Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem! Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem!
Dolar
Euro
Sterlin

"Bu yapılan Kıbrıs Türk halkının çağdaş ve ilerici düşünce yapısına müdahaledir”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Bu yapılan Kıbrıs Türk halkının çağdaş ve ilerici düşünce yapısına müdahaledir”

Halkın Partisi (HP), “Atatürkçü, laik ve demokratik ilkelere sahip Kıbrıs Türk halkının yapısına ve dokusuna ters yapılanmaların” nerden izin aldığı, kaynaklarını nerden sağladığı ve denetime tabi olup olmadıkları noktasında yetkililerin açıklama yapmasını talep etti.

HP, basında yer alan tarikatlarla ilgili haberler hakkında açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“Bugün Kıbrıs internet gazetesinin dün ve bugün gündeme getirdiği, KKTC’nin çeşitli şehirlerinde bulunan ve Türkiye’deki çeşitli tarikatlara ait olduğu ifade edilen yapılanmalarla ilgili konuyu endişeyle takip etmekteyiz. Atatürkçü, laik ve demokratik ilkelere sahip Kıbrıs Türk halkının yapısına ve dokusuna ters bu tür yapılanmaların nerden izin aldığı, kaynaklarını nerden sağladığı ve denetime tabi olup olmadıkları noktasında yetkililerin açıklama yapması zorunludur. Eğitim Bakanlığı izni, kontrol ve uhdesinde verilmesi gereken din derslerinin, bu tür yapılanmalar tarafından verilmesi yasalara aykırıdır. Bu ülkeye Din İşleri Dairesi Başkanı olarak atanan kişinin geçmişte yaptığı açıklamalar ve okullardaki ders kitaplarıyla ilgili tartışmalara bakıldığı zaman Kıbrıs Türk halkının çağdaş ve ilerici düşünce yapısına müdahale olarak değerlendirmekteyiz. Bu ve buna benzer konularda, ilgili mercilerin gerekli adımları atması gerektiğinin bir kez daha altını çizer, bundan sonraki süreçlerin yakın takipçisi olacağımızı belirtiriz”

Benzer haberler

Featured
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı 2026-06-13 13:12:00 Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” 2026-06-13 13:06:00 Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu 2026-06-13 13:02:00 Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) 2026-06-13 12:46:00 Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… 2026-06-13 12:32:00 Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" 2026-06-13 12:27:00 Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor 2026-06-13 12:20:00 Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! 2026-06-13 11:58:00 Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” 2026-06-13 11:40:00