Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Erdoğan ”CHP'nin içindeki dış mihraklardan kurtulması hayırlı olacak” Güney Kıbrıs Holguin’in Brüksel ziyaretini “daha ileri gelişmeler açısından belirleyici” görüyor Gençlerin istihdamında en büyük sorun: Eğitim sistemi ve iş gücü piyasası uyumsuzluğu Nöbetçi eczaneler (27 Haziran 2026) "Mağusa Limanı: Hafızaya Davet" sergisi açılıyor Her Daim Doğa Dostları Grubu'ndan yerel yönetimlere çağrı Toprak Sempozyumu devam ediyor Yapay zekalı gözlüklerle kopya dönemi: Asya'da sınav güvenliği tehdit altında Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak istihdam verilerine odaklandı Bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek Trafik denetimleri: 33 araç trafikten men edildi ve bir sürücü de tutuklandı Nalbantoğlu Hastanesi’nde bir ilk daha  Ataoğlu ile Arıklı, Ankara’da Güngör çöplüğü, bilet fiyatları, Ercan ve karayollarındaki projelerle ilgili görüşmeler yaptı Hukuk Komitesi, Seçim Yasa Tasarısı’nı Genel Kurul gündemine sevk etti Candan’dan AKPA’da taraflara Guterres’e yardımcı olma çağrısı Venezuela'da depremlerin bilançosu ağırlaşıyor, 50 bin kişi kayıp! “Bir Dünya Edebiyat Ödülleri” için başvurular başladı İzcan ”Federal birleşik Kıbrıs için kararlı adımlar atınız” Dev asteroit Dünya'nın yanından geçecek AB'den Fransız ilaç şirketi Sanofi'ye aşı soruşturması Erdoğan ”CHP'nin içindeki dış mihraklardan kurtulması hayırlı olacak” Güney Kıbrıs Holguin’in Brüksel ziyaretini “daha ileri gelişmeler açısından belirleyici” görüyor Gençlerin istihdamında en büyük sorun: Eğitim sistemi ve iş gücü piyasası uyumsuzluğu Nöbetçi eczaneler (27 Haziran 2026) "Mağusa Limanı: Hafızaya Davet" sergisi açılıyor Her Daim Doğa Dostları Grubu'ndan yerel yönetimlere çağrı Toprak Sempozyumu devam ediyor Yapay zekalı gözlüklerle kopya dönemi: Asya'da sınav güvenliği tehdit altında Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak istihdam verilerine odaklandı Bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek Trafik denetimleri: 33 araç trafikten men edildi ve bir sürücü de tutuklandı Nalbantoğlu Hastanesi’nde bir ilk daha  Ataoğlu ile Arıklı, Ankara’da Güngör çöplüğü, bilet fiyatları, Ercan ve karayollarındaki projelerle ilgili görüşmeler yaptı Hukuk Komitesi, Seçim Yasa Tasarısı’nı Genel Kurul gündemine sevk etti Candan’dan AKPA’da taraflara Guterres’e yardımcı olma çağrısı Venezuela'da depremlerin bilançosu ağırlaşıyor, 50 bin kişi kayıp! “Bir Dünya Edebiyat Ödülleri” için başvurular başladı İzcan ”Federal birleşik Kıbrıs için kararlı adımlar atınız” Dev asteroit Dünya'nın yanından geçecek AB'den Fransız ilaç şirketi Sanofi'ye aşı soruşturması
Dolar
Euro
Sterlin

“Bu öğretmen bu tabuta girmeyecek ama o koltuk size dar gelecek”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

“Bu öğretmen bu tabuta girmeyecek ama o koltuk size dar gelecek”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Lefkoşa’ya bağlı 7 okulda greve giderek, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Sendikadan bakanlığa yürüyen eylemciler, cenaze marşı eşliğinde üzerinde “Bilimsel, Laik Eğitim”, “Devlet Okulları”, “Yasa ve Tüzükler” ve “Çocuk Hakları” yazılı tabut taşıdı.

“Eğitime ve Öğretmene Yapılan Saldırılara Asla İzin Vermeyeceğiz”, “Saldırılarınıza Boyun Eğmeyeceğiz. Eğitime, Öğretmene, Topluma Kefen Giydirmenize İzin Vermeyeceğiz”, “Devlet Okullarını ve Çocuklarımızı Sahipsiz Bırakmayacağız” yazılı pankartların yanı sıra döviz de taşıyan eylemciler, slogan atarak, Milli Eğitim Bakanına istifa çağrısı yaptı.

KTOEÖS bugün eylem kapsamında 20 Temmuz Fen Lisesi, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Esin Leman Lisesi, Değirmenlik Lisesi, Hala Sultan İlahiyat Koleji, Bayraktar Ortaokulu ve İrsen Küçük Ortaokulu’nda 10.00-13.00 saatleri arasında greve gitti.

-Eylem

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, bakanlık önünde yaptığı açıklamada, öğretmenin, çağdaş, laik, bilimsel, eğitim, özlük hakları, çalışma koşulları ve çocuk hakları için mücadeleye devam edeceğini söyledi. “Çağdaş, laik, bilimsel eğitimin bitirildiğini ve gömülmek üzere olduğunu” iddia eden Eylem, buna izin vermeyeceklerini kaydetti.

“Eğitimin konteynerlere ve gericiliğe teslim edilip, bitirilmek istendiğini” ileri süren Eylem, “çalışma koşullarının geriletilmeye, yasaların, tüzüklerin hiçe sayılarak, özgürlüklerin kısıtlanmaya çalışıldığını” savundu. Eylem, boyun eğmeyeceklerini ve mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

“Depreme dayanıksız okullara aylardır bir çivi bile çakılmadığını” ileri süren Eylem, 3 okulda başlatılan çalışmanın ise “dostlar alışverişte görsün” diye yapıldığını söyledi. “Geçen yıl sadece gözlemle dahi tehlikeli bulunan okullara bu yıl boya, badana ile makyaj yapıldığını” savunan Eylem, “Bu binaların hala daha bina performans analiz raporları ortada yok. Bunu açıklamaktan neden korkuyorsunuz?” diye sordu.

Sınıf tavanlarının deprem olmadan durduğu yerde çöktüğünü kaydeden KTOEÖS Başkanı Eylem, okulların bakımsızlıktan döküldüğünü ancak suçun başkalarına atıldığını ifade etti.

Tam gün eğitime geçildiğinin söylenmesine rağmen öğrencilerin sokaklarda “döküm saçım” olduğunu, güvenliklerinin riske atıldığını ve ulaşım sıkıntıları yaşandığını anlatan Eylem, “komisyonlardan habersiz kitap içeriklerinin değiştirildiğini, müfredat içeriklerinin de değiştirilmeye çalışıldığını” savundu.

“Koltuk uğruna toplum yapısının dönüştürülmeye çalışıldığını” öne süren Eylem, öğretmen ve sendikanın bu nedenle hedef alındığını kaydederek, buna izin vermeyeceklerini belirtti.

KTOEÖS Başkanı Eylem, toplumsal hakların, çağdaş, laik, bilimsel eğitimin, yasaların, tüzüklerin yok edilmek üzere olduğunu kaydederek, tabutun bunu sembolize ettiğini söyledi. Eylem, “Sayın Bakan buyursun bu cenazeyi kaldırsın” dedi.

-Gökçebel

KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel de, öğretmenlerin her şeye rağmen mücadele ettiğini ifade ederek, Mili Eğitim Bakanına eleştirilerde bulundu.

Gökçebel, “Bilimsel metotlarla tam gün eğitime geçilebilecekken, standart okul oluşabilmesi mümkünken, eğitimin devlet politikasına dönüşmesi fırsatı varken öğretmenin aşağılandığını, itibarsızlaştırmaya çalışıldığını” ileri sürdü.

Milli Eğitim Bakanının, “öğretmen beni destekliyor” sözünü de eleştiren Gökçebel, Mili Eğitim Bakanının etik ve ahlak değerlerin örneği olması gerektiğini belirtti. “İhalesiz konteynerler ve kantinlerin kime verildiğini” sorgulayan Tahir Gökçebel, tüzükler ve yasalarla oynandığını savundu.

Keyfi kararlar verildiğini kaydeden Gökçebel, sınıflarda Türkçe bilmeyen öğrencilerin sayısının arttığını, sınıfların kalabalıklaştığını, 268 tane bölüm şefi ve 65 tane atölye şefinin atanmadığını söyledi.

Öğrencilere yardım edecek öğretmenin, zorluklar ve çaresizlikler içerisinde bırakıldığını ifade eden Gökçebel, “öğleden sonra kol faaliyetleri için malzeme talep eden öğretmenlerin okul aile birliklerine yönlendirildiğini” belirtti.

Yüzlerce sorunla boğuşan öğretmene “Ankara’dan nitelikli öğretmen getirildiği ve onlar daha iyi” denilerek, aşağılama yapıldığını iddia eden Gökçebel, “Yazıklar olsun” dedi. KTOEÖS Genel Sekreteri Gökçebel, “Birlikte bu ülkeyi daha ileriye taşıyabilirdik” diye konuştu.

Göç Yasasına mahkum edilen öğretmenlerin özlük haklarında ciddi bir gerileme meydana geleceğini de dile getiren Gökçebel, “Bu öğretmen bu tabuta girmeyecek ama o koltuk size dar gelecek” dedi.

Benzer haberler

Featured
Erdoğan ”CHP'nin içindeki dış mihraklardan kurtulması hayırlı olacak” 2026-06-27 14:56:12 Güney Kıbrıs Holguin’in Brüksel ziyaretini “daha ileri gelişmeler açısından belirleyici” görüyor 2026-06-27 13:07:05 Gençlerin istihdamında en büyük sorun: Eğitim sistemi ve iş gücü piyasası uyumsuzluğu 2026-06-27 12:59:00 Nöbetçi eczaneler (27 Haziran 2026) 2026-06-27 12:50:58 "Mağusa Limanı: Hafızaya Davet" sergisi açılıyor 2026-06-27 12:25:53 Her Daim Doğa Dostları Grubu'ndan yerel yönetimlere çağrı 2026-06-27 12:21:06 Toprak Sempozyumu devam ediyor 2026-06-27 12:15:39 Yapay zekalı gözlüklerle kopya dönemi: Asya'da sınav güvenliği tehdit altında 2026-06-27 11:46:43 Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak istihdam verilerine odaklandı 2026-06-27 11:42:00