“Bugün konuşanlar o gün yatakların yorganların altında saklanıyordu"

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda daha sonra 62’nci madde tahtında konuşmalara yer verildi.
UBP Milletvekili Ali Pilli de yeniden söz alarak, önceki hükümette covid-19 mücadelesinde çalışmak üzere alınan geçici mevsimlik işçilere işaret etti, bu kişilerin çeşitli görevler yerine getirdiğini belirtti.
260 kişinin o dönem aktif olarak çalıştığını, zamanla 8 kişinin ayrıldığını, 21 kişinin sınav kazanarak kadrolandığını dile getiren Pilli, geriye kalan herkesin çalışmaya devam ettiğini söyledi.
Covid’in ne olduğunun bilinmediği, büyük korku yaşanan dönemde bu kişilerin özveriyle çalıştığını söyleyen Pilli, “Bugün konuşanlar o gün yatakların yorganların altında saklanıyordu...Günahtır” dedi.
Pilli, Özersay’ın da söylediği gibi, eğer çalışmayan biri varsa işten çıkarılması gerektiği, bu kişiler özveriyle çalışırken bu şekilde konuşulmasına izin verilmemesi gerektiğini belirtti, Sağlık Bakanı’nı çıkıp bu konuda açıklama yapmaya çağırdı.
TAK
Benzer haberler
Featured
Air India uçağı, kaçırılma alarmı iddiası üzerine acil iniş yaptı
Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununu yaratan bizzat BM Güvenlik Konseyi kararlarıdır”
KÖDER sergisi Saçaklı Ev’de açıldı
Cumhurbaşkanı Erhürman: COP 31 Zirvesi’nde Antalya’da olacağız
Uluslararası Akdeniz Bilimsel Araştırmalar Kongresi, 16 Ekim’de KAÜ’de başlıyor
Tuğlu “Devraldığımız sorunların görmezden gelinmesini doğru bulmuyoruz”
Milli Eğitim Bakanlığı personeli kan bağışında bulundu
GÜÇ-SEN’den hükümete K-PET çağrısı "Emekçilerin haklarını koruyan çözüm gecikmemeli"
Menelau “Türk tarafı yakınlaşmalar listesinin müdahillere verilmesine rıza göstermiyor”



