Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor Sterlin 67 TL'ye yaklaştı Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri için ilk jüri toplantısı yapıldı Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti Kişi “Ekonomideki temel yol haritamızı bu ay içerisinde paylaşacağız” Hasipoğlu “Sıcaklar devam ederse açık alanda çalıştırılmama uygulaması uzatılabilir" Cuma günü bazı bölgeler 3 saat elektriksiz kalacak Cuma ve Cumartesi sağanak yağmur bekleniyor CTP Gençlik Örgütü Başkanılığına yeniden İsmail Barbaros seçildi Önündeki araca çarpıp 1 kişinin yaralanmasına neden olan alkollü sürücü, kaçmaya çalışırken yakalandı PGM "Suçta Kontrolsüz artış iddiaları gerçeği yansıtmıyor, güvenlik tablosu verilerle değerlendirilmeli" Çeler "Halkın güveni ortaya konulan politikalarla kazanılmalı" Turizme 36 Milyon TL hibe desteği veriliyor Kaza yapan 17 yaşındaki alkollü sürücü tutuklandı! Özgür Özel ve Veli Ağbaba’nın dokunulmazlık dosyaları TBMM'de Güzelyurt-Lefkoşa ana yolunda kaza: 1'i ağır 3 kişi yaralandı! Nöbetçi eczaneler (12 Ağustos 2026) CTP ile KTÖS bir araya geldi “Çocuklarımız bizim en kıymetlilerimizdir” İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor Sterlin 67 TL'ye yaklaştı Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri için ilk jüri toplantısı yapıldı Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti Kişi “Ekonomideki temel yol haritamızı bu ay içerisinde paylaşacağız” Hasipoğlu “Sıcaklar devam ederse açık alanda çalıştırılmama uygulaması uzatılabilir" Cuma günü bazı bölgeler 3 saat elektriksiz kalacak Cuma ve Cumartesi sağanak yağmur bekleniyor CTP Gençlik Örgütü Başkanılığına yeniden İsmail Barbaros seçildi Önündeki araca çarpıp 1 kişinin yaralanmasına neden olan alkollü sürücü, kaçmaya çalışırken yakalandı PGM "Suçta Kontrolsüz artış iddiaları gerçeği yansıtmıyor, güvenlik tablosu verilerle değerlendirilmeli" Çeler "Halkın güveni ortaya konulan politikalarla kazanılmalı" Turizme 36 Milyon TL hibe desteği veriliyor Kaza yapan 17 yaşındaki alkollü sürücü tutuklandı! Özgür Özel ve Veli Ağbaba’nın dokunulmazlık dosyaları TBMM'de Güzelyurt-Lefkoşa ana yolunda kaza: 1'i ağır 3 kişi yaralandı! Nöbetçi eczaneler (12 Ağustos 2026) CTP ile KTÖS bir araya geldi “Çocuklarımız bizim en kıymetlilerimizdir”
Dolar
Euro
Sterlin

Brent petrolün varil fiyatında son durum

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Brent petrolün varil fiyatında son durum

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 74,56 dolardan işlem görüyor.

Dün 77,41 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 74,98 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.16 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,56 azalışla 74,56 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 70,53 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki düşüşte, dünyanın en büyük iki petrol tüketicisi ABD ve Çin'de devam eden ekonomik endişelerin talep görünümünü olumsuz etkilemesi etkili oldu.

ABD'de devam eden borç limiti krizi ve para politikalarına ilişkin belirsizlikler resesyon endişelerini artırdı.

ABD Başkanı Joe Biden ile kongre liderlerinin bugün yapacağı toplantının ertelendiğine yönelik haberler öne çıkarken, erteleme sebebinin alt komisyonlardaki hazırlıkların yetişmemesinden kaynaklandığı ifade ediliyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, ABD'nin temerrüde düşmesi halinde bu durumun sadece ABD için değil, küresel ekonomi için de çok ciddi yansımaları olacağı uyarısında bulundu.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da ABD'nin borç yükümlülüklerini yerine getirmemesinin son birkaç yıldaki kazanımları tehdit edebileceğini ve küresel bir gerilemeyi ateşleyebileceğini söyledi.

Çin'deki işletmelere verilen yeni kredilerdeki düşüş ve haftanın başlarında açıklanan zayıf ekonomik veriler de fiyatları baskılıyor.

Ülkede nisanda tüketici fiyatları beklentilerin altında artarken, üretici fiyatlarında 6 aydır süren düşüş eğilimi devam ediyor.

ÜFE, geçen aya göre yüzde 0,5, yıllık bazda ise yüzde 3,6 düşüş kaydetti. Enflasyonun temel göstergesi kabul edilen TÜFE ise nisanda yıllık yüzde 0,1 artarken, geçen ayki yüzde 0,7'lik artışın gerisinde kaldı.

Brent petrolde teknik olarak 74,61 ile 74,69 dolar aralığının direnç, 74,46 ile 74,39 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Benzer haberler

Ekonomi
Sterlin 67 TL'ye yaklaştı 12 Ağu 2026 21:42 Borsa güne 0,46 puan artışla başladı 12 Ağu 2026 11:21 Döviz kurlarında son durum (12 Ağustos 2026) 12 Ağu 2026 10:07 Petrol fiyatlarındaki artış sürüyor 12 Ağu 2026 08:53 Altın fiyatlarında ibre yeniden yukarı döndü 12 Ağu 2026 08:41 Döviz piyasalarında günün son rakamları (11 Ağustos 2026) 11 Ağu 2026 21:32 Borsa günü yüzde 0,78 düşüşle tamamladı 11 Ağu 2026 19:55 Borsa güne yüzde 0,15 düşüşle başladı 11 Ağu 2026 10:38 Küresel piyasalarda Orta Doğu endişeleri ile yapay zeka iyimserliği karşı karşıya 11 Ağu 2026 09:51