"Bu bile soruşturma açısından son derece önemli"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, depremde çok daha az zarar gören binalar varken, KKTC kafilesinin bulunduğu binanın hasarına vurgu yaparak ”bu binada yapılması gereken bazı şeyler yapılmamış, yapılmaması gereken bazı şeyler yapılmış!" dedi.
Erhürman'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:
"Büyük ve yıkıcı bir deprem. Zarar kaçınılmaz... "Ama" demeyin derler ya! "Ama"sı var! Çok daha az zarar gören, çok daha az kayba yol açan binalar var. Bu bile soruşturma açısından son derece önemli.
Çünkü soru şu: Aynı depreme maruz kalıp, aynı koşullarda bulunmasına karşın bazı binalar neden daha az zarar gördü, neden daha az kayba yol açtı?!
Yanıt açık: Çünkü bu binada yapılması gereken bazı şeyler yapılmamış, yapılmaması gereken bazı şeyler yapılmış!
Hukuki mesele delil, ispat! Yerinde inceleme yapıldı, örnekler alındı! Sonuna kadar bu olayın takipçisiyiz! Uzayıp giden süreçlere, delillerde şu oldu, bu oldu meselelerine, "hukuk uygulaması"nın karanlık dehlizlerinde kaybolmaya asla izin vermeyeceğiz.
Müteahhit, yapı denetim uzmanı, kamu yetkilisi, kim varsa sorumlu olan... Sonuna kadar!
İnsanlarımızı, çocuklarımızı geri getiremeyiz elbette. Acımızı, hele ki analarının, babalarının, ailelerinin acısını imkanı yok dindiremeyiz. Onlara borcumuzu asla ödeyemeyiz. Ama hiç olmazsa bunu yapmak zorundayız.
Fena halde eksilen insanlığımızdan hiç olmazsa bir gıdımı geri kazanabilmek için!"
Benzer haberler
Featured
Yakın Doğu Üniversitesi, 2,613 mezununu dört gün süren şölenle uğurladı
Avrupa’da ölümcül sıcak hava dalgası doğuya ilerledi
Ada, Fransa’da piste çıktı
Sevgül Uludağ hayatını kaybetti
Fransa'nın doğusunda paraşütçüleri taşıyan sivil uçağın düşmesi sonucu 11 kişi öldü
Zelenskiy, Rusya’daki iki petrol rafinerisine saldırı düzenlediklerini açıkladı
Almanya’da 29,4 santigrat derece ile en sıcak gece rekoru kırıldı
Üstel "Ercan KKTC’nin uluslararası havalimanıdır ve öyle de kalacaktır"
İsviçre'de yılbaşında yangının çıktığı ve 41 kişinin öldüğü bar, gençlik alanına dönüştürülecek



