Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu" Girne'de feci kaza: Otobüsün çarptığı kadın yaya yoğun bakımda! Oğuz “Sorumlu kim varsa bedelini ödeyecek” Yeditepe Üniversitesi kontenjanları için başvurular yarın başlıyor Özel, Erdoğan’a 800 bin lira tazminat ödeyecek Kimliksizler Derneği’nden Hristodulidis’e “gerçekleri söyleyin” çağrısı… Medya Etik Kurulu’nun yeni üyeleri atandı KTOEÖS’ten öğrenci taşımacılığında sistem çağrısı Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi oyçokluğuyla kabul edildi Hristodulidis Herzog’u kabul etti İncirli "Seçime giderken seçim yöntemi değiştirilmez" Üstel “Üçüncü gemi pazar akşamı adada olacak” Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu" Girne'de feci kaza: Otobüsün çarptığı kadın yaya yoğun bakımda! Oğuz “Sorumlu kim varsa bedelini ödeyecek” Yeditepe Üniversitesi kontenjanları için başvurular yarın başlıyor Özel, Erdoğan’a 800 bin lira tazminat ödeyecek Kimliksizler Derneği’nden Hristodulidis’e “gerçekleri söyleyin” çağrısı… Medya Etik Kurulu’nun yeni üyeleri atandı KTOEÖS’ten öğrenci taşımacılığında sistem çağrısı Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi oyçokluğuyla kabul edildi Hristodulidis Herzog’u kabul etti İncirli "Seçime giderken seçim yöntemi değiştirilmez" Üstel “Üçüncü gemi pazar akşamı adada olacak”
Dolar
Euro
Sterlin

Brexit durumunda Kıbrıslı öğrencilerin durumu ne olacak?

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Brexit durumunda Kıbrıslı öğrencilerin durumu ne olacak?
Reklam

İngiltere’nin AB üyeliğinden çıkması durumunda İngiltere’deki üniversitelerde öğrenim gören “Kıbrıslı” öğrencilerin önümüzdeki iki yıllık dönemde herhangi bir değişiklikle karşılaşmayacakları ancak sonrası için durumun net olmadığı bildirildi.

Politis gazetesi, İngiltere’nin AB’den ayrılması, yani Brexit sonrasında İngiltere’deki üniversitelerde ve Kıbrıs'ın güneyindeki İngiliz “franchise” üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin durumunun Kıbrıs Cumhuriyeti Meclisi Eğitim Komitesi’nde bir kez daha gündeme geldiğini yazdı. Habere göre toplantıda İngiltere’de eğitim gören 10 bin 500 Kıbrıslı öğrencinin önümüzdeki iki sene boyunca, yani 2019 ve 2020 yıllarında Brexit’ten etkilenmeyecekleri, ödedikleri harçlar ve aldıkları bursların aynı kalacağı vurgulanırken, iki yıl sonrasında ise durumun ne olacağının netlik kazanmadı. İngiltere’deki üniversitelerin şubeleri olarak Kıbrıs'ın güneyinde eğitim veren üniversitelerdeki öğrencilerin etkilenmemesi için ise İngiltere’yle yapılan anlaşmaların Brexit durumunda yasadışı hale gelmemesi için iki yasa tasarısı hazırlandığı belirtilen toplantıda, bu yasa tasarılarının geçirilmesi sonrasında herhangi bir sorunla karşılaşılmayacağı vurgulandı. HELLİME VERGİ YOK Öte yandan Fileleftheros gazetesi, İngiltere’nin AB’den anlaşmasız olarak ayrılması durumunda ülkeye girişlerde vergi alınmayacak süt ürünleri arasında hellimin de yer aldığını yazdı. Habere göre Kıbrıs Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Yorgos Lakkotriğis, hellimin İngiltere’ye giriş vergisiz olacağını belirtti. Gazete, anlaşmasız Brexit gerçekleşmesi durumunda İngiltere pazarına başka ülkelerden de hellim girişinin olması tehlikesinin ise devam ettiğini, bu durumun Kıbrıs Cumhuriyeti hükümeti ile İngiltere arasında yapılacak görüşmelerle netlik kazanmasının öngörüldüğünü vurguladı. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! 10 Eyl 2026 22:32 KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” 10 Eyl 2026 22:21 Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu 10 Eyl 2026 22:18 Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek 10 Eyl 2026 22:11 İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” 10 Eyl 2026 22:08 Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" 10 Eyl 2026 22:01 Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" 10 Eyl 2026 21:55 Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" 10 Eyl 2026 21:49 Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu" 10 Eyl 2026 21:21