Bugün hava nasıl olacak? (21 Ağustos Cumartesi hava durumu tahminleri)

Voice Kıbrıs Haber
Meteoroloji Dairesi’nin 21 Ağustos Cumartesi günkü hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemi ile sıcak ve nispeten nemli hava kütlesinin etkisi altında kalması bekleniyor.
Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 2 ile 3 derece üzerìnde , rüzgarın ise kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.
Bugün hava açık ve az bulutlu öğle saatleri parçalı az bulutlu geçecek.
En yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde genellikle 32-40 derece dolaylarında seyredecek.
Başkent Lefkoşa’da sıcaklığın 40 derece olması bekleniyor.
ULTRAVİYOLE RADYASYONU ÇOK YÜKSEK
Meteoroloji Dairesi yayınlamış olduğu uyarıda ultraviyole radyasyonunun çok yüksek olduğunu duyurdu.
Ultraviyole radyasyona maruz kalarak, olası muhtemel zararlar için risk faktörü bu değerlerde fazladır. 10 dakikadan daha az bir süre güneşte kalınması gerektiğini kaydederek şapka ve güneş gözlüğü gibi temel korunma araçlarının yanı sıra, dışarı çıkma zorunluluğu olan insanların mutlaka gölgelerden yararlanması ve pantolon ile beraber uzun kollu giyecekler tercih etmesi gerektiği vurgulandı. İndeksin bu değerlerinde her türlü açık hava sporlarından uzak durulması gerektiği aktarıldı.
ORMAN YANGIN OLASILIĞI ÇOK YÜKSEK
Ormandaki yanıcı maddelerde bulunan nem miktarı ne kadar az ise, yangının çıkma ve yayılma ihtimali o derece büyük olur.
Bu maddelerin kuruluğu yağışın azlığına, hava sıcaklığının yüksekliğine, ortamdaki nispi nem miktarının düşüklüğüne ve buharlaşmanın şiddetine bağlıdır. Özellikle ince çaplı yanıcı maddelerdeki nem miktarının düşük olması yangınların meydana gelmesi olasılığını arttırmaktadır. Nispi nem oranının geceleri daha yüksek olması nedeniyle yangınla etkili mücadele ancak bu zaman kesitinde yapılabilmektedir.
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Sekiz STÖ’den ortak açıklama “Atatürk Öğretmen Akademisi ticari ve belirsiz bir yapıya dönüştürülemez”
III. Acapulco Sanat Çalıştayı başladı
Güney Kıbrıs’ta her 10 kişiden 4’ü maddi açıdan zorlanıyor
Ercan “Taksiler için sarı plaka uygulaması hayata geçirilmeli”
Chevron yetkilisi Basil Allam "Afrodit" yatağı ile ilgili açıklama yaptı
“Anılarla Yaseminli Lefkoşa” etkinliği Büyük Han’da gerçekleştirildi
Trump'tan "İran uygun davranmazsa gerekeni yaparım" uyarısı
Gürhan “Siber güvenlik geleceğin değil bugünün meselesi, önlem almalıyız”
Gürkut “İddialar doğruysa, ülke tarihinin en büyük kişisel veri ihlallerinden biriyle karşı karşıyayız”



