"Bu şansı kaybedersek belediyeler bir on yıl daha kaybedecek"

Voice Kıbrıs Haber
Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, BRT’de katıldığı Manşet Artı programında yerel yönetimler reformuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kalkınmanın yerelden başlaması gerektiğinin altını çizen Özçınar, şu anki yapıyla bunun mümkün olmadığını söyledi.
Özçınar, yerel yönetimlerin kısıtlı olan kaynaklarının sadece küçük işlere yettiğini ifade ederek, “küçük küçük mutluluklarla zamanımızı ve geleceğimizi ileriye taşıyamıyoruz” dedi.
Yerel yönetimler reformunun kesinlikle bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Özçınar, “ama muhalefet diyor ki, biz seçimimizi yapalım. Seçim sonrasında da bir ya da iki yıl çalışalım ve sonrasında bir daha seçim yapalım ve yeni sisteme ayak uyduralım” şeklinde konuştu.
Mecliste son yaşananlara baktığında siyasetin öne çıktığını görmekte olduğunu dile getiren Özçınar, siyasetle bir yere varılmasının mümkün olmadığını vurguladı.
Mahmut Özçınar, seçim moduna girildiğini ve yerel yönetimlerin siyasetin içerisine çekilmekte olduğunu belirterek, seçimle gelen bir yönetiminin görev süresini tamamlamadan görevden alınamayacağını söyledi.
Bu nedenle yerel yönetim seçimlerinin günün koşulları da dikkate alınarak ertelenmesinin en doğru seçenek olduğunun altını çizen Özçınar, parlamentonun bu yönde vereceği karara herkesin uymasının demokrasinin de bir gereği olduğunu kaydetti.
Özçınar, demokrasilerde azınlığın çoğunluğa kendi istediğini dayatma seçeneği olmadığına dikkat çekerek, sayısal azınlığın çoğunluğa saygı göstermesinin demokrasinin kuralı olduğunu hatırlattı.
Mevcut ekonomik koşullarda yerel yönetimlerin tartışılmasının bir şans olduğunu ifade eden Özçınar, “eğer bu şansı kaybedersek belediyeler bir on yıl daha kaybedecek. Bu şansı doğru kurgulayıp doğru yönetmenin yolunu bulmalıyız” dedi.
Benzer haberler
Featured
Erakçi "İslamabad Mutabakat Zaptı sonuçlanmaya hiç bu kadar yakın olmamıştı"
Tahtın en güçlü varisiydi: Üç yıldır hastanede olan Prenses yaşamını yitirdi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Haziran 2026)
Çeler “Ak güvercin Meclis’te yerini alacak”
Elon Musk dünyanın ilk trilyoneri oldu
İncirli “Sektörlerin önünü açacak politikaları hayata geçireceğiz”
CHP'de iki belediye başkanının ihracı istendi
Borsa günü 13.743,50 puandan tamamladı
Hristodulidis Holguin ile görüştü


