Bugün hava nasıl olacak? (5 Eylül 2021 hava durumu tahminleri)

Voice Kıbrıs Haber
Meteoroloji Dairesi’nin 5 Eylül Pazar günkü hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemi ile sıcak ve nispeten nemli hava kütlesinin etkisi altında kalması bekleniyor.
Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyretmesi, rüzgarın ise güney ve batı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.
Bugün hava açık ve az bulutlu geçecek.
En yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde genellikle 30-37 derece dolaylarında seyredecek.
Başkent Lefkoşa’da sıcaklığın 37 derece olması bekleniyor.
ULTRAVİYOLE RADYASYONU ÇOK YÜKSEK
Meteoroloji Dairesi yayınlamış olduğu uyarıda ultraviyole radyasyonunun çok yüksek olduğunu duyurdu.
Ultraviyole radyasyona maruz kalarak, olası muhtemel zararlar için risk faktörü bu değerlerde fazladır. 10 dakikadan daha az bir süre güneşte kalınması gerektiğini kaydederek şapka ve güneş gözlüğü gibi temel korunma araçlarının yanı sıra, dışarı çıkma zorunluluğu olan insanların mutlaka gölgelerden yararlanması ve pantolon ile beraber uzun kollu giyecekler tercih etmesi gerektiği vurgulandı. İndeksin bu değerlerinde her türlü açık hava sporlarından uzak durulması gerektiği aktarıldı.
ORMAN YANGIN OLASILIĞI ÇOK YÜKSEK
Ormandaki yanıcı maddelerde bulunan nem miktarı ne kadar az ise, yangının çıkma ve yayılma ihtimali o derece büyük olur.
Bu maddelerin kuruluğu yağışın azlığına, hava sıcaklığının yüksekliğine, ortamdaki nispi nem miktarının düşüklüğüne ve buharlaşmanın şiddetine bağlıdır. Özellikle ince çaplı yanıcı maddelerdeki nem miktarının düşük olması yangınların meydana gelmesi olasılığını arttırmaktadır. Nispi nem oranının geceleri daha yüksek olması nedeniyle yangınla etkili mücadele ancak bu zaman kesitinde yapılabilmektedir.
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Trump, anlaşma olmazsa İran'a yönelik saldırıların "Şiddetli" şekilde süreceğini belirtti
Gürcafer “Haksız ve hukuka aykırı şekilde tahsil edilen harçların geri alınması için mücadeleye devam edeceğiz"
İran “Hürmüz Boğazı, her türlü geminin geçişine kapatıldı”
Fedonos’un görevine dönme talebi reddedildi
Sagrada Familia'nın yeni kulesi törenle açıldı: 120 bin kişi izledi
Erşangil "Kamu Görevlileri Yasa'nda öngörülen bazı değişiklikler Anayasa'ya aykırı"
“Yanlışlık” oyunu 22. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde prömiyerini yaptı
Özgür Özel ekibi Parti Meclisi'nden istifa etti
Güney Kıbrıs'ın ekonomisi risk altında


