Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
TAM PARTİ destekleyeceği belediye başkan adaylarını açıkladı "Dünyanın en yaşlı insanı" Ethel Caterham 117'inci yaşını kutladı Pazar günü Lefkoşa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışması yapılacak Rahvancıoğlu "Mesele artık sadece seçilme hakkı değil, seçme hakkıdır" Tahran’dan Güney Kıbrıs’a mesaj Topaloğlu “Taşımacının cebinden daha ne kadar alacaksınız?" Şeybani, Türkiye'yi Suriye'nin yeniden inşasında "kilit bir ortak" olarak nitelendirdi Ronaldinho yıllar sonra futbola geri döndü Sıcaklık ve nem artışı ruhsal dengeyi olumsuz etkileyebiliyor “Akama” bölgesindeki “Lara” sahilindeki kaplumbağalar için çağrı Erhürman ve Hristodulidis haftaya buluşuyor İşçi lojmanında korkutan yangın: 2 işçi hastanelik oldu! Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ ile Menelau görüştü Girne–Lefkoşa ana yolunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı! Güney Kıbrıs, Yunan, Malta ve İtalya denizcilik bakanları Limasol’da toplanıyor Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs finali 3 Eylül’de yapılacak UBP Genel Sekreteri Savaşan'dab LTB Başkan adayı Aktunç’a destek Meslek Liseleri 2-4 Eylül'de kayıt kabul edecek DAÜ-SEN “Asistan ödemeleri yapıldı” EMO “Fiber optik ek protokolünün tam metni kamuoyuyla paylaşılmalı” TAM PARTİ destekleyeceği belediye başkan adaylarını açıkladı "Dünyanın en yaşlı insanı" Ethel Caterham 117'inci yaşını kutladı Pazar günü Lefkoşa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışması yapılacak Rahvancıoğlu "Mesele artık sadece seçilme hakkı değil, seçme hakkıdır" Tahran’dan Güney Kıbrıs’a mesaj Topaloğlu “Taşımacının cebinden daha ne kadar alacaksınız?" Şeybani, Türkiye'yi Suriye'nin yeniden inşasında "kilit bir ortak" olarak nitelendirdi Ronaldinho yıllar sonra futbola geri döndü Sıcaklık ve nem artışı ruhsal dengeyi olumsuz etkileyebiliyor “Akama” bölgesindeki “Lara” sahilindeki kaplumbağalar için çağrı Erhürman ve Hristodulidis haftaya buluşuyor İşçi lojmanında korkutan yangın: 2 işçi hastanelik oldu! Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ ile Menelau görüştü Girne–Lefkoşa ana yolunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı! Güney Kıbrıs, Yunan, Malta ve İtalya denizcilik bakanları Limasol’da toplanıyor Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs finali 3 Eylül’de yapılacak UBP Genel Sekreteri Savaşan'dab LTB Başkan adayı Aktunç’a destek Meslek Liseleri 2-4 Eylül'de kayıt kabul edecek DAÜ-SEN “Asistan ödemeleri yapıldı” EMO “Fiber optik ek protokolünün tam metni kamuoyuyla paylaşılmalı”
Dolar
Euro
Sterlin

“Bu halkın haraca bağlanmasıyla eşdeğerdir”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
“Bu halkın haraca bağlanmasıyla eşdeğerdir”
Reklam

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı’nın inşaat ve gayrimenkul sektöründe mafyalaşma olduğuna dair iddialarının ‘mesnetsiz’ olduğunu savundu.

Yazılı açıklama yapan Gürcafer, halkın kendi gayrimenkullerini emlakçı aracılığı ile satmasının zorunlu kılınmaya çalışıldığını ileri sürerek, “Bu halkın haraca bağlanmasıyla eşdeğerdir” dedi. Müteahhitler Birliği’nin çalışma ve amaçları ile ilgili bilgi veren Gürcafer, Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığı’na gönderilen ‘Emlakçılar Birliği Yasası’nda “sakıncalı” gördükleri hususları rapor halinde ilgili bakanlığa sunduklarını kaydetti. Gürcafer açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği olarak tavrımız açıktır. Eğer kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi istiyorsak kayıt dışı olan her şeyi kayıt altına almamız gereklidir. Emlakçılık mesleğini icra edecek olan özel ve tüzel kişilerin de kayıt altına alınmasını ve bunun bir yasa ile düzenlenmesini destekliyoruz.  Ancak, halkın kendi gayrimenkullerini emlakçı aracılığı ile satmasının zorunlu kılınmaya çalışılması, halkın haraca bağlanmasıyla eşdeğerdir ve biz buna asla müsade etmeyeceğiz. Avrupa ülkelerindeki uygulamalara bakıldığında da, burada yapılmak istenenle benzer bir uygulamaya rastlamak mümkün değildir.  Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı’nın yerel bir gazetemize vermiş olduğu demeçte, ülkenin mafya sarmalı içerisinde olduğunu ve bundan kurtulabilmek için ivedi olarak ‘Emlakçılar Birliği Yasası’nın Meclis’ten geçirilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı’nın basına verdiği bu bilgilerin hiçbir temele dayanmayan, mesnetsiz bilgiler olduğunu, asıl amacının siyaset üzerinde baskı oluşturarak yasayı dar bir zümrenin çıkarları doğrultusunda istediği gibi geçirebilmek için acımasızca manüpülasyon yaptığını kamuoyunun bilgisine getiririz.” (TAK)

Benzer haberler

Featured
TAM PARTİ destekleyeceği belediye başkan adaylarını açıkladı 21 Ağu 2026 14:18 "Dünyanın en yaşlı insanı" Ethel Caterham 117'inci yaşını kutladı 21 Ağu 2026 13:55 Pazar günü Lefkoşa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışması yapılacak 21 Ağu 2026 13:52 Rahvancıoğlu "Mesele artık sadece seçilme hakkı değil, seçme hakkıdır" 21 Ağu 2026 13:18 Tahran’dan Güney Kıbrıs’a mesaj 21 Ağu 2026 13:13 Topaloğlu “Taşımacının cebinden daha ne kadar alacaksınız?" 21 Ağu 2026 13:09 Şeybani, Türkiye'yi Suriye'nin yeniden inşasında "kilit bir ortak" olarak nitelendirdi 21 Ağu 2026 12:57 Ronaldinho yıllar sonra futbola geri döndü 21 Ağu 2026 12:38 Sıcaklık ve nem artışı ruhsal dengeyi olumsuz etkileyebiliyor 21 Ağu 2026 12:31