Brexit anlaşmasına üçüncü ret
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
İngiliz parlamentosu Brexit anlaşmasını üçüncü kez reddetti. Başbakan May çekilme anlaşmasıyla AB'den ayrılma tarihini 22 Mayıs'a ertelemeyi hedefliyordu.
İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit için İngiliz Parlamentosu'na getirdiği anlaşma üçüncü kez reddedildi.
Parlamentoda yapılan oylamada milletvekilleri 286'ya karşı 344 oyla Brexit anlaşmasını üçüncü kez reddetti.
AB ile varılan uzlaşmaya göre, İngiltere'nin birlikten ayrılması böylece 12 Nisan tarihine ertelendi.
Başbakan May, AB ile yaptığı anlaşmanın bir bölümünün bugün parlamentoda onaylanması halinde istifa edeceğini açıklamıştı.
AB'DEN 10 NİSAN'DA ZİRVE KARARI
İngiliz Parlamentosu'nun Brexit anlaşmasını üçüncü kez reddetmesi sonrası Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'dan bir açıklama geldi. Tusk: "İngiliz parlamentosunun ayrılık anlaşmasını reddetmesinin ardından 10 Nisan'da zirve düzenleme kararı aldım" dedi.
İNGİLİZ PARLAMENTOSUNDAN ÇEKİLME ANLAŞMASINA DA RET
İngiltere Başbakanı Theresa May Brexit tarihini 12 Nisan'dan 22 Mayıs'a ertelemek için harekete geçmişti. Parlamento özel oturumda Avrupa Birliği ile müzakere edilen paketin tamamı görüşülmedi.
Daha önce parlamento tarafından reddedilen paket iki bölümden oluşuyordu. Biri, İngiltere'nin AB'den ayrılma koşullarını kapsayan çekilme anlaşması. Diğeri Londra ile Brüksel arasındaki uzun dönemli ilişkileri kapsayan siyasi bildirge.
Parlamentoda sadece "çekilme anlaşması" oylandı. Ancak çekilme anlaşması da İngiliz Parlamentosu tarafından reddedildi. İngiltere Başbakanı Theresa May çekilme anlaşmasının parlamentodan onaylanması karşılığında istifa etme sözü vermişti.
AB liderleri geçen hafta Brüksel'de yapılan zirvede, İngiltere'nin ayrılık anlaşmasını 29 Mart'a kadar kabul etmemesi durumunda, Brexit'i 12 Nisan'a erteleme kararı almıştı.
Benzer haberler
Dünya
Japonya'da şiddetli deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı
Johnson & Johnson'dan bebek pudrası davalarını çözmek için tarihi teklif
Japonya'yı daha da zengin edecek keşif
Trump'tan Netanyahu'ya "Kimse bana neyi satıp satmayacağımı söyleyemez"
Gazze'de Filistinlilerin "açlıkla" imtihanı sürüyor
Fransa ve İspanya'nın yangınla mücadelesine AB desteği
ABD'li oyuncu Mark Ruffalo "Netanyahu, manyak bir katil"
Trump "İran ile görüşmeler başarısız olursa güçlü bir askeri harekâta hazırız"
ABD'de yemek festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı


