Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026) Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

BTHK'ya siber saldırı!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
BTHK'ya siber saldırı!
Reklam

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) kuruma yönelik siber saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde; "28 Mart 2025 tarihinde Kurumumuza yönelik gerçekleştirilen bir siber saldırı girişimi, gelişmiş güvenlik sistemlerimiz sayesinde erken aşamada tespit edilmiş ve herhangi bir veri kaybı veya sistemsel aksaklık yaşanmadan başarıyla engellenmiştir. Bazı basın organlarında yer alan iddiaların aksine, Kurumumuzun tüm sistemleri dışa kapalı şekilde güvenli olarak çalışmaya devam etmektedir. Ek güvenlik tedbirleri devreye alınmış, siber saldırı girişimlerine karşı gerekli güncellemeler hızla sürdürülmektedir. Bu kapsamda, sistemsel iyileştirmelerin ardından rutin çalışmalar, planlandığı şekilde 7 Nisan 2025 Pazartesi günü itibarıyla başlayacaktır. Siber tehditler günümüzde küresel ölçekte karşı karşıya kalınan ciddi riskler arasında yer almaktadır. Bu nedenle Kurumumuz, söz konusu girişimin ardından siber güvenlik altyapısını daha da güçlendirmeye yönelik kapsamlı teknik ve operasyonel çalışmalar başlatmıştır. Kamuoyunun, yalnızca resmi kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar etmesini önemle rica ederiz. Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu olarak sadece kendi kurumumuzun değil, ülke genelinde tüm sektörlerin dijital güvenliği için aktif şekilde çalışmaktayız. Tespit edilen güvenlik açıklarını belirli periyotlarla ilgili paydaşlarla paylaşmakta, siber tehditlere karşı farkındalığı ve savunma düzeyini artırmaya yönelik çalışmalar yürütmekteyiz. Dijital güvenliğin teminat altına alınması, kullanıcı bilgilerinin korunması ve hizmetlerin kesintisiz şekilde sürdürülebilmesi amacıyla kurumumuz, teknik altyapısını sürekli olarak güncellemekte ve kararlılıkla görevini sürdürmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Benzer haberler

Featured
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi 5 Kas 2026 21:44 Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı 5 Kas 2026 21:40 Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) 5 Kas 2026 21:32 Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü 5 Kas 2026 20:45 Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak 5 Kas 2026 20:41 Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" 5 Kas 2026 20:16 AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası 5 Kas 2026 20:09 Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor 5 Kas 2026 19:56 Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" 5 Kas 2026 19:51