Bugün hava nasıl olacak? (30 Mayıs Pazar hava durumu tahminleri)
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Meteoroloji Dairesi’nin 30 Mayıs Pazar günkü hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemi ile sıcak hava kütlesinin etkisi altında kalacak.
Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyretmesi, rüzgarın ise güney ve batı yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.
Bugün hava açık ve az bulutlu geçecek. En yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde genellikle 25-32 derece dolaylarında seyredecek.
Orman yangın olasılığı çok yüksek!
Ormandaki yanıcı maddelerde bulunan nem miktarı ne kadar az ise, yangının çıkma ve yayılma ihtimali o derece büyük olur.
Bu maddelerin kuruluğu yağışın azlığına, hava sıcaklığının yüksekliğine, ortamdaki nispi nem miktarının düşüklüğüne ve buharlaşmanın şiddetine bağlıdır. Özellikle ince çaplı yanıcı maddelerdeki nem miktarının düşük olması yangınların meydana gelmesi olasılığını arttırmaktadır. Nispi nem oranının geceleri daha yüksek olması nedeniyle yangınla etkili mücadele ancak bu zaman kesitinde yapılabilmektedir.
15 dakikadan fazla güneş altında kalınmamalı !
Meteoroloji Dairesi hava sıcaklığının artmasıyla birlikte ultraviyole radyasyonunun yüksek olduğuna dair uyarı yayınladı. Yapılan açıklamada, gerekli tedbirler alınmadan özellikle 11:00 – 16:00 saatleri arasında 15 dk. dan fazla güneş altında kalınmaması konusunda uyarıda bulunuldu.
Açıklama şu şekilde:
“Olağan cilde sahip insanlar 15 dakika kadar güneşte kalabilirler. Ancak şapka ve gözlük kullanımı şiddetle önerilir. Diğer taraftan, güneşe maruz kalacak olan burun ve kulaklar mutlaka korunmalı, dudaklara koruyucu kremler sürülmelidir.”
Voice Kıbrıs Haber
Başkent Lefkoşa’da sıcaklığın 32 derece olması bekleniyor.
Benzer haberler
Featured
Fransa liselerde cep telefonlarını yasaklamaya hazırlanıyor
Trump "İran ile çok güçlü bir anlaşma yaptık, beğenmezsem bombalarım"
Döviz piyasalarındaki hafif yükseliş sürüyor
Uzmanlardan uyarı: En ölümcül Ebola salgını kapıda
ABD-İran mutabakat metni sızdı: 14 maddelik anlaşmada neler var?
Fed kritik faiz kararını açıkladı
Ada rekorlarla şampiyon
İncirli "CTP, 2027’de güven veren ve çözüm üreten bir hükümet kuracak"
Denktaş “Kim gelirse gelsin bir şey değişmez ezberini bozmak istiyoruz"


