Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek Borsa günü yatay seyirle kapattı Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" Üstel "Ülke nüfusu 500 bin civarında" Nöbetçi eczaneler (18 Ağustos 2026) Erülkü Süpermarket çevresinde bugün 3 saatlik elektrik kesintisi olacak Bahçeler- Boğaz kavşakları arasındaki kesim yeni yol güzergâhına aktarılacak MMO "Olayların kök nedenleri çoğalıyorsa ve ders alınmıyorsa güvenlik riski artıyor demektir" Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek Borsa günü yatay seyirle kapattı Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" Üstel "Ülke nüfusu 500 bin civarında" Nöbetçi eczaneler (18 Ağustos 2026) Erülkü Süpermarket çevresinde bugün 3 saatlik elektrik kesintisi olacak Bahçeler- Boğaz kavşakları arasındaki kesim yeni yol güzergâhına aktarılacak MMO "Olayların kök nedenleri çoğalıyorsa ve ders alınmıyorsa güvenlik riski artıyor demektir"
Dolar
Euro
Sterlin

"Bu ne perhiz!!!"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Bu ne perhiz!!!"
Reklam

Demokrat Parti Milletvekili Serdar Denktaş, hükümetin korona virüs önlemleri çerçevesinde aldığı önlemlerle ilgili açıklama yaptı.

Denktaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:" "BU NE PERHİZ!!! Hükümet idari tatil ilan ederken bazı daireleri istisna tutmuştu...bu daireler icinde maliyenin olması tuhafıma gitmişti...Nedeni şimdi ortaya çıktı..Hükümet kararı ile kapatılan işyerlerinden KDV PAYE ve BSİV vergilerini toplamak...mesele hÜkümetin ay sonu maaş ödemelerini aksatmaması..Malum seçim var..Peki ama muhasipler kapalı işyerlerinde bu hesaplamayı nasıl yapacak? İşletmeler eğer varsa eldeki birikimi devlete ödeyince çalışanını nasıl ödeyecek? 27 Mart itibarı ile hayat yeniden normale dönecekmi gerçekten? Yoksa virüs salgını geçince herşey bıraktığımız noktadan devam edebilecek düşüncesinde olan bir hükümetimizmi var..
Felaket tellalcisi olarak görüleceğimin farkındayım..Ama huyum kurusun..Gerçeklere işaret edemeden duramıyorum.. Tüm dünya ekonomik krizin içinde...Ancak onların alabileceği bir takım tedbirleri bizim alma imkanımız yok.Böylesi bir durumda hükümetin yapması gereken virüs dönemi kamu/özel finansal kayıpları hesaplamak olmalı. Ortaya çıkacak sonuca göre Türkiyeden ve olabilecek heryerden finansal destek talebinde bulunmalı. Kendi içimizden kamu maliyesine gelir toplama gayreti sorunu çözmeyecektir... Ve Maliye bakanlığı bilmelidir ki bu ortamda rutin gelir seviyesini yakalayabilmek mümkün değildir..Sırf seçim var diye palyatif tedbirlerle vakit kaybetmek yerine ileriye dönük çalışmalar içine girilmesinde fayda var. Yeri gelmişken; Gerekiyorsa gelin şu seçimi bir yıl erteleyelim ve seçim kaygısı olmaksızın atılması gereken adımları hep birlikte atalım."

Benzer haberler

Featured
Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı 18 Ağu 2026 21:22 İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı 18 Ağu 2026 21:18 Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” 18 Ağu 2026 20:31 Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı 18 Ağu 2026 20:26 “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı 18 Ağu 2026 20:04 Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" 18 Ağu 2026 19:25 Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek 18 Ağu 2026 19:10 Borsa günü yatay seyirle kapattı 18 Ağu 2026 19:03 Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" 18 Ağu 2026 18:58