Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Erhürman "Son derece sakiniz" Amcaoğlu "Avrupa Birliği Kıbrıs Çözüm Destek Ofisi Daire Başkanı Giulia Bertezzolo ile belediyemizde bir araya geldik" Gana'da meydana gelen sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 34'e yükseldi Gazze'deki çocuklar 1000 gündür hayatta kalma savaşı veriyor Karaoğlanoğlu Spor Oyunları ve Deniz Şenliği başladı Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 645'e yükseldi Uzayda ilk robotik kurtarma operasyonu: NASA düşen teleskobun peşinde Bugün hava nasıl olacak? ( 4 Temmuz 2026) Leyen "İsrail'e yaptırımlar konusunda top artık üye devletlerin sahasında" Dünya Meteoroloji Örgütü "El Nino'nun şiddetlenmesiyle aşırı hava olayları riskinin artması bekleniyor" Döviz piyasalarında günün son rakamları (3 Haziran 2026) Belçika'da sıcak hava dalgasında ölümler, normal seviyelerin yüzde 39 üzerine çıktı Dünya'ya düşme tehlikesi bulunan NASA teleskobu için kurtarma operasyonu başlatıldı Tatar, Aix-en-Provence İstinaf Mahkemesi'nin iade kararını değerlendirdi “Son derece kaygı vericidir” Geleneksel Benon Dervişler İskele Yol Yarışı pazar günü yapılacak Gürcafer “Hukukun siyasallaştırılması Kıbrıs'taki diyalog sürecine zarar verir” Borsa günü yüzde 0,26 değer kaybederek tamamladı KTTO ve KTSO “Sıfır km hafif ticari araçlarda Fiyat İstikrar Fonu sıfırlanmalı” Üstel 2026 TÜK zahire alım fiyatlarını açıkladı Genç Yetenekler Production Gençlik Orkestrası, Polonya’da ödül aldı Erhürman "Son derece sakiniz" Amcaoğlu "Avrupa Birliği Kıbrıs Çözüm Destek Ofisi Daire Başkanı Giulia Bertezzolo ile belediyemizde bir araya geldik" Gana'da meydana gelen sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 34'e yükseldi Gazze'deki çocuklar 1000 gündür hayatta kalma savaşı veriyor Karaoğlanoğlu Spor Oyunları ve Deniz Şenliği başladı Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 645'e yükseldi Uzayda ilk robotik kurtarma operasyonu: NASA düşen teleskobun peşinde Bugün hava nasıl olacak? ( 4 Temmuz 2026) Leyen "İsrail'e yaptırımlar konusunda top artık üye devletlerin sahasında" Dünya Meteoroloji Örgütü "El Nino'nun şiddetlenmesiyle aşırı hava olayları riskinin artması bekleniyor" Döviz piyasalarında günün son rakamları (3 Haziran 2026) Belçika'da sıcak hava dalgasında ölümler, normal seviyelerin yüzde 39 üzerine çıktı Dünya'ya düşme tehlikesi bulunan NASA teleskobu için kurtarma operasyonu başlatıldı Tatar, Aix-en-Provence İstinaf Mahkemesi'nin iade kararını değerlendirdi “Son derece kaygı vericidir” Geleneksel Benon Dervişler İskele Yol Yarışı pazar günü yapılacak Gürcafer “Hukukun siyasallaştırılması Kıbrıs'taki diyalog sürecine zarar verir” Borsa günü yüzde 0,26 değer kaybederek tamamladı KTTO ve KTSO “Sıfır km hafif ticari araçlarda Fiyat İstikrar Fonu sıfırlanmalı” Üstel 2026 TÜK zahire alım fiyatlarını açıkladı Genç Yetenekler Production Gençlik Orkestrası, Polonya’da ödül aldı
Dolar
Euro
Sterlin

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi son kararları açıkladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi son kararları açıkladı

Sağlık Bakanlığı, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi'nin aldığı son kararları açıkladı.

Bakanlık'tan yapılan açıklama şu şekilde:

"45/2018 Bulaşıcı Hastalıklar Yasası Kapsamında Toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Tarafından Alınan Kararlar Doğrultusunda Sağlık Bakanlığı Aşağıda Belirtilen Ek Tedbir Kararlarının Uygulanmasına Karar Vermiştir.

1. Çatalköy-Karşıyaka arasındaki bölgede bulunan özel ve devlet okullarında alınacak bir sonraki karara kadar yüz yüze eğitimin (dershane, etüt, özel dersler ve kurs faaliyetleri dahil) durdurularak, online eğitime geçilmesi uygun görülmüştür. Bu bölge dışında bulunan okulların 25 Ocak 2021 tarihinden itibaren seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime (dershane, etüt, özel dersler ve kurs faaliyetleri dahil) geçmeleri uygun görülmüştür. Ancak Çatalköy-Karşıya bölgesinde ikamet edip eğitim ve çalışmak amacıyla başka bölgelere giden öğrenci ve öğretmenlerin bir sonraki karara kadar eğitim kurumlarına gitmeleri ve çalışmaları uygun görülmemiştir.

2. Alsancak-Karşıyaka arasındaki hudutlar içerisinde artan yerel bulaş nedeniyle bu bölgelerde bulunan ve aşağıda belirtilen işyeri ve faaliyetlerin, 25 Ocak 2021 saat 05:00’dan itibaren alınacak olan ikinci karara kadar kapatılması uygun görülmüştür.

• Eğlence yerleri, bar, club, meyhane
• Sinema, kıraathane/kahvehane, bet ofisleri
• Spor salonları, masaj salonları, internet cafeler
• Berber, kuaför, güzellik salonları, dövme salonları, masaj salonları
• Restoran, pastane, cafe, büfe vb. yerlerin sadece paket servisleri ve yerinden alma hizmetleri açık olacak şekilde düzenleme yapılacaktır.

Bir önceki toplantıda alınarak geçerliliği bulunan kararlar aşağıda belirtilen şekilde uygulamada kalmaya devam edecektir.

3. Saat 22:00’dan sonra cafe, restoran, pastane, bet ofisi, kuaför salonu, güzellik merkezi, kıraathane, kahvehane, spor salonu, pide salonu, simitçi, berber salonu alanlarındaki faaliyetlerin durdurulmasına ilişkin alınan kararın aynı şekilde devam etmesine karar verilmiştir. Bu sektörlerde görev yapan kişilerin on dört günde bir PCR testlerinin yinelemeleri gerekmektedir.

4. Pile’de ikamet eden veya Pile’de çalışan kişiler, 72 saat içerisinde yapılan güncel negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri kaydı ile karantina uygulaması olmaksızın geçiş yapabileceklerdir.

5. Ülkemizde yerel vakaların artış göstermesi nedeniyle BM,AB, İngiliz Üs Bölgesi, Ara Bölge, Kayıp Şahıslar ve Barış Gücü çalışanları son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri kaydı ile karantina uygulaması olmaksızın giriş yapabileceklerdir.

6. Kuzey Kıbrıs’ta ikamet eden ve Güney Kıbrıs’ta rutin tedavi gören/tedavileri başlanmış hastaların mağduriyet yaşamaması ve tedavilerinin tamamlanabilmesi amacıyla Güney Kıbrıs'a günübirlik karantina uygulaması olmaksızın geçiş yapmaları uygun görülmüştür. Sağlık amacıyla geçiş yapacak olan hasta ve refakatçisinin (gereği halinde) girişte son 3 gün içinde yapılmış negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. Ayrıca tedavi sonrasında ülkemize dönen hasta ve refakatçiler ülkeye girişlerinin yedinci ve on dördüncü günlerinde yeniden PCR testlerini yaparak sonuçlarını Bakanlığımıza iletilmesi gerekmektedir.

7. Kuzey’de ikamet edip Güney Kıbrıs’ta çalışan kişilerin geçişlerinin bir sonraki karara kadar karantinaya tabii olmasına karar verilmiştir.

8. Güney’de ikamet edip Kuzey Kıbrıs’ta çalışan kişilerin geçişlerinin bir sonraki karara kadar karantinaya tabii olmasına karar verilmiştir.

9. Kuzey’de ikamet edip Güney Kıbrıs’ta eğitim gören öğrenci ve velilerinin geçişlerinin bir sonraki karara kadar karantinaya tabii olmasına karar verilmiştir.

10. Ülkemizde eğitim kurumlarının açılışının ertelendiği nedenle Güney’de ikamet edip Kuzey Kıbrıs’ta eğitim gören öğrenci ve velilerinin geçişlerinin bir sonraki karara kadar karantinaya tabii olmasına karar verilmiştir.

11. Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında temassız ticaret yapan kişilerin karantina uygulaması olmaksızın ticaret yapmaları uygun görülmüştür.

12. Yeşilırmak Sınır Kapısı’ndan yalnızca sağlık amacı ile ambulansların transit geçişlerde karantina uygulaması olmaksızın geçiş yapmalarına bunun dışındaki geçişlerin karantinaya tabii olmasına karar verilmiştir.

13. Beyramudu’nda ikamet eden kişilerin Üstler Bölgesi’nde hayvancılık ve tarım faaliyetlerini yerine getirebilmek amacıyla karantina uygulaması olmaksızın Üstler Bölgesi’ne günübirlik geçiş yapmaları uygun görülmüştür.

14. Evlerde 10 kişiden fazla kişinin bir araya gelmemesi hususundaki kararın bir sonraki karara kadar uzatılmasına karar verilmiştir.

15. İşyeri açılış törenlerinin, düğün, sinema, tiyatro, doğum günü, toplu ibadet, nişan, nikah, mevlit, sergi vb. faaliyetlerinin durdurulmasına ilişkin kararın bir sonraki karara kadar uzatılmasına karar verilmiştir.

16. Cenaze törenlerinin sadece birinci derece yakınlarının katılımı ile yapılmasına karar verilmiştir.

17. Takım spor müsabakalarının seyircisiz yapılmasına karar verilmiştir."

Voice of the Island

Benzer haberler

Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı 2023-05-06 17:36:21 Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı 2023-04-26 16:11:35 Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi 2023-04-21 10:16:32 "Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var” 2023-04-18 16:57:57 Güneyde Covid-19 4 can daha aldı! 2023-03-31 14:15:10 Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti 2023-03-29 11:45:09 Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti! 2023-03-24 10:56:56 Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka 2023-03-17 19:22:37 Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm 2023-03-10 19:20:22