yayımlandı Tekin Birinci hayatını kaybetti! Erhürman “Çözüme giden yolda kaldırımları doğru döşemeye başladık” Keçeli "Guterres’in Kıbrıs meselesiyle ilgili ortaya koyduğu çabaları takdirle karşılıyoruz" Bilim insanları beyin hızında çalışan çip geliştirdi BMW, yaklaşık 8 bin kişiyi işten çıkaracak Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Temmuz 2026) Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı Ayluga Araştırması: Halkın yüzde 90'ı korunmasını destekliyor, kente kazandırılmasını istiyor CTP "İlerleme kaydetmek için önemli bir fırsat penceresi açıldı" 17. Lefkoşa Gençlik Günleri yarın akşam başlıyor Erdoğan "Kıbrıs Türkünün menfaatlerini yok sayan hiçbir girişimin başarıya ulaşması söz konusu olamaz" MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı hayatını kaybetti Dışişleri Bakanlığı “Ada'da iki egemen devlet gerçeği yok sayılarak yürütülecek bir sürecin başarıya ulaşması mümkün değil” Borsa günü yüzde 1,36 değer kaybederek tamamladı Kıbrıslı Türk gençlerden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e ortak mektup Kaş ve Kumluca’daki yangınlarda boşaltılan 10 ev yandı Muğla'da orman yangını: 600'ün üzerinde kişi ve bir hastane tahliye edildi Ümit İnatçı’nın yeni kitabı “Medeniyet Krizi ve Evrensel Bilinç” yayımlandı Tekin Birinci hayatını kaybetti! Erhürman “Çözüme giden yolda kaldırımları doğru döşemeye başladık”
Dolar
Euro
Sterlin

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan son kararlar açıklandı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan son kararlar açıklandı

45/2018 Bulaşıcı Hastalıklar Yasası kapsamında bugün toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararlar açıklandı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre kararlar şu şekilde:

1. Saat 22:00’dan sonra cafe, restoran, pastane, bet ofisi, kuaför salonu, güzellik merkezi, kıraathane, kahvehane, spor salonu, pide salonu, simitçi, berber salonu alanlarındaki faaliyetlerin durdurulmasına ilişkin alınan kararın aynı şekilde devam etmesine karar verilmiştir. 22:00’dan sonra yalnızca paket servis hizmetlerinin açık kalması uygun görülmüştür. Bu sektörlerde görev yapan kişilerin ondört günde bir PCR testlerinin yinelemeleri gerekmektedir.

2. Pile’de ikamet eden veya Pile’de çalışan kişiler, 72 saat içerisinde yapılan güncel negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri kaydı ile karantina uygulaması olmaksızın geçiş yapabileceklerdir.

3. Meyhane, masaj salonları, bar, club ve benzeri eğlence yerlerinin kapatılma kararının 10 Ocak 2021 tarihine kadar uzatılmasına karar verilmiştir.

4. Ülkemizde yerel vakaların artış göstermesi nedeniyle BM,AB, İngiliz Üstleri, Ara Bölge, Kayıp Şahıslar ve Barış Gücü çalışanları son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri kaydı ile karantina uygulaması olmaksızın giriş yapabileceklerdir.

5. Kuzey Kıbrıs’ta ikamet eden ve Güney Kıbrıs’ta rutin tedavi gören/tedavileri başlanmış hastaların mağduriyet yaşamaması ve tedavilerinin tamamlanabilmesi amacıyla Güney Kıbrıs'a günübirlik karantina uygulaması olmaksızın geçiş yapmaları uygun görülmüştür. Sağlık amacıyla geçiş yapacak olan hasta ve refakatçisinin (gereği halinde) girişte son 3 gün içinde yapılmış negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. Ayrıca tedavi sonrasında ülkemize dönen hasta ve refakatçiler ülkeye girişlerinin yedinci ve ondördüncü günlerinde yeniden PCR testlerini yaparak sonuçlarını Bakanlığımıza iletilmesi gerekmektedir.

6. Kuzey’de ikamet edip Güney Kıbrıs’ta çalışan kişilerin geçişlerinin 10 Ocak 2021 tarihine kadar karantinaya tabii olmasına karar verilmiştir.

7. Güney’de ikamet edip Kuzey Kıbrıs’ta çalışan kişilerin geçişlerinin 10 Ocak 2021 tarihine kadar karantinaya tabii olmasına karar verilmiştir.

8. Kuzey’de ikamet edip Güney Kıbrıs’ta eğitim gören öğrenci ve velilerinin geçişlerinin 10 Ocak 2021 tarihine kadar karantinaya tabii olmasına karar verilmiştir.

9. Güney’de ikamet edip Kuzey Kıbrıs’ta eğitim gören öğrenci ve velilerinin geçişlerinin 10 Ocak 2021 tarihine kadar karantinaya tabii olmasına karar verilmiştir.

10. Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında temassız ticaret yapan kişilerin karantina uygulaması olmaksızın ticaret yapmaları uygun görülmüştür.

11. Yeşilırmak Sınır Kapısı’ndan yalnızca sağlık amacı ile ambulansların transit geçişlerde karantina uygulaması olmaksızın geçiş yapmalarına bunun dışındaki geçişlerin karantinaya tabii olmasına karar verilmiştir.

12. Beyramudu’nda ikamet eden kişilerin Üstler Bölgesi’nde hayvancılık ve tarım faaliyetlerini yerine getirebilmek amacıyla karantina uygulaması olmaksızın Üstler Bölgesi’ne günübirlik geçiş yapmaları uygun görülmüştür.

13. 03 Ocak 2021 tarihine kadar alınan evlerde 10 kişiden fazla kişinin bir araya gelmemesi hususundaki kararın 10 Ocak 2021 tarihine kadar uzatılmasına karar verilmiştir.

14. Her türlü eğlence faaliyetlerinin, işyeri açılış törenlerinin, düğün, sinema, tiyatro, doğum günü, toplu ibadet, nişan, nikah, mevlit, sergi vb. faaliyetlerinin durdurulmasına ilişkin kararın 10 Ocak 2021 tarihine kadar uzatılmasına karar verilmiştir.

15. Cenaze törenlerinin sadece birinci derece yakınlarının katılımı ile yapılmasına karar verilmiştir.

16. Takım spor müsabakalarının seyircisiz yapılmasına karar verilmiştir.

17. Risk grubunda bulunan ve hizmetlerine elzem ihtiyaç duyulan sağlık çalışanları ve polis mensuplarının sosyal yaşamlarında toplu faaliyetlere katılmaması ve maske, sosyal mesafe ile hijyen kurallarına azami dikkat etmeleri hayati önem arz etmektedir.

Voice of the Island/SB

Benzer haberler

Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı 2023-05-06 17:36:21 Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı 2023-04-26 16:11:35 Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi 2023-04-21 10:16:32 "Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var” 2023-04-18 16:57:57 Güneyde Covid-19 4 can daha aldı! 2023-03-31 14:15:10 Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti 2023-03-29 11:45:09 Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti! 2023-03-24 10:56:56 Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka 2023-03-17 19:22:37 Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm 2023-03-10 19:20:22