Bu akşam Berat Kandili… İşkey: ”Bu geceyi fırsat bilmeliyiz”

Voice Kıbrıs Haber
Bu akşam İslam dininin kutsal günlerinden, ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili.
Din Görevlileri Sendikası Başkanı Cengiz İşkey Kandil nedeniyle yayımladığı mesajda, “Berat Gecesi, akıp giden ömrümüzün muhasebesini yapmayı, yaratılış gayemize uygun olmayan her türlü söz ve davranıştan uzak kalmayı bizlere hatırlatır. Kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize zarar veren her türlü öfke, kin, haset ve nefretten uzak durmamızı öğretir.” ifadelerini kullandı.
Berat Gecesi’nin , tövbe ve istiğfar gecesi olduğunu vurgulayan İşkey, “ Öyleyse bu mübarek geceyi hayatımızda tertemiz sayfalar açmak için fırsat bilmeli, yüce Rabbimizle aramızdaki en büyük engel olan haramlardan uzak durmaya gayret ederek, günahımızın ölçüsü ne olursa olsun, Allah’ın rahmetinden asla ümidimizi kesmeyelim.” dedi.
Berat Gecesi’nin , aynı zamanda dua gecesi olduğunu da hatırlatan İşkey, Berat Gecesi’nin İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.
Benzer haberler
Featured
Mimarlar Odası’ndan Yeni Atatürk Stadyumu ve Çok Amaçlı Spor Kompleksi Projesi'ne tepki
Trump, "yapay zeka" isminin değiştirilmesini önerdi
Gece ışıkta uyumak kalbi etkiliyor olabilir
ABD’li senatör İsrail’e 2,8 milyar dolarlık silah satışını bloke etti
Küresel piyasalarda gelecek hafta yoğun veri gündemi takip edilecek
Üstel "Güzelyurt’u tarımsal üretimin, işleme sanayisinin ve ihracatın güçlü merkezi haline getireceğiz"
Çavuş "Depo sayesinde 2 bin 800 ton ürünü depolama fırsatı yakaladık”
Diş Tabipleri Odası Başkanı yeniden Ulutekin
Yılmaz Güzelyurt Soğuk Hava Deposu'nun açılışında konuştu "Bir kapıyı kapatırsanız biz on tane kapı açarız”



