"Bu kadar sıkıntı içindeyken pasaport meselelerinin gündeme getirilmesi kabul edilebilir değil"

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu güncel konuşmalarla devam ediyor.
Ardından Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali, “Gündeme Dair Notlar” ile ilgili güncel konuşma yaptı.
Şahali, Türkiye’den aktarılan kaynakların kullanımına dair bilgi talep etti.
Spor Dairesi Yönetim Kurulu’nun toplanmadığını, gerekli kararların alınamadığını kaydeden ve bunun ülke sporuna ciddi zarar verdiğini söyleyen Şahali, futbol kulüplerinin faaliyete geçememesi nedeniyle oyuncuların bireysel çözüm arayışına girdiğini kaydetti.
Elektrik fiyatlarıyla ilgili nizamnamenin uygulanmadığını söyleyen Şahali, bu konuda muhalefete ve Sayıştay’a sorumluluk yüklenmemesi gerektiğini belirtti.
Hayvancıların sorunlarının çözülmesi için gerekli adımların atılmadığını ifade eden Şahali, devlet ciddiyetiyle konuya yaklaşarak hareket etmek gerektiğini anlattı.
Şahali, devlet bankaları yönetim kurullarına yapılan atamaları da eleştirdi.
Sanatçılara her zamankinden fazla ihtiyaç duyulan bir dönemde hükümetin bunu görmediğini ve müzisyenleri açlığa terk ettiğini anlatan Şahali, bu durumu eleştirdi.
Ercan Havaalanında oluşan cirodan devletin alacağı payın alınmaması ve ötelenmesi kararını eleştiren Şahali, bunun “yurttaşın 3 kuruş ile hayatını idame ettirme durumunda olduğu bir dönemde” yapıldığına işaret etti.
Jet raporu konusunun hala çözülmediğini ifade eden Şahali, bu ve benzeri araştırmalarla ilgili sonuçların açıklanması gerektiğini anlattı.
Bu kadar sıkıntı içindeyken pasaport meselelerinin gündeme getirildiğini anlatan Şahali, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, konuyla ilgili atılan, “Rumları efendisi olarak görenler” ifadelerini içeren mesajları retweetlediğine işaret ederek, bu durumun kabul edilebilir olmadığını belirtti.
Ercan Havaalanının adının değiştirilmesi konusunda, bu ismin hangi otoritelerce belirlendiğinin belli olduğunu söyleyen Şahali, bu konunun kiminle istişare edilmesi gerektiğinin de belli olduğunu ifade etti.
TAK
Benzer haberler
Featured
Mağusa Kültür ve Sanat Festivali’nde bu hafta Tango ve Caz var
Güney Kıbrıs'ta arıtma tesisleri günlük su ihtiyacını karşılayamıyor
Larnakalılar İskele’de buluştu
incirli "Mülkiyet meselesinin çözüm yeri bireysel davalar değil, siyasi çözüm sürecidir"
Yunanistan'da orman yangını fabrikalara sıçradı
Kutlu Adalı anılacak
ABD'deki kutlamalarda ateşlenen havai fişek yolcu uçağına isabet etti
PSC’nin "NATO 42-7 maddesinin üzerindedir" kararı Güney Kıbrıs'ın beklentilerini boşa çıkardı
Akansoy’un Geothe Enstitüsü’nde yaptığı konuşma Alithia’da manşet



