Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Creditwest Bank’ın “Kendimi Denemek İstiyorum” ve “Software Genius” staj programları tamamlandı Bagajında akvaryum ve şelale olan araba büyük ilgi topladı Uydu yarışında Zelenski'den iddialı çıkış "Sadece oturup Rusya'yı bekleyecek değiliz" Üstel "Güney Kıbrıs KKTC'nin kalkınmasını engelleme siyasetini sürdürüyor" Buzullar eridikçe dev balinalar Grönland sularına ilerliyor İran "Güney Pars bölgesinde 7,5 trilyon fit küp doğal gaz keşfedildi" Politis "Kıbrıs çözüm için önemli bir fırsatı kaçırma tehlikesinde" Işık Kitabevi 38. Kitap Fuarı çarşamba günü başlıyor Trafik kazaları bir can daha aldı: 36 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Amcaoğlu “Güzelyurt, KKTC’nin olmazsa olmazıdır” İsrailliler Limasol ve Baf’taki varlığını güçlendiriyor Taçoy "İktidar olmak bizim için amaç değil, ülkemize hizmet edebilmek adına bir araç” Erhürman “Son derece sakiniz. Girişimlerimiz, raporlamalarımız, temaslarımız yoğun biçimde devam ediyor” Pezeşkiyan "İran çökmedi, aksine güçlendi ve dünya bu direniş, dayanışma ve birlik karşısında şaşkınlığa uğradı" ABD Kara Kuvvetleri Bakanı Dan Driscoll istifaya hazırlanıyor AB’nin Kıbrıs sorununa katılımı “bumeranga dönüşüyor” Aşırı sürat yine ilk sırada: 26 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı Maviş "Okullardaki rehber öğretmen münhal sayısı arttırılmalı" Görüşmelerde gözler 26 Ağustos’a çevrildi Üstel “Göç-Sis ve E-Vize uygulamasını hayata geçiriyoruz” Creditwest Bank’ın “Kendimi Denemek İstiyorum” ve “Software Genius” staj programları tamamlandı Bagajında akvaryum ve şelale olan araba büyük ilgi topladı Uydu yarışında Zelenski'den iddialı çıkış "Sadece oturup Rusya'yı bekleyecek değiliz" Üstel "Güney Kıbrıs KKTC'nin kalkınmasını engelleme siyasetini sürdürüyor" Buzullar eridikçe dev balinalar Grönland sularına ilerliyor İran "Güney Pars bölgesinde 7,5 trilyon fit küp doğal gaz keşfedildi" Politis "Kıbrıs çözüm için önemli bir fırsatı kaçırma tehlikesinde" Işık Kitabevi 38. Kitap Fuarı çarşamba günü başlıyor Trafik kazaları bir can daha aldı: 36 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Amcaoğlu “Güzelyurt, KKTC’nin olmazsa olmazıdır” İsrailliler Limasol ve Baf’taki varlığını güçlendiriyor Taçoy "İktidar olmak bizim için amaç değil, ülkemize hizmet edebilmek adına bir araç” Erhürman “Son derece sakiniz. Girişimlerimiz, raporlamalarımız, temaslarımız yoğun biçimde devam ediyor” Pezeşkiyan "İran çökmedi, aksine güçlendi ve dünya bu direniş, dayanışma ve birlik karşısında şaşkınlığa uğradı" ABD Kara Kuvvetleri Bakanı Dan Driscoll istifaya hazırlanıyor AB’nin Kıbrıs sorununa katılımı “bumeranga dönüşüyor” Aşırı sürat yine ilk sırada: 26 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı Maviş "Okullardaki rehber öğretmen münhal sayısı arttırılmalı" Görüşmelerde gözler 26 Ağustos’a çevrildi Üstel “Göç-Sis ve E-Vize uygulamasını hayata geçiriyoruz”
Dolar
Euro
Sterlin

"Bu sokağa 5 metrelik kaldırım ile cep otoparklar sağlanmalıdır"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Bu sokağa 5 metrelik kaldırım ile cep otoparklar sağlanmalıdır"
Reklam
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve mimar Onur Olguner, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, Dereboyu'nda bulunan Gültekin Şengör Sokak'taki sorunlara dikkat çekti, çözüm önerilerinde bulundu.
Olguner'in paylaşımı şu şekilde:
"Burası Little Italy, Matbah-ı Amire, Tonic Sandwich, Pizza Town, Set Dürüm, Pub Olea ve diğer değerli restorantların bulunduğu Gültekin Şengör Sokak.
2013 yılında hayata geçirdiğimiz Lefkoşa Surlariçi Yayalaştırma Projesinin etkisiyle sonra bu sokak Dereboyu’nun kafe ve restoranların kalabildiği son kalelerinden birisi haline geldi.
Yıllardır bu esnaf ile iç içeyim, sürekli sorunlarını dinlerim, dertlerini bilirim.
En büyük sorunlarından biri trafik ve park sorunudur.
Özellikle bir anda esnaf ile istişare edilmeden yapılan totaliter sarı çizgi çizimi bu soruna çözüm bulmak yerine sorun eklemiş durumdadır.
Halbuki çözüm çok barizdir:
2016’da Dereboyu’na paralel diğer sokaklarda uyguladığımız TEK YOL ve DÖNGÜ uygulaması ile bu yol tek yol haline gelmelidir.
Döngü sistemi ile alt sokakla birlikte çalışmalı, bu yol tek yön olmalı ve bu sokağa 5 metrelik kaldırım ile cep otoparklar sağlanmalıdır.
KISACASI ÇÖZÜM DAHA AZ OTOMOBİL TRAFİĞİ, DAHA FAZLA YAYA YOLUDUR.
2013 bize bu çözümün işe yaradığını kanıtlamıştır.
İnanıyorum ki aynı vizyon burada da çözüm olduğunu kanıtlayacaktır.
Yeter ki bu sokakta da vizyon adımına bir fırsat verelim."
Voice Kıbrıs Haber

Benzer haberler

Featured
Creditwest Bank’ın “Kendimi Denemek İstiyorum” ve “Software Genius” staj programları tamamlandı 23 Ağu 2026 20:01 Bagajında akvaryum ve şelale olan araba büyük ilgi topladı 23 Ağu 2026 19:53 Uydu yarışında Zelenski'den iddialı çıkış "Sadece oturup Rusya'yı bekleyecek değiliz" 23 Ağu 2026 19:46 Üstel "Güney Kıbrıs KKTC'nin kalkınmasını engelleme siyasetini sürdürüyor" 23 Ağu 2026 19:40 Buzullar eridikçe dev balinalar Grönland sularına ilerliyor 23 Ağu 2026 18:49 İran "Güney Pars bölgesinde 7,5 trilyon fit küp doğal gaz keşfedildi" 23 Ağu 2026 18:17 Politis "Kıbrıs çözüm için önemli bir fırsatı kaçırma tehlikesinde" 23 Ağu 2026 18:14 Işık Kitabevi 38. Kitap Fuarı çarşamba günü başlıyor 23 Ağu 2026 18:10 Trafik kazaları bir can daha aldı: 36 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! 23 Ağu 2026 15:32