Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

"Bulaş en çok 19-39 yaş arasında, yeme içme sektöründe"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Bulaş en çok 19-39 yaş arasında, yeme içme sektöründe"

Başbakan Ersan Saner, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kapsamında oluşan kurulların yaptığı istatistiki çalışmada, bulaşın, en çok 19-39 yaş arasında, yeme içme sektöründe görüldüğünü açıkladı. Saner, bu verilere göre, şu ana kadar en düşük bulaşın ise inşaat sektöründe görüldüğünü dile getirdi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda milletvekillerinin güncel konuşmalarında, son siyasal gelişmeler, pandemiyle mücadele, eğitim gibi konular da gündeme taşındı.

SANER

Başbakan Ersan Saner de, konuşmasına, denetim günü olan bugün toplantının 12.00’de başladığını söyleyerek başladı.

Hükümete sürekli azınlık hükümeti dendiğini söyleyen Saner, yola azınlık hükümeti kurmak için çıkmadıklarını, ancak kendileriyle birlikte icraat hükümeti kurmak isteyen kimse olmadığı için yola bu şekilde devam ettiklerini dile getirdi. Saner “Bu azınlık hükümeti elini taşın altına koydu” dedi.

Turizm konusunda alınan kararlara işaret eden Saner, kapalı devre turizm çalışmalarına da işaret etti.
Yükseköğretimde 13 bin 500 üniversite öğrencisini ülkeye getirmeyi başardıklarını belirten Saner, elektronik bileklikle devletin ciddi bir külfetten kurtulduğunu da vurguladı.

Yapılan düzenlemeyle çift aşılı herkesin ülkeye karantinasız gelebileceğini dile getiren Saner, bunun turizme yapacağı katkıya işaret etti.

“BULAŞ EN ÇOK 19-39 YAŞ ARASINDA, YEME İÇME SEKTÖRÜNDE…”

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kapsamında oluşan kurulların yaptığı istatistiki çalışmada bulaşın en çok 19-39 yaş arasında, yeme içme sektöründe görüldüğünü kaydeden Saner, bu verilere göre şu ana kadar en düşük bulaşın inşaat sektöründe görüldüğünü dile getirdi.

Dünyada ve Güney Kıbrıs’taki covid rakamlarına işaret eden Saner, bunu KKTC rakamlarıyla karşılaştırarak, “aslında sürecin ne kadar iyi yönetildiğinin bu rakamlardan görülebileceğini” kaydetti.

“TURİZMİN AÇILMASIYLA ÜLKEYE CİDDİ BİR ÇALIŞAN GİRİŞİ OLACAK…AFFA EN ÇOK BU YÜZDEN GEREK OLDU”

Aktüeryal dengede yaşanan sıkıntıya işaret eden Saner, turizmin açılmasıyla ülkeye ciddi bir çalışan girişi olacağını belirtti, gündemdeki affa da en çok bu yüzden gerek olduğunu söyledi.

Bugün Türkiye’yle imzalanacak protokolle ilgili bilgi veren Saner, muhalefetten gizli bir iş yapma düşüncesinde olmadıklarını belirtti.

“GEÇİTKALE HAVALİMANI, 2009’DAN BU YANA KULLANILMADI. ELEKTRİK DİREKLERİ ÇEKİLMEDİĞİ SÜRECE KULLANILAMAZ”

Geçitkale Havalimanının, 2009’dan bu yana hiçbir şekilde kullanılmadığını ve elektrik direkleri çekilmediği sürece kullanılamayacağını söyleyen Saner, bu havalimanının dönemin hükümetinin yanlış icraatları yüzünden kullanılamaz durumda olduğunu kaydetti.

Saner, İHA ve SİHA konusunda görüşmeler olduğunu ancak herhangi bir adım atılmadığını kaydetti.
KKTC’de doğan her çocuğa vatandaşlık verilmesi gerektiğini düşündüğünü belirten Saner, kamuya alınan personel konusunda ise, sözleşmeli personelin çoğunun sözleşmelerinin her yıl yenilendiğini ifade etti.

“EĞİTİMİN BAŞLAYABİLMESİ İÇİN AŞI ÖNEMLİ…KISA SÜREDE CİDDİ MİKTARDA AŞI GELECEK”

Eğitimin başlayabilmesi için aşının önemli olduğunu dile getiren Saner, kısa süre içinde ciddi miktarda aşının ülkeye geleceğini ancak tam rakamı vermesinin şu an mümkün olmadığını anlattı.

“TÜM KRONİK HASTALAR AŞILANDI”

İçişleri Bakanlığında vatandaşlık verilen bölüme ek personel verilmesinin nedeni ve verilen vatandaşlıklar konusundaki bir soru üzerine, bunu ilgili bakanın yanıtlayacağını söyleyen Saner, başka bir soru üzerine tüm kronik hastaların aşılandığını belirtti.

Saner, yükseköğretimle ilgili rakamlara ilgili internet sitesinden ulaşılabileceğini söyledi.

TAK

Benzer haberler

Featured
Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek 2026-06-13 21:37:00 Patlayan roket için kritik karar 2026-06-13 21:32:00 Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! 2026-06-13 20:46:00 İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" 2026-06-13 20:23:00 Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı 2026-06-13 20:15:00 Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu 2026-06-13 20:09:00 KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi 2026-06-13 20:05:00 KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor 2026-06-13 19:56:00 Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! 2026-06-13 19:51:00